Yeni Çıkanlar | 28 Ekim 2019

Yeni Çıkanlar | 28 Ekim 2019

Yeni Çıkanlar | 28 Ekim 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Vsevolod Koçetov

JURBİNLER

Çeviren: Ahmet Açan

Yordam Yayınları

“1917’de insan cevheri büyük bir yeniden eritme işlemine sokulmuştu, yıldan yıla iyice ısınıyordu ve şimdi kaynamaya, fokur fokur sesler çıkarmaya başlamıştı; dünyanın henüz görmediği bir metal pişiyordu.”

Jurbinler adlı romanında Vsevolod Koçetov, Sovyetler Birliği’ni ekonomide, bilim ve teknolojide sağladığı büyük başarılarla dünyanın iki süper gücünden biri haline getiren “insan cevheri”ni anlatıyor.

Üç kuşaktan beri gemi yapımında çalışan Jurbin ailesi, yükselen sosyalist toplumun sıcakkanlı temsilcileri, özverili ve çalışkan emekçileri olarak çıkıyor karşımıza… Kafa ve kol emeği arasındaki gerginlikler, erkek işçilerin kadın çalışanların yeteneklerine dair önyargıları henüz sürüyor olsa da bütün bunların sosyalist üretim ilişkileri içinde çözüleceğine dair inanç ve ilerici tavır korunuyor.

Jurbinler, Sovyet işçi sınıfına ve onun temsil ettiği çalışkanlık, yurtseverlik, tevazu, adanmışlık, gelişime açık olma gibi değerlere yazılmış bir övgü niteliğinde. Toplumcu gerçekçi edebiyat akımının gizli hazinelerinden biri olan roman, “geçmişten bugüne uzanan bir belge” olma niteliğine de sahip.

Zamanın ruhunu gelecek kuşaklara taşıyan bu ilgi çekici roman dünyanın çeşitli dillerine çevrildi. 1954’te Sovyet sinemacıları tarafından “Büyük Bir Aile” adıyla filme alındı ve Cannes film festivalinde büyük beğeni topladı.

416 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Edward J. Erickson

ÇANAKKALE SAVAŞI: ATEŞ ALTINDA KOMUTA

Çeviren: İsmail Hakkı Yılmaz

İş Bankası Kültür Yayınları

Başta Mustafa Kemal olmak üzere Türk komutan ve askerleri karşısında hezimete uğradıkları Gelibolu’dan hızlıca ve sessizce kaçan Batılı devletler, o gün bugündür şu sorunun cevabını arıyor: Tarihin gördüğü en büyük ateş gücüne sahip bir donanma tarafından desteklenen koskoca İngiliz ordusu ile müttefikleri, “Avrupa’nın hasta adamı” olarak nitelenen ve henüz iki yıl öncesinde küçücük Balkan devletleri karşısında büyük bir bozgun yaşayan Osmanlılar karşısında neden yenildi?

1915’ten bu yana geçen yüz yılı aşkın sürede yayınlanan çok sayıda resmi yayında, kurmay etüdünde ve tarih araştırmasında bu soruya stratejik ve taktik düzeyde değerlendirmeler içeren çeşitli yanıtlar verildi. Elinizdeki kitap ise Çanakkale Savaşı’nın operatif düzeyine, yani esas olarak sahra ordusu ve kolordu seviyesine odaklanıyor. İki tarafın harekât komutanlarının nasıl karar aldıklarını; amaçlar, yollar ve araçlar arasında nasıl bir denge kurduklarını; sonucu nasıl etkilemeye çalıştıklarını analiz ediyor.

Asker kökenli bir harp tarihçisi olan yazar Edward J. Erickson, Çanakkale Savaşı’nı Osmanlı Ordusu’nun muazzam bir zafer kazandığını, çünkü İngiliz komutanlar ısrarla yetersiz varsayımlara dayanan kararlar verip harekâtların koordinasyon ve icrasını astlarına bırakırken, Osmanlı komutanlarının operatif düzeyde onlardan çok daha etkili bir komuta-kontrol bilgisi ve uygulaması sergilediklerini ortaya koyuyor.

452 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Önal

BUYURULDU MECMUASI

Osmanlı Bürokrasisi ve İstanbul Tarihine Dair Bir Kaynak

Yeditepe Yayınevi

Bu kitaba konu olan eser, buyuruldu adı verilen ve sadrazamların 18. yüzyılın ikinci yarısında farklı makamlardaki görevlilere yazdıkları emirleri ihtiva eden bir mecmuadır. Buyuruldulardan bazıları, bu dönemdeki bürokratik usuller, piyasadaki paralara dair düzenlemeler, vakıfların idaresi, devlet alacaklarının tahsili, resmi merâsimler, Avusturya ve Rusya ile yapılan savaşlar hakkındadır. Sadrazamların emirlerinin büyük bölümüyse, İstanbul’daki gündelik hayatın idamesiyle ilgilidir. Bu emirler, payitaht sakinlerinin zahire, ekmek, et, su, sabun ve yakacak ihtiyaçlarının temini; şehirde vurgunculuk, kıtlık veya pahalığının önlenmesi; yolların yapımı ve tamiri; başkentin temizliği için alınan tedbirler hususunda kıymetli bilgiler sunmaktadır. Ayrıca Müslüman ve gayrimüslim ahaliye yönelik kıyafet yasakları ile çeşitli esnaf zümrelerinin tâbi oldukları nizâmlar da buyuruldulardan öğrenilebilmektedir.

248 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Samuel Wang, Sandra Aamodt

BEYNİNİZE HOŞ GELDİNİZ

Çeviren: Boğaç Erkan

İndigo Kitap

Araba anahtarının yerini unuturuz da neden araba kullanmayı unutmayız?

Nörobilimcler Sandra Aamodt ve Samuel Wang; Beyninize Hoş Geldiniz'de biyolojik saat, kilo kontrolü, kişilik gelişimi, stres, kaygı, mutluluk, bağımlılık, beynin hayat boyu değişimi, hastalıkların beyne zararları ve bu zararların önlenmesi gibi insan beynine dair merak edilen ve yanlış bilinen konuları çeşitli yönleriyle açıklıyorlar.

Jet lag problemini yenmek için en etkili yöntem nedir? Kaygılarımızı azaltmak için nelere başvurabiliriz? Beynimizin yaptığı en zor şey nedir? Hangi faaliyetler beyin hücrelerini öldürür; alkol tüketimi bunlardan biri mi? Einstein’ın beyni ortalama bir beyinle kıyaslandığında ne ortaya çıkmıştı? Kilo kontrolünde beyninizi nasıl kandırabilirsiniz? Başınıza aldığınız bir darbe, isminizi unutmanıza yol açabilir mi? Bu ve benzeri tüm soruların yanıtı bu kitapta gizli.

İlginç hikayeler ve beyninizin potansiyelini açığa çıkaracak ipuçlarıyla dolu bu kitap sayesinde artık beyninizi daha iyi tanıyacak, ondan daha fazla yararlanmayı, yaşınız ilerledikçe beyninizin sağlığını korumayı ve nihayet daha mutlu ve üretken bir hayat sürebilmeyi öğreneceksiniz.

288 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Avni Lifij

SANAT YAZILARI

 

Kırmızı Kedi Yayınları

 

Hayata veda ettiğinde bir sanatçı için çok kısa denebilecek bir ömürden geriye kocaman bir Avni Lifij efsanesi kalmıştır.

Türk resim sanatının “erken modern” adları arasında yer alan Avni Lifij, ömrünün sonuna doğru yazarlığı/eleştirmenliği asıl meşgalesi haline getirmiş, çeşitli dergi ve gazetelerde sanat üzerine yazılar yayımlamıştır. Elinizdeki kitap Lifij’in birbirinden önemli yazılarını bir araya getiriyor.

İlk defa günümüz okurunun karşısına çıkan bu yazılar; doğal yetenek ile tekniği ustaca buluşturan Avni Lifij’in sanat bahsinde ilgilenmediği konu, değinmediği alan bırakmadığını, yazarlıktaki derinliğini ve eleştirmenlikteki ustalığını gösteriyor.

Sanat Yazıları, “çağının yenisi” ressam Avni Lifij’in bir eleştirmen olarak portresini çiziyor.

376 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sean Penn

TÜRLÜ İŞLERİN ADAMI BOB HONEY

Çeviren: İlya Denizali

Alakarga Sanat Yayınları

Dünyaca ünlü aktör ve aktivist Sean Penn’in kaleminden, müthiş bir karamizah anlatısı... Romanın kahramanı Bob Honey, görünüşe göre tipik bir Amerikan erkeği ama aslında bir kiralık katil. Fosseptik depoları satmak, başka ülkelerdeki diktatörler için havaifişek gösterileri düzenlemek gibi işler yapıyor. Ama sonra işler karışmaya başlıyor ve gittikçe çığırından çıkan Amerikan siyaseti karşısında isyan bayrağını çekiyor. Muhteşem Sean Penn, bu romanıyla edebiyat sahnesine unutulmaz bir biçimde girdi.

Böylesi korku ve endişe dolu bir yaşamı anlatan bir romanı okurken ne denli eğlendiğimi söylemek kulağa rahatsız edici gelebilir ama gerçek bu. Thomas Pynchon ve Hunter S. Thompson’ın da bu kitabı severek okuduklarını sanıyorum.

200 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İzak Babel

ODESSA

Çeviren: Ergin Altay

Can Yayınları

Kenar mahalleleri, karanlık depoları ve rıhtımları, kaldırımlarında gezen yük arabaları, mezarlıkları, meyhaneleri, genelevleri, sinagoglarıyla bir liman şehri Odessa. İzak Babel öykülerinde bizi bu Yahudi kentinin kaçakçılar, dilenciler, tefeciler ve gangsterlerin dolaştığı tekinsiz arka sokaklarına götürüyor ve Rus edebiyatının en ikonik antikahramanlarından biri olan kibar ve acımasız suçlu Benya Krik ile şehri kasıp kavuran Moldavanka çetesinin masalsı, matrak ve renkli serüvenlerini anlatıyor.

96 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Tuluhan Tekelioğlu

GÜÇ SENSİN

Kara Karga Yayınları

Gerçekleşmiş bir hayalin yaşattığı coşku benzersiz. Neler yok ki o coşkuda; taşkın ruhtaki hevesi kırmak yerine sahiplenen, cesaret veren o “yakın”la çoğalan gurur, yoksunluğu alt etmenin sevinci, toplumsal olarak işe yarama duygusunun özgüveni. Tüm bunları Güç Sensin’de gözlerim dolarak fark ettim. Hayalinin peşinden giden gençlerin hikâyesini okurken şunu hissettim; gençlerin önünü açacak mucizenin uzakta, dışarıda değil çoğu kez yanı başında olduğu ne kadar bilinse o kadar iyi. - Çiğdem Toker (Sözcü Yazarı)

Günümüz dünyasında, özellikle de ülkemizde, sınavlara dayalı ezberci eğitim sistemiyle, gençlerimizi öylesine hırpalarız ki, yaşamlarının ilkbaharında sonbaharı yaşatırız! Oysa hayat, testlerle bize dayatıldığı gibi 4-5 seçenekli değil, sonsuz seçeneği bize sunar! Her çocuğun, her koşulda, başarılı olabileceği bir alan mutlaka vardır ama buna herkes inanmaz! Berna, Leyla, Şeyhmus, Sümeyye, Fulya, Mizgin, Doğukan ve Kaan işte bunu bize gösterdiler. Tuluhan da, bu mucizeyi yaratan kahramanları, Güç Sensin’le destanlaştırdı. Yoksa pek çoğumuzun kendilerinden haberi bile olmayacaktı! - Abbas Güçlü (Milliyet Yazarı)

144 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hıfzı Topuz

ANI VE MEKTUPLARDA MELİH CEVDET ANDAY

Remzi Kitabevi

Hıfzı Topuz, Anday’ın mektuplarından ve ortak anılardan, ünlü şair ve düşünürün gerçekçi bir portresini çiziyor...

“Son zamanlarda çok iş çıktı, çok yazı yazıyorum. Tanin’e haftada beş gün fıkra, Cumhuriyet’e haftada bir (cumartesileri) uzun bir makale,  Tef’e haftada bir mizah yazısı, şimdi hükümetin eline geçen, Semih  Tuğrul’un da başına geçtiği Havadis’e takma adla bir aşk (ya da bir seks) romanı, ayrıca Küçük Sahne için Yaşar’la beraber tercüme  ettiğimiz bir piyes (acele tarafından...). Yetmez mi? Serseme döndüm vallahi.”

- Melih Cevdet Anday

208 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ernest Hemingway

YAZMA ÜZERİNE

Çeviren: Elif Derviş

Bilgi Yayınevi

“Hemingway, yazarlık kariyeri boyunca, yazma hakkında konuşmanın kötü şans getirdiğini, ‘yazdıklarınızı birine göstermenin ya da bundan bahsetmenin kelebeklerin kanatlarındaki her şeyi ve bir şahinin tüylerindeki düzeni söküp atmak gibi’ olduğunu savundu.”

Bu inancına rağmen, yaşamı boyunca hep yapmak istemediği o şeyi yaptı. Hemingway roman ve öykülerinde, editörlere, arkadaşlarına, sanatçı dostlarına ve eleştirmenlere yazdığı mektuplarda, röportajlarda ve konuya ilişkin makalelerinde sıklıkla yazma konusuna değinmişti. Ve bu konu hakkında, en az gelmiş geçmiş tüm yazarlar kadar iyi ve derinlemesine yazmıştı...

Bu kitap, Hemingway’in yazarın doğası ve yaşamındaki unsurlar üzerine düşünceleri ile yazarlara yazma sanatı, çalışma alışkanlıkları ve disiplin konularında verdiği özel ve faydalı öğütleri içermektedir. Hemingway’in kendine özgü kişiliği genel bir bilgelik, zekâ, mizah ve kavrayış ile yazarın ve yazarlık mesleğinin dürüstlüğü konusundaki ısrarıyla ortaya çıkmaktadır.

168 s.

İstanbul 2109

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Yeni Çıkanlar | 28 Ekim 2019" haberi, 04 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 28 Ekim 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 28 Ekim 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  2. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  3. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  4. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  5. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  6. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
  7. 13:00 Trafikte Emniyet Şeridi İhlali Artık Daha Pahalı: Ceza Miktarı Yüzde 58 Arttı!
  8. 12:57 Simit Fiyatlarına %10 KDV Yansıyacak: Vatandaşlar Zam Endişesi Yaşıyor
  9. 12:53 Panathinaikos, AEK Athens Karşısında Şampiyonluk Yolunda Büyük Darbe Aldı!
  10. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  11. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  12. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  13. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  14. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  15. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  16. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  17. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  18. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  19. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  20. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
ABC Kitap Haberleri