Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde birincilik ödülü ‘Görüş Günü’ filminin

Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde birincilik ödülü ‘Görüş Günü’ filminin

Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde birincil... Anadolu Halk Bilimleri Akademisinin düzenlediği, Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde bu yıl ki birincilik ödülü, Görüş Günü filminin oldu.Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde bu yıl ki birincilik ödülü, Görüş Günü filminin...

Anadolu Halk Bilimleri Akademisinin düzenlediği, Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde bu yıl ki birincilik ödülü, Görüş Günü filminin oldu.

Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde bu yıl ki birincilik ödülü, Görüş Günü filminin oldu. Yüz elli film arasından birinciliğe layık görülen Görüş Günü filmi, İzmir Film Festivalinde de en iyi seçki filmler arasında yerini almıştı.

Hikâyesi, senaryosu ve yapımı Ayça Öztorun’a ait olan, yürütücü yapımcılığını Raşit Çelikezer üstlenirken, filmin yönetmenliğini Fatih Koca yaptı. Adana ve Kozan’da çekimleri yapılan filmde, sevilen sinema sanatçıları Macit Sonkan, Emre Kentmenoğlu, Nilgün Karababa, Murat Baykan, Çetin Büyükakın, Yazar Ayça Öztorun’un kızı Ece Yalnız, oyunculuk yaparken, Yazar rolünü Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin üstlendi. Filmdeki çocuk oyuncuların başarısı izleyicinin dikkatini çekti. Çocuk oyuncular, Devrim ve Deniz Çetin, gerçek hayatta ikiz kardeşken, filmde de iki kardeşi canlandırdılar.

Görüş Günü dönem filmi olarak çekildi. Yönetmen Fatih Koca; “Ellili yıllardan, seksenli yıllara kadar uzanan bir öykünün filme aktarılması ve o dönemleri yansıtması açısından, mekân seçimlerinde oldukça titizlik gösterdik. Tamamen bir caddenin asfalt yollarını kapatabilmek için, otuz ton çakıl kullandık. Kostümleri ve mekânları özellikle o döneme ait olması için özen gösterdik. Hikâye ve senaryo oldukça güçlü bir kalemden çıkmıştı, olağanüstü duygusu ve topluma düşündüren mesajlar bırakan bir senaryoydu. Bu nedenle filmde rol alan tüm sanatçılarımız filmde gönüllü rol aldılar. Çekimler esnasında çok duygulu anlar yaşadık. Adana ve Kozan ilçesi adeta dokusu bozulmamış film platosu gibiydi. Bu filmin çekimlerinde bir yönetmen olarak, görsel ahengi yakalamanın mutluluğunu yaşadım.” dedi.

Yazar, Senarist Ayça Öztorun’a Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde ödülü verilirken, “Bu ödül tüm emekçilerin, işçinin, köylünün, ellerim nasır, ömür geçse de bir asır, ne yaşadım ki diyenlerin ödülüdür. Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinden birincilik ödülü almak beni ve filmde emeği geçen herkesi oldukça onurlandırdı. Görüş Günü filmini birinciliğe layık gören üst kurul jüriye, ana jüriye, yapımcılara, yönetmenlere, Anadolu Halk Bilimler Akademisine teşekkür ederim” dedi.

"Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde birincilik ödülü ‘Görüş Günü’ filminin" haberi, 13 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Kültür Sanat kategorisi altında bulunan Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde birincilik ödülü ‘Görüş Günü’ filminin haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yaşar Kemal Özgür Film Festivalinde birincilik ödülü ‘Görüş Günü’ filminin 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Kültür Sanat konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  2. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  3. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  4. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  5. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  6. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  7. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  8. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  9. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  10. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  11. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  12. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  13. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  14. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  15. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  16. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  17. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  18. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  19. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  20. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
Kültür Sanat Haberleri