Yeni Çıkanlar | 1 Ekim 2019

Yeni Çıkanlar | 1 Ekim 2019

Yeni Çıkanlar | 1 Ekim 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı Listelerini” oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde..

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı Listelerini” oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Merdan Yanardağ

DARBE İÇİNDE DARBE

Kırmızı Kedi Yayınları

Gazeteci Merdan Yanardağ binlerce belgeyi inceleyerek, tanıklarla konuşarak ve doğrudan izlediği olayları süzerek, Türkiye’nin 15 Temmuz 2016 Fethullahçı darbesine nasıl sürüklendiğini, bütün yönleriyle inceliyor. Türkiye tarihinin, 31 Mart 1909’dan sonraki ikinci dinci/İslamcı darbesinin nasıl bastırıldığını, hiç bilinmeyen yönleriyle okurlarının bilgisine sunuyor.

Fethullahçı Çete’nin yönettiği askeri kalkışmayı fırsata çeviren Erdoğan-AKP iktidarının, 15 Temmuz’un bastırılmasının ardından 20 Temmuz darbesini nasıl gerçekleştirdiğini ortaya koyan Merdan Yanardağ, oluşturulmak istenen gerici tarih perspektifini de imha ediyor. Darbe içindeki darbeyi deşifre eden Yanardağ, Cumhuriyetin kader anlarının yaşandığı bir tarihsel dönemeci, diyalektik yöntemle analiz ediyor.

Yanardağ, darbeyi asıl bastıran gücün, yurtsever subaylar ve cumhuriyetçi askerler olduğunu kanıtlarıyla ortaya çıkarıyor.

216 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mustafa K. Erdemol

YURTSEVER KASIRGALAR FEMİNİST PASTALAR

A7 Kitap

Yurtsever Kasırgalar Feminst Pastalar; Devrimci kadın yürüyüşlerinden Tuz Yürüyüşü’ne, sıkılı yumruktan demir yumruğa, Gezi’den Mirabel Kardeşler’e, Karagöz Hacivat’tan mizahtan korkan liderlere, zoosadistlerin yarattığı toplumsal felaketlerden Baytar Ziya Tan’a, Plaza de Mayo Anneleri’nden Cumartesi Anneleri’ne, bağımsızlık kazandıran kasırgalardan kekin siyasetteki önemine, Amerikalı başkanlardan İbn-i Haldun’a uzanan; edebiyatla, sanatla, siyasetle kısaca hayatla, insanla harmanlanmış yazıların toplamından oluşuyor.

Mustafa K. Erdemol’un güçlü belleğiyle kaleme alınan yazılarda, aralarında bağlantı yokmuş gibi gözüken olayların nasıl da insanlığın gelişiminde birbirini ve toplumları etkilediği görülüyor. Bugün yorumlanırken, geçmişe neden ve sonuç ilişkisi içerisinde bakılıyor. Yurtsever Kasırgalar Feminist Pastalar, insanın kendini, içinde olduğu toplumu anlamasına zemin oluşturacak bir hafıza tazeleme kitabı olarak kitaplıklarda yer ediniyor.

328 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Adam Hart- Davis

PAVLOV’DAN GÜNÜMÜZE DENEYLERLE PSİKOLOJİ

Çeviren: Özge Yılmaz

Epsilon Yayınevi

50 ilginç deneyle psikoloji öğrenmeye hazır mısınız?

- İyi insanlar kötü insanlara dönüşebilir mi?

- Hatırladıklarınız ne kadar doğru?

- Kediniz ne kadar akıllı?

- Tamamlanmamış işler sizi neden endişelendirir?

- Psikoloji üretkenliği artırabilir mi?

- Dua etmek hastaları iyileştirir mi?

- Hayatınızı baş aşağı sürdürebilir misiniz?

- Gözlerinizle dinleyebilir misiniz?

- Neden kendimizi gıdıklayamayız?

- 7 sayısının tadı var mıdır?

Bu soruların ve çok daha fazlasının yanıtlarını iki yüzyıl öncesine kadar bilmiyorduk. İnsan düşünce ve davranışlarına dair kavrayışımızı büyük oranda deneysel psikolojiye borçluyuz. Pavlov’dan Günümüze Deneylerle Psikoloji, bu kavrayışı şekillendiren 50 çarpıcı psikoloji deneyini eğlenceli ve öğretici bir dille anlatıyor. Darwin’in solucanlarından Pavlov’un köpeğine, Milgram’ın itaat üzerine çalışmalarından Zimbardo’nun Stanford’daki meşhur hapishane deneyine uzanan sarsıcı bir yolculuğa çıkarıyor bizi. Her bir deneyin bağlamının, sürecinin, sonuçlarının ve çıkarımlarının özenle aktarıldığı bu kitabı okuduktan sonra dünyayı farklı bir gözle görecek, psikolojiyi günlük yaşamınızın bir parçası haline getireceksiniz.

176 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sabahattin Ali

SES

Can Yayınları

Yirmi yaşından fazla göstermeyen bir delikanlı çadırın önünde, yan yatmış bir el arabasının üstüne oturarak saz çalıyordu. Başı göğsüne yatmış ve gözleri yere dikilmiş olduğu için çehresini tamamen görmeye imkân yoktu. Fenerin aydınlattığı alnı ter damlalarıyla kaplıydı. Sazının uzun sapı, şaşırtıcı bir süratle aşağı yukarı kayan parmaklarının altında, canlı bir mahluk gibi titriyordu. Sabahattin Ali öykülerinde kendi dönemi içinde zamansız olanı buluyor, yerel olandan evrensele ulaşıyor. Habercilikle masalcılığı, anıyla efsaneyi, bir gözlemcinin tarafsızlığıyla kıssadan hisseler anlatan bir çınar altı meddahının dilini birbirine harmanlıyor.

72 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Stefan Zweig

MASALIMSI BİR GECE

Çeviren:Ahmet Arpad

Everest Yayınları

“Dünya çapında bir şöhreti Zweig’dan başka hiç kimse daha alçakgönüllü ve zarifçe taşıyamazdı.”

- Thomas Mann

  1. yüzyıl edebiyatının kuşkusuz en önemli isimlerinden biri olan Stefan Zweig, insanlık durumuna gösterdiği duyarlılık ve olaylara, kişilere karşı hümanist yaklaşımıyla tanınan bir aydındı. Zweig, derin karakter analizleri ve detaylı betimlemeleriyle çağının en önemli yazarları arasında yer almıştı.

Ahmet Arpad’ın derlediği öykülerden oluşan Masalımsı Bir Gece’de Zweig, bir kez daha insan ruhunun derinliklerine iniyor. Çocukluk ve gençlik hayallerinin, unutulmuş düşlerin saklandığı karanlıklara benzersiz üslubuyla ışık tutuyor. Etraflarındaki “yabancı, ateşli” dünyayla aralarında bir bağ kurabilmek için kabuklarından çıkmaya çabalayan tutkulu erkekler, kadınlar ve çocuklar bu öykülerin kahramanları.

“Ah, şu canlılığa bir girebilsem, başkalarının bu titreyen, gülen, soluk alan arzulayışlarına bir akabilsem, onların damarlarına dökülebilsem! Kargaşanın arasında küçücük ve adsız olarak yaşasam; şu dünyanın çamurunda görünmez bir hayvancık, on binlerce gürültüsü arasında arzuyla titreyen ışıltılı bir varlık olsam!”

“Çağımızın gerçek bir tanığı ve yaratıcısı.”

- Hermann Hesse

145 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ernst Jünger

MERMER YALIYAR

Kırmızı Kedi Yayınevi

Yakın dostu Heidegger’e göre Ernst Jünger Birinci Dünya Savaşı’nı izleyen dönemde Avrupa nihilizmini tanımlayan ilk yazar. Mermer Yalıyar ise Naziler iktidardayken Alman toprakları üzerinde Alman bir yazar tarafından yayımlanmış tek Nazi eleştirisi. Hitler’in basımına onay vermiş olması, sonradan hem kitap hem de yazar üstünde büyük bir kuşku cenderesi yaratacak olsa bile. Barış ve huzur dolu bir ülke nasıl kan revan içinde bırakılır, okuyun.

192 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hulki Cevizoğlu

BEDEN VE TEKNOLOJİ

Bilim ve Sanat Yayınları

Bu günü anlamak ve yarını anlatmak... Gerçeğe sadık kalmak bilim insanının en değerli çabası olsa gerek. Hele alanınız ‘Sosyal Bilimler’ ise.

“Tarihin Yeniden Kurulması”, “Modernlik Diye Bir Şey Var mı?”, “Beden Felsefesi”, “Cogito da Zamansallık”, “Teknolojik D/evrimin Gittiği Yer Neresi”, “Toplumun Kendisini Diktatörleştirmesi”. Ve daha daha fazlası…

250 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Marcus Steinweg

TUTARSIZLIKLAR

Çeviren:Erkal Ünal

İthaki Yayınları

Alman felsefeci Marcus Steinweg’i Aşikarlık Dehşeti: Sahte Kesinlikler’le tanıtmıştık sizlere. Steinweg ilk kitabında benimsediği yöntemin aynısını, arzudan cinselliğe, güncel sanattan eleştirel düşünceye, ahlaktan edebiyata uzanan çeşitli konularda toplamda yüz otuz altı başlığın yer aldığı Tutarsızlıklar’da da sürdürüyor. Fragmanlar, vecizeler, uzun tefekkürler ve notların içinden sarih bir felsefi konumun billurlarlaştığı bu kitap, içinde yaşadığımız gerçekliğin tutarsızlığını ifade eden ve kendi yapısıyla bizatihi ortaya koyan bir bakışı gözler önüne seriyor. Ne yerleşik yazma teamüllerine uyan ne de ucuz popülerliğin sularında kulaç atan Tutarsızlıklar, gücünü tam da yarıklarda dolanmasından alıyor.

“Kapitalizmin mevcut versiyonu tercih kapitalizmidir. Karar vermemek için tercihte bulunmak isteriz. Özne kendini sayısız seçenek karşısında bulur; onlar arasında bir tercihte bulunmak kapitalizmin özgürlük diye geçiştirdiği şeydir. Kapitalizmde özgürlük seçme özgürlüğüdür. Fakat karar, verili seçenekler sisteminden kopar. Decisio, olguların gerçekliğinin bir başka adı olan seçeneklerin dokusunu boylamasına keser. Bugün gerçeklik kendini bir seçenekler sistemi olarak sunuyor. Karar vermek ise verili seçenekler arasından tercihte bulunmamak anlamına gelir.”

Marcus Steinweg çekiçle felsefe yapıyor. Post-eleştirel çağda ihtiyacımız olan şey tam da bu. Ama gerek felsefi öncülleri derinden kavrayan gerekse güncel sanatçılarla hasbıhalde olan bu felsefe, ince notalara da basıyor. Şimdiki zamanın taşlı patikasında, Steinweg bize düşünmemizi sağlayacak ve yaşamamıza destek olacak bir sözdağarcığı sunuyor.

- Hal Foster, Princeton Üniversitesi, sanat tarihi profesörü

127 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Katie Derham

KLASİK MÜZİK KİTABI

Çeviren:Tufan Göbekçin

Alfa Yayınevi

İlk gerçek “opera”yı kim yazdı? Nota sistemi nasıl ortaya çıktı? Besteciler senfonileri nasıl besteliyor? Bu kitap ilk yalın ezgilerden modern minimalizmin ortaya çıkışına kadar Batı klasik müziğinin gelişimini ve bunda kilit rol oynayan temel müzik eserlerini keşfedip analiz ederek birçok sorunun yanıtını veriyor.

Sade bir dilde kaleme alınan Klasik Müzik Kitabı hem efsanevi hem de daha az tanınan bestecilerin doksandan fazla eserini inceliyor. Klasik müziğin bestelenmesi ve anlaşılmasıyla ilgili temel kavramları ve büyük fikirleri adım adım çizimlerle ve bilgi görselleriyle açıklıyor.

İster bir müzik tutkunu olun, ister zaman zaman müzik dinleyin bu kitapta ilginizi çekecek ve klasik müzik anlayışınızı zenginleştirecek birçok şey bulacaksınız.

352 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Güler Keskinkaya

UNUTULACAK GİBİ DEĞİL

Bir Opera Sanatçısının Anıları

Berfin Yayınları

Anadolu’da bir kız çocuğu doğar. Yıl 1939’dur. Ata’nın yitirildiği yılın ardından dünyaya gelmiş ve ilk piyanoyu bir lisede görmüştür. O yıllarda liselerde piyano bulunmaktaymış. Hem de Anadolu’muzun bir köşesinde; Afyon’da. Okumaya ve şiire daha da ötesi müziğe meraklı bu genç kız ileride sesi dünyaca bilinecek bir sopranodur.

Güler Keskinkaya’nın anıları sadece bir müzisyenin anıları değil, aynı zamanda ülkemizin yakın tarihine de ışık tutan, sosyal yaşama, aile hayatına ve eğitime yönelik ipuçları da veren bir çalışmadır.

Ülkemizi yurtdışında da en başarılı şekilde temsil eden opera sanatçısı Keskinkaya’yı, Güzel bir bahar günüydü; Ağabeyim beni “Sana bir şey göstereceğim,” diyerek Afyon Lisesi’ne götürdü. Kocaman, parlak siyah renkte ve üzerinde beyaz siyah tuşları olan o çok ilginç nesneyi göstererek: “Biliyor musun Güler, işte bu piyanodur,” dedi. “Tuşlara basınca sesler çıkar. Sen de tuşlara bas, bak neler duyacaksın.” günlerinden; İtalyan kültür heyetine başarılı bir konser yapınca Roma Accademia Nazionale di Santa Cecilia akademisinin “perpesione mente” mükemmelliyetlik kursunda Giorgio Favaretto ile çalışmak üzere burs kazandım” süreçlerine değin bir azim ve yükselişin öyküsünü, müzik tarihimize ışık tutan samimi bir akış içinde okuyacaksınız.

92 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Nihal Güres

ÖLÜNCE DE KIRMIZI RUJ SÜRÜYOR MUSUNUZ?

Kora Yayınları

Daha önce hiç böyle bir roman okumadınız. Bir bakımevinde başlayan ve bulutların üzerinde biten bu roman, acıklı bir yaşlılar dramı değil. Bu romanla, aşkın ve erotizmin kimi zaman büyüsüne kimi zaman esprisine kapılıyor sonra da şairlerin dizelerinde şahane aşk pastalarıyla sürüp gidiyorsunuz. Buruk bir tadı harika bir içtenlikle karıştırıp sunuyor size yazarımız… Bir Diva’nın ardından nemlenen gözlerle de bırakmıyor sizi. Ta ki gezegenin ışıklaşan ruhlarından bir Diva, Zeus ile karşılaşana kadar…

109 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Yeni Çıkanlar | 1 Ekim 2019" haberi, 01 Ekim 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 1 Ekim 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 1 Ekim 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:46 Renault iddialı: Yeni modeller satışları artıracak
  2. 08:41 Hülya Avşar'dan yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
  3. 08:38 Arif Pişkin “Gaddar”da Adnan Hoca’yı mı canlandıracak?
  4. 08:33 Bakan Bayraktar'dan net açıklama: Yaz saati uygulaması değişecek mi?
  5. 08:28 İstanbul Havalimanı’na "holding" ortak geldi
  6. 08:24 Fatih Erbakan'dan "Cumhur İttifakı'nda mısınız?" sorusuna yanıt geldi
  7. 08:16 Çadır skandalında ikinci perde: Kızılay çadırları askere diktirip satmış
  8. 08:13 AK Parti'nin kalesi: Yeşilay'ın Bilim Kurulu üyeleri tartışma yarattı
  9. 08:08 Cemil Çiçek: Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
  10. 08:05 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den Marmara ve Ege dahil birçok bölgeye toz uyarısı
  11. 04:35 Arsenal, derbi maçını 5 golle galip tamamladı
  12. 04:35 Uzun süredir beklenen o yenilik başkentin göbeğinde o tarihte açılıyor!
  13. 04:15 Türkiye'de ilk vaka tespit edildi! Haziran ve Temmuz aylarında vakaların artması bekleniyor
  14. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  15. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  16. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  17. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  18. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  19. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  20. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
ABC Kitap Haberleri