Yavaş resti çekti: Yetkimi gasp ettirmem size

Yavaş resti çekti: Yetkimi gasp ettirmem size

Yavaş resti çekti: Yetkimi gasp ettirmem size Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından reddedilince tartışma çıktı. Yavaş, "ben kendi yetkimi gasp ettirmem size" sözleriyle tepki

AKP’nin belediye şirketlerinin yönetim kurullarını atama dâhil, kontrolünün belediye meclisine verilmesi için sunduğu önerge, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından reddedilince tartışma çıktı. Yavaş, "ben kendi yetkimi gasp ettirmem size" sözleriyle tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı'nda AKP’nin belediye şirketlerinin yönetim kurullarını atama dâhil, kontrolünün belediye meclisine verilmesi için sunduğu önerge, Başkan Mansur Yavaş tarafından reddedilince tartışma çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı, Başkan Mansur Yavaş başkanlığında 5'inci kez toplandı. Toplantı, 16 Nisan tarihli meclis toplantısının tutanak özetinin okunması ile başladı. Ardından tutanak oylamaya sunuldu, oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra, gündem maddesi arasında yer alan sosyal denge tazminatı konusu görüşüldü. Meclis üyeleri tüm çalışanlara eşit olarak sosyal denge tazminatı verilmesi önergesini oy çokluğu ile kabul etti. Karar belediye çalışanları tarafından alkışlarla karşılandı. 2014 yılına kadar verilmeyen sosyal denge tazminatının, 2014-2017 yılları arasında bazı aylar verildiği, 2017-2018'de ise yüzde 100 verilmediği öğrenildi.

BAŞKAN YAVAŞ, ÖNERGEYİ KABUL ETMEDİ

AKP Grup Başkan Vekili Mümin Altunışık, belediye şirketlerinin yönetim kurullarını atama dâhil, kontrolünün belediye meclisine verilmesi için önerge sundu. Ancak Başkan Yavaş, sunulan önergeyi gündeme almayınca tartışma çıktı. Altunışık, önergenin gündeme alınmamasının hukuka aykırı olduğunu savunarak, "5393 sayılı kanun gereğince bu önergeyi gündeme almama hakkınız yok. Bunu burada gündeme almanız gerekiyor, burası hangi kararı verirse ona göre hareket edilmesi gerekiyor. Eğer kararı beğenmezseniz 7 gün içerisinde reddedebilirsiniz" dedi.

'BENİM HUKUKİ GÖRÜŞÜMDÜR'

Mansur Yavaş ise, Altunışık'ın sözlerine şöyle yanıt verdi: "Belediye başkanı Anayasa gereğince yetkisini ortadan kaldıracak önergeleri kabul etmemelidir. Bu benim hukuki görüşümdür. Cumhuriyet Savcılığı'na şikâyet ettiniz. Türkiye'de en çabuk Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikâyet edilen ve müfettiş getirilen belediye başkanı oldum."

Yavaş, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şikâyet ile ilgili kararını okuduktan sonra önergenin gündeme alınmasını tekrar reddederek, "Ben bu önergeyi işleme almıyorum, siz isterseniz dava açacaksınız, ben kendi yetkimi gasp ettirmem size" diyerek oturumu kapattı.

"Yavaş resti çekti: Yetkimi gasp ettirmem size" haberi, 13 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Yavaş resti çekti: Yetkimi gasp ettirmem size haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yavaş resti çekti: Yetkimi gasp ettirmem size 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  2. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  3. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  4. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  5. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  6. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  7. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  8. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  9. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
  10. 00:39 Fatih Terim, Yunanistan'da çifte kupa hedefinde olduğunu açıkladı
  11. 00:39 Tesla'nın karı yılın ilk çeyreğinde sert bir düşüş yaşadı
  12. 00:35 Özgür Özel: "Ben erken seçimi en çok isteyecek kişiyim"
  13. 00:34 İYİ Parti Ankara İl Başkanı Önder görevinden istifa ettiğini açıkladı
  14. 00:30 Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü
  15. 00:26 Prens Louis'den yeni kareler geldi: Kanser tedavisi gören Kate Middleton çekti
  16. 00:25 Ünlü düdüklü tencere markası iflas etti: Hanımların düdüklü tencerede favorisiydi!
  17. 00:24 WhatsApp'a yeni özellik getirildi: Artık o özellik internetsiz kullanılabilecek
  18. 00:22 New York Borsası günü yükselişle kapattı
  19. 00:22 Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma açıkladı: FIFA ve UEFA Türk futbolunu takibe aldı
  20. 00:19 Aliyev, 3 ülkeyi işaret gösterdi: Ermenistan'ı bize karşı silahlandırıyorlar
Politika Haberleri