Mehmet Tanlı
Mehmet Tanlı - Bir yıl daha bitiyor

Bir yıl daha bitiyor

2018 yılının bitmesine artık sayılı günler kaldı ve ona veda etmeye hazırlanıyoruz.  

Almanya’da Mesut Özil’in Alman milli takımını, Başbakan Merkel'in parti başkanlığını bıraktığı, bazı Türk Derneklerinin saldırıya uğradığı, Frankfurt Polis Teşkilatında NSU ( Nasyonal Sosyalist Faşist Yer altı Örgütü)  benzeri bir grubun ortaya çıkarıldığı, doğudaki Chemnitz şehrinde ırkçı saldırıların gerçekleştiği, Dizel skandalının patlak verdiği bir yıldı 2018.

Türkiye’de ise çok ölümlü tren kazaları, tavan yapan siyasi kutuplaşma, tutuklu politikacı, gazeteci, aydın ve akademisyenlerin sayısının arttığı, Türk Lirasının Dolar ve Euro karşısında aşırı derecede düştüğü,  %26’ya varan enflasyon rakamları 2018’e damgasını vurdu.

2018‘de Almanya’da ve Türkiye’de bunlar olurken...

Dünyada ise;

Trump-Kim görüşmesi oldu.

2 ayrı Kore devletinin başkanlarının tarihi Kore zirvesi oldu.

Amerika-Çin ticaret savaşı yaşandı.

ABD nükleer anlaşmadan çekildi.

Eski BM Genel Sekreteri  Kofi Annan hayatını kaybetti.

Endenozya’daki depremde 2500‘in üzerinde insan öldü.

Orta Amerika’daki yoksulluktan kaçan binlerce insan ABD’ye doğru yürüyüşe geçti.

Fransa’da hayat pahallılığı ve akaryakıt zamlarına karşı ‘Sarı Yelekliler’in yoğun protesto gösterileri yapıldı.

Yeni yılın bizlere neler getireceğini kestirmek imkansız ama umarız ve dileriz ki tüm dostlara, okuyucularımıza mutluluk, huzur, sağlık, şans,  barış ve kardeşlik getirir... 

Yeni yıldan beklentilerimiz, isteklerimiz, dileklerimiz neler olabilir?

Aslında yepyeni bir yılda yepyeni umutlarımız olması gerekiyor. Hepimiz bunun için önümüze hedeflerimizi ve beklentilerimizi koymamız gerekiyor. 

Yeni yılda Almanya’daki vatandaşlarımızın artık daha iyi, mutlu, huzurlu, ve kaygısız yaşamasını diliyorum. Ayrımcılık, işssizlik artmasın, Neo-Nazi terörü olmasın.

2019 aramızdaki kutuplaşmanın, kamplaşmalarında son bulduğu bir yıl olsun.

Yeni yılda  hem burada hem de Türkiye’de devam edecek olan olumsuz bazı koşulları  değiştirmek biraz da kendi ellerimizde. 

İnsanca, özgür bir ortamda onurlu bir yaşam için mücadelenin her zaman içinde, mağdur ve mazlumların yanında olmamız, durmamız gerekiyor.

Gelecekle ilgili beklentilerin karşılanması, taleplerin ciddiye alınmasının yolu aynı kaderi paylaşanların örgütlü biçimde boyun eğmeden birlikte mücadelesinden geçiyor. 

Bunun için çözümler üretmemiz lazım.

Modern, tüketime dayalı, bireyselliği ön plana çıkaran kapitalist ve kuralcı bir toplumda yaşıyoruz. Dünyanın diğer coğrafyalarına kıyasla daha iyi durumda olabiliriz ama bu yine de bizi aldatmamalı. 

Yine 2019’da Almanya ve Türkiye’deki hükümet arasındaki ilişkilerin düzelmesini, Türkiye’de demokrasiden sapmaların olmamasını, muhalif politikacıların,  gazeteci, aydın ve akademisyenlerin görüşlerinden dolayı  tutuklanmamasını arzuluyoruz. 

Bizler burada Türkiye’de demokrasiye verilen değer oranında kabul ve itibar görüyoruz.
                                                                                                                                                             
2019’da Almanya’daki Türkiyeliler burada kabul görmek istiyorlarsa mutlaka toplumsal yaşama katılmalılar, Sivil Toplum Kuruluşları’nda görev ve sorumluluk almalılar, en büyük yatırımlarını da çocuklarının eğitimine yapmalılar. 

Almanya’daki gençlerimiz dünyaya açık, Alman ve başka uluslardan gençlerle rekabet edecek şekilde yetiştirilmeliler. 

Toplumda saygınlık kazanmaları için mutlaka genel kültürlerini geliştirmeli, ''Gelecek Ülkesinde'' hoşgörülü bir birey olmalılar. 

Gençlerimiz önümüzdeki yıllarda Almanya’da mutlaka siyasete atılmalılar, kamu ve diğer sosyal kurumlardada çalışıp yönetici pozisyonuna gelmeliler.

Almanya’da yeni yılda da en büyük dileğimiz kabul görmek, ciddiye alınmak, ayrımcılığı yıkmaktır.

Geleceğimiz olan gençlerimize bu nedenle Almanya’daki Türkiyeli toplumun müthiş ihtiyacı var. Onlar içinden çıktıkları toplumun sevgisini ve güvenini alıp, sadece doğrunun hizmetkarı olmalılar.

Tüm argüman ve dileklere rağmen biz yine de yeni yıla değil  kendimize inanalım diyorum.
2019 yılında gerçeklerin öğrenilmesi bazında muhalif medyaya büyük görevler düşecek. Bu nedenle başta Tele1 Tv, tele1.com.tr ve ABC Gazetesi olmak üzere tüm muhalif medyaya destek vermeli onları yaşatmalıyız.

Bu dileklerle şimdiden yeni yıl tüm toplumumuz için demokrasi adına  hedeflerimizin başarıldığı bir umut yılı olsun.

Toplam 2024 defa okunmuştur.

Mehmet Tanlı diğer yazıları:

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.