Yeni Çıkanlar | 4 Kasım 2019

Yeni Çıkanlar | 4 Kasım 2019

Yeni Çıkanlar | 4 Kasım 2019 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Remzi Kazmaz

FUTSOL

Favori Yayınları

Soldan bakıldığında karşımıza farklı bir futbol çıkacağını anlatan kitabın yazarı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) eski yöneticilerinden ve Çevre Avukatı Remzi Kazmaz.

Futbol, sadece yeşil sahalarda başlayıp biten bir oyun değildir. Maçlar genellikle 90 dakikada sona erer. Ardından günler boyu sürecek ‘futbolun sadece futbol olmadığını’ kanıtlayan öyküler, yorumlar ve olaylar başlar. Bu gözle bakarsanız, oyun içinde oyun olduğunu siz de görürsünüz.

- Uğur Dündar (Araştırmacı Gazeteci)

Brezilya’nın efsanevi kaptanı Socrates, ‘‘Corinthias’ın şampiyon olduğu bir pazar günü ölmek istiyorum’’ diyecek kadar takımını çok seviyordu. Gerçekten de Socrates, Corinthias’ın şampiyon olduğu bir pazar günü öldü!

- Yılmaz Vural (Teknik Direktör)

‘‘Che Guevara, başta Küba Devrimi olmak üzere, dünyaya haksızlığa başkaldırmanın her türlü şeklini gösteren efsanevi bir devrimciydi. İyi bir kaleci de olan Che’ye göre futbol, basit bir oyun değil, aynı zamanda bir devrim silahıydı!..’’

- Yıldırım Kaya (CHP Genel Başkan Yardımcısı)

Kimilerine göre bir savaş / kimilerine göre barış, kimilerine göre eğlence / kimilerine göre sömürü, milyonları kontrol etmek için bir araç ya da kapitalizmin kârlı bir oyuncağı… Bazen halkları birleştirdi, uluslara bayram oldu. Bazen savaş başlattı, katliamlara neden oldu. Bir devrimin kıvılcımı oldu ya da faşizmin bir aracı... Futbol hiç masum bir oyun olmadı. Futbolu kontrol edenler hep kazandı.

- Arif Kızılyalın (Gazeteci / Spor Yazarı)

72 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Fikret Başkaya

ÇIĞRINDAN ÇIKMIŞ BİR DÜNYA

Sosyal Sefaletin, Ekolojik Felakaetin, Etik Yozlaşmanın Kökeni

Yordam Kitap

Bir yandan sosyal sefalet: Her geçen gün derinleşen ve artık “fark” sözcüğüyle açıklanamayacak hale gelen uçurumlar, gelir adaletsizliği, toplumsal adaletsizlik, korkunç bir yoksullaşma, burjuva uygarlığından farklı sefalet görüntüleri… ve görünenlerin ardındaki gerçekler!

Diğer yandan ekolojik felaket: Eriyip giden buzullar, yanıp kül olan ormanlar, bozulan atmosfer, yok olma tehdidiyle yüz yüze yaşamsal kaynaklar, susuzluk sorunuyla boğuşan milyonlar, mahvolmuş bir doğa, ekranlardan yansıyan çeşit çeşit felaket görüntüleri… ve görünenlerin ardındaki gerçekler!

Öbür yandan etik yozlaşma: Piyasaların ve metaların buyruğuna giren insanlar, para ve senede tahvil edilip çürüyen ilişkiler, ekranlarla gözetlenip denetlenen gündelik yaşam, hayatın her alanında, her anında karşımıza çıkan yozlaşma görüntüleri… ve görünenlerin ardındaki gerçekler!

Ve sosyal sefaletin, ekolojik felaketin, etik yozlaşmanın üzerine üzerine giden, kökenlerine inen bir kitap: Çığırından Çıkmış Bir Dünya Fikret Başkaya, can çekişen burjuva uygarlığının sorunları temelinde, yine görünenlerin ardındaki gerçekleri yazıyor.

368 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Soner Yalçın

KARA KUTU

Yüzleşme Vakti

Kırmızı Kedi Yayınevi

Tarih: 5 Ocak 1978.

Yer: Ankara.

Bülent Ecevit yeni hükümeti kurdu.

Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı’ndaki gizli toplantıda “devrim” gibi kararlar alındı.

Tarih: 12 Eylül 1978.

Yer: Kazakistan Alma Ata.

Dünya Sağlık Örgütü düzenlediği uluslararası konferansın sonunda yayımladığı bildiriyle ABD küresel ilaç şirketlerini kızdırdı…

Tarih: 26 Mart 1979.

Yer: İtalya Como Gölü sayfiyesi.

Rockefeller sahibi olduğu Bellagio Evi’nde yaptığı NATO güvenlik toplantısında, yüz yıldır kontrolünde olan “endüstriyel tıp” ile ilgili bir dizi kararlar aldı…

Ve:

Tarih: 25 Haziran 1979.

Yer: Manisa…

Cemil Çöllü MHP İl Başkanı idi.

Sahibi olduğu Huzur Eczanesi’nde öldürüldü.

Ertesi gün…

Tarih: 26 Haziran 1979.

Yer: Manisa.

Neşe Gülersoy CHP Kadın Kolları Üyesi idi.

Sahibi olduğu Yeni Afiyet Eczanesi’nde meslektaşı MHP’li Cemil Çöllü’nün katledilmesini protesto eden bildiriyi yazarken öldürüldü.

Yine Manisa…

Yine bir eczane…

Tarih: 19 Aralık 1979.

Mete Erdem CHP İl Başkanı idi.

Eczanesinde içeri giren saldırgan tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

Bu bir cinayet romanı değil…

Modern tıbbın karanlık yüzü aydınlanıyor…

Rockefeller’ın kozmik odasındaki Türkler kim?

Neyin karşılığı, ne kadar para aldılar?

Tabular yıkılacak… Ezberler bozulacak…

Artık yüzleşme vakti…

583 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Faruk Duman

KAPTAN KANCA’NIN BİR MACERASI VE ÖBÜR YENİ ÖYKÜLER

Yapı Kredi Yayınları

Faruk Duman, son dönemde yazdığı öyküleri iki bölümde topluyor: “Kaptan Kanca’nın Bir Macerası” bölümünde dört, “Evimizin Çevresinde Çakallar Dolaşıyor” bölümünde on dört öykü var. Özellikle son romanı Sus Barbatus! ekseninde okunabilecek, ilk bölümde 1970’li yılların siyasi ortamını arkasına alan, etkili bir masal-söylence diliyle kurulmuş metinler sıralanıyor.

Epiğin izini süren yazar, ucu kırık cümlelerle sözün vurgusunu bozuyor, dahası kurmacayı çoksesli yapıyla güçlendiriyor. Ayrıca öyküde görsel imgeler üretmeyi seviyor, sözlü edebiyatın incelikleriyle özgün bir yazı dili yaratmayı başarıyor.

Faruk Duman, Kaptan Kanca’nın Bir Macerası ve Öbür Yeni Öyküler’de iyi edebiyatın seçkin örneklerini veriyor.

160 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hasan Ali Toptaş

BENİ KÖR KUYULARDA

Everest Yayınları

Beni Kör Kuyularda bütün mümkünlerin kıyısından, tam da oradan konuşuyor. İnsanlardaki seyir merakı, bu merakın doğurduğu acımasızlık, habire dönen karanlık bir çark, çarkın öğüttüğü insanlar, yarım kalmış sevdalar ve parçalanmış hikayeler…

Beri yandan, roman boyunca iki soru peşimizi bırakmıyor: Hakikaten gittiler mi? Gittilerse nereye gittiler?

Beni Kör Kuyularda, Kuşlar Yasına Gider’den sonra

Hat edebiyatına yeni, taptaze bir kan.

Dünyanın renkleri değişti onlar ilerledikçe, dünyanın sesleri, sessiz-likleri değişti, şekilleri sonra, kapıları, kapılarından girip çıkanları değişti, gülenleri, ağlayanları, yürüyenleri değişti, ağaçları, çimenleri, yaprakları değişti, güzellikleri, çirkinlikleri değişti, hatta bütün bunlarla ve daha başka şeylerle birlikte mesafeleri, boşlukları ve bu mesafelerle bu boşluk-larda gezinen kokuları da değişti.

240 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Andrew Bailey

ZİHİN FELSEFESİ

Çeviren: Füsun Doruker

Fol Kitap

Anglo-Amerikan dünyada son 70 yıla damgasını vuran zihin felsefesi, özellikle 90’lı yıllardan bu yana hızla artan popülaritesiyle, bugün, yalnızca psikoloji ve felsefe bölümlerinde değil, zihni ve bilinci anlama isteğindeki tüm okurlar için ilgi odağı haline gelmiştir. Özellikle yapay zeka ve bilişsel bilimlerle olan yakın ilişkisi, zihin felsefesinin önemini artırarak ‘bilimle kol kola felsefe tezinin de güzide bir örneği olmasına neden olmuştur.

Elinizdeki kitap, Descartes’tan Ryle’a, Husserl’den Merleau Ponty’e zihin felsefesinin çağdaş serüvenini hem analitik hem de fenomenolojik kökleriyle birlikte sunmaya gayret ediyor.

376 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Eliezer J. Sternberg

NÖROLOJİK

Beynin Mantıksız Davranışlarımızın Ardındaki Gizli Mantığı

Metsi Yayınları

Bilinçaltımızın derinlerinde, gördüğümüz, duyduğumuz, hissettiğimiz ve hatırladığımız her şeyi sessiz sedasız işleyen bir sistem vardır. Beynimiz, çevreyle etkileşim halinde olduğumuz her an sayısız duyumun sürekli bombardımanı altındadır. Beynin altında yatan mantık sistemi, tıpkı anlamlı hikayeler yaratmak için kamera görüntülerini ve ses kayıtlarını toplayan ve düzenleyip montajını yapan bir film editörü gibi bütün düşünce ve algılarımızı, yaşam deneyimimiz ve benlik algımız haline gelen makul bir anlatı oluşturacak şekilde birleştirir. Bu kitap, altta yatan bu mantık ve onun, gerek en tuhaf nörolojik hastalıklarda gerekse en basit günlük duygu ve kararlarımızda, bilinçli deneyimimizi nasıl yarattığı hakkındadır.

Beynimiz algımızdaki boşlukları neden ve nasıl doldurur? Körler halüsinasyon görebilir mi? Zihin kasımızı kasarak fiziksel performansımızı artırabilir miyiz? Farkında olmadan gördüğümüz şeyler ruh halimizi ve kararlarımızı nasıl etkiler? Sahte anılar nereden gelir? Uzaylılar tarafından kaçırıldığını ya da doğaüstü varlıklarla temas kurduğunu iddia eden insanlar gerçekte ne yaşar? Neden kendimizi gıdıklayamayız? Hipnozla cinayet işlenebilir mi? Zihin parçalandığında ne olur? Nörolog Eliezer Sternberg, beynimizin bilinçli ve bilinçdışı düzeyde algılarımızı işleyerek anlamlı bir yaşantı oluşturmak için nasıl canhıraş uğraştığını açıklarken bu ve benzer ilginç sorulara detaylı sinirbilimsel yanıtlar sunuyor.

Aydınlatıcı olduğu kadar keyifle okunan NöroLojik’i insan beyninin harikalar diyarına ilgi duyan tüm okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

336 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sarah Moss

HAYALET DUVAR

Çeviren: Merve Sevtap Ilgın

Kafka Yayınevi

Moss’un çağımızın en iyi romancılarından biri olduğunun kanıtı… Baş döndürücü bir karışım; yaratıcı, zekice ve özgün.

The Independent

Işık insanı kör eder; ateşin başında toplandığınızda çoğu şeyi ıskalarsınız.

İngiltere’nin kuzeyinde, şehir keşmekeşinden uzak ama medeniyetin kıyısındaki ormanlık Northumberland’da yaz aylarının ortasıdır. On yedi yaşındaki Silvie, annesi ve babasıyla birlikte bir arkeoloji profesörünün, bölgenin karanlık tarihindeki kurban törenlerini incelemek üzere öğrencileriyle kurduğu kampa katılır. Yalnızca Demir Çağı’nın sunduğu imkânlarla yaşayarak ilkel yaşamı tecrübe ettikleri bu kampta Silvie profesörün öğrencileriyle birlikte yepyeni özgürlükleri keşfederken baskıcı babasıyla ilişkileri günbegün bozulur ve geçmişin ürkütücü ayinleri hayatlarına nüfuz etmeye başlar. Sarah Moss, hem efsanevi ve tarihsel hem de çarpıcı derecede güncel bu romanıyla, okurlara atalarımızın “ilkel aklı”ndan ne kadar uzağa gidebildiğimizi sorgulatıyor.

136 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Carl Sagan

MİLYARLARCA VE MİLYARLARCA

Çeviren: Füsun Baytok

Say Yayınları

Hayatını bilime ve bilimi sevdirmeye adamış usta bilimci Carl Sagan bu son kitabında, bir ömür boyu damıttığı bilgeliğiyle yaşama, dünyaya ve bizi kuşatan evrene dair yakıcı sorulara yanıt arıyor. Gelecek yüzyılın insanın önüne çıkaracağı güçlüklerle mücadele edebilmek için bilim ve şefkatin nasıl kaynaştırılacağı meselesini eksene alarak, başta yaşam, sevgi, ölüm, tanrı kavramları olmak üzere kozmosun sınırlarından insan zihninin derinliklerine kadar uzanan çok geniş bir alanda pek çok konuya değiniyor. Bir kez daha okumak isteyeceğiniz türden bir kitap…

“Carl Sagan şöhret ışıklarını cehalet, açgözlülük ve iktidar hırsının bizi içine yuvarlayabileceği uçurumun ne denli derin olduğunu aydınlatmak için kullanıyor.”

- The Washington Post

304 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Yeni Çıkanlar | 4 Kasım 2019" haberi, 05 Kasım 2019 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 4 Kasım 2019 haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 4 Kasım 2019 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  2. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  3. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  4. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  5. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  6. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  7. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  8. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  9. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  10. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  11. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  12. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  13. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  14. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  15. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  16. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
  17. 18:22 Tayvanlı Bisikletçi Jacky Chen, İsrail-İran Gerilimi Altında Dünya Turuna Devam Ediyor
  18. 18:19 Facebook, bu kez Tiktok'un o özelliğini kopyalıyor
  19. 18:17 Limonun Kabuğuyla Tüketmenin Sağlık Faydaları
  20. 18:11 Türk Havalimanı Dünya Sahnesinde: Skytrax'ın En İyi Havalimanları Listesinde Yer Aldı
ABC Kitap Haberleri