Yeni Çıkanlar | 6 Ocak 2020

Yeni Çıkanlar | 6 Ocak 2020

Yeni Çıkanlar | 6 Ocak 2020 ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere...

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular. Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

Ge Fei

GÖRÜNMEZLİK PELERİNİ

Çeviren: Giray Fidan

Kırmızı Kedi Yayınları

Çin’in yaşayan en ünlü yazarlarından biri olan Ge Fei’nin kaleminden toplumsal bir düş üzerine kışkırtıcı, mizahın ciddiyetle hakkını veren bir kitap Görünmezlik Pelerini.

Tüketim çılgınlığına kendini iyice kaptırmış Beijing’de (Pekin), duvarındaki çatlaktan kuzey rüzgârının içeri dolduğu bir odada, ablası ve eniştesiyle aynı evde yaşayan bir “kaybeden” Bay Cui’nin hikâyesi.

Kırklarının ortasında, boşanmış ama yine de eski eşine çok düşkün Cui, zengin ama çoğunlukla özenti müzik tutkunları için özel ses sistemleri kurarak geçinen birisidir. Müşterilerini ve kendini daima hor gören bu adamın kader çizgisi, çocukluk arkadaşının onu “dünyadaki en iyi ses sistemi”ni isteyen son derece gizemli bir müşteriye yönlendirmesiyle bambaşka bir yola sapacaktır.

176 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Metin And

DİONİSOS VE ANADOLU KÖYLÜSÜ

Yapı Kredi Yayınları

“Metin And’ı, tiyatro tarihi üzerindeki incelemeleri, kendiliğinden halkbilgisine ve Anadolu’daki halk törelerine götürmüş görünüyor. Anadolu ‘seyirlik halk oyunları’nın kaynaklarını araştıran bu kitabında, eski dinlerin kalıntıları olan bu oyunları, Ortadoğu ve Ege uygarlıklarından bilinen törelerle ve kültürlerle karşılaştırıyor.

Her şeyden önce bu genç araştırıcının eski kuşaktakilerden ayrılan özelliklerinden en olumlusuna, çalışkanlığına değinmeliyim. Tuttuğu yoldaki çabası onu, bilim adamının her yerde çok çekindiği acele ve zayıf delillerle tamim yanılmalarına götürme ihtimallerine rağmen, aralıksız sürüp gittiğine göre, onu daha güçlü ve doyurucu eserlere elbette ulaştıracaktır.”

Tahir Alangu

Dionisos ve Anadolu Köylüsü yayımlandığında edebiyat tarihimize, Türk folklor ve halk edebiyatının çeşitli konularına yaptığı değerli katkılarıyla tanıdığımız Tahir Alangu, Metin And adına erken, olumlu ve eleştirel değerlendirmelerde bulunurken yıllar sonra yazacağı, birçoğu kendi alanında birer klasik eser niteliği kazanan çalışmalarının müjdesini veriyor.

Eski Anadolu Hitit, Yunan, Roma, Trakya, Ortadoğu inanç ve ritüellerinin binlerce yıl öncesinden bugüne köylü oyunları görüntüsüne bürünerek yaşadığını gösteren bu küçük kitap, akıl almaz kaynak okumalarının satırlara dökülmüş cesur bir denemesi, dikkatli bir karşılaştırma ve öneriler yumağı, bu konuların vazgeçilmez kaynağı Oyun ve Bügü’nün Metin And de öz annesi.

112 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İvan Sergeyeviç Turgenyev

İLK AŞK

Çeviren: Beyza Altay

İletişim Yayınevi

Beyza Altay çevirisi,

Sander Brouwer’ın önsözü,

Richard Freeborn’un sonsözü,

Yazar ve dönem kronolojisi,

Kitaba dair görsellerle.

İlk Aşk, Rus edebiyatının usta yazarı Turgenyev’in gençlik heyecanı,

ilk aşk deneyimi ve romantik hayallerin kırılganlığı üstüne unutulmaz novellası.

Genç Vladimir Petroviç kendisinden yaşlı ve güzel bir kadın olan Zinaida’ya âşık olur. Hayranlıktan kıskançlığa, mutluluktan umutsuzluğa bir duygu girdabı içinde sürüklenmeye başlayan Petroviç zamanla hem Zinaida’yı hem de kendisini ilgilendiren umulmadık gerçekleri keşfetmek zorunda kalır.

İlk aşk deneyiminin heyecanı ve hayalkırıklığını bir aile dramıyla ele alan Turgenyev, İlk Aşk’ta romantik edebiyatın etkileyici örneklerinden

birini sunuyor. Rus edebiyatının usta yazarından ilk aşk deneyimini unutulmaz kılan bir başyapıt.

“Zinaida, bugüne kadar karşılaştığım en etkileyici kadınlardan biri!”

GUSTAVE FLAUBERT

“İlk Aşk, novellayı bir sanat dalı haline getiren ilk yapıtlardandır.”

CONSTANCE GARNETT

148 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Zeki Coşkun

21. YÜZYILDA SANAT…?

İkaros Yayınları

Zeki Coşkun, Modern Çağ ve sonrasının izini sürerek kültür - sanat alanında olgusal, kuramsal ve kurumsal düzeylerdeki değişimlerin panoramasını çiziyor. Ardından, konunun önde gelen isimleriyle “21. Yüzyılda Sanat”ı dört cepheden tartışmaya açıyor. Önümüze ayrıntılı, kapsamlı bir yol haritası çıkıyor:

148 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Judith Schalansky

ÜCRA ADALAR ATLASI

Çeviren: Ömer Bozkurt

Kırmızı Kedi Yayınları

Bu kitaptaki bütün metinler kapsamlı araştırmalara dayanıyor, her ayrıntı gerçek olgulardan kaynaklanıyor. Hiçbir şey uydurmuş değilim. Fakat bu kaynakları keşfeden benim, onları eski ve nadir kitaplarda ben arayıp buldum, metinleri işledim ve denizciler keşfettikleri adaları nasıl sahipleniyorlarsa ben de o metinleri kendimce dönüştürdüm ve özümsedim.

Amacım gerçek yerlemlerinin ötesinde adalar konusundaki bilgiyi genişletmek değil. Dolayısıyla bunun bir bilimsel yaklaşım değil, sadece yazınsal bir girişim olduğu açıktır. Bu atlas, demek ki, her şeyden önce ozansı bir projedir. Eğer yerkürenin yüzeyinde gerçekten gezinmek mümkün değilse, yapılacak tek şey evde oturarak dünyayı keşfe çıkmaktır.

144 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Herakleitos

FRAGMANLAR

Çevirenler: C. Cengiz Çevik

İş Bankası Kültür Yayınları

Herakleitos (MÖ yaklaşık 540-480): Sadece Antik Yunanda değil, tüm felsefe tarihinde en önemli ve en etkili filozoflardan biridir. Öğretisinin farklı unsurları kadar tarihsel yönü tartışmalı olan teatral kişiliği de onu çağlar boyunca anılan ünlü bir figüre dönüştürmüştür. Yaşamıyla ilgili bilinenler diğer Sokrates öncesi filozoflar gibi kendinden sonraki yazarların yazdıklarına dayanmaktadır. Kapalı bir dil kullandığı için “karanlık” olarak anılan Herakleitos kendisini insanların da parçası olduğu kosmosun oluşumu ve yapısıyla ilgili en önemli hakikate ermiş olarak görür. Kosmosunda geçerli olan üç temel önerme vardır: Karşıtlar birbiriyle uyumludur, her şey sürekli devinim ve değişim halindedir, kosmos her daim canlı kalan ateştir. Hem fiziksel hem de ruhsal değişim süreçlerini tek bir dönüşüm öğretisiyle açıklayan filozof, insan yasalarını tanrısal logosla ilişkili görmüş ve politik aklı tanrısal logosla birleştirerek felsefede etikle fiziği ilk defa birbirine örmüştür.

136 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Frede Royer

50 TARİHİ ANEKTOT

Çeviren: Mustafa Daş

Orenda

Tarih, gerçek hikayeler ve biraz da mizah: İşte akşam yemeklerinin yıldızı!

Sakin bir günün akşamı, güzel yemekler ve mükemmel bir sofrada eksik olan bir şeyler hala var; anekdotlar… Tarihi sıkıcı bulanların aksine bu kitap, sizlere onun eğlenceli, komik ve şaşırtıcı yönünü vadediyor.

  • ABD Başkanı kenevir yetiştiriyordu!
  • Bu salgın hastalık dans ettiriyor.
  • Fransa’nın Hintli müstakbel kralı kim?
  • Çatal kullandığı için Tanrı’nın gazabına uğradılar.
  • Tarihin en büyük palavrası!
  • Oturarak uyuyan soyluların diyarı
  • Tarih ne zaman bitiyor?

Frede Royer’in yazmış olduğu 50 Tarihi Anekdot ile, akşam yemeklerinde arkadaşlarınıza anlatacağınız eğlenceli ve bir o kadar şaşırtıcı gerçek hikayeleri beğeninize sunuyoruz.

168 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Mihail Lermontov

ZAMANIMIZIN KAHRAMANI

Çeviren: Nuri Yıldırım

Yordam Edebiyat

Zamanımızın Kahramanı, Mihail Lermontov’un en ünlü eseridir.

İlk kez 1840’ta yayımlanan eserde büyük usta Çehov’un, Rus edebiyatındaki en sevdiğim öykü dediği “Taman”ın yanı sıra, subay Peçorin’in kadınlarla yaşadığı maceraların anlatıldığı öyküler de yer alır.

Kadınların aynasından gördüğümüz Peçorin, dünya edebiyatındaki belki de tüm “lüzumsuz adam”ların babası sayılacak bir Âdem’dir.

Lermontov, Peçorin’e “zamanımızın kahramanı” diyerek “kahraman”ların masallarda kaldığını, yeni dünyanın Peçorin benzeri (anti)kahramanlara kaldığını söyler gibidir.

Mihail Lermontov’un, ölümünden bir yıl önce yayımlanan eseri Zamanımızın Kahramanı, Rus edebiyatında psikolojik roman türünün ilk örneği olma özelliğiyle Lermontov’u ölümsüz kılmıştır. Sadece Peçorin’i yaratsaydı da değerinden bir şey kaybetmezdi belki; çünkü Peçorin bizim zamanımızın da kahramanıdır.

Okunmasa olmayacak kitaplardan… Nuri Yıldırım’ın Rusça aslından çevirisiyle ve yine Yordam Edebiyat’tan!

240 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ivan Soll

HEGEL’İN FELSEFESİNE ELEŞTİREL BİR GİRİŞ

Çeviren: Tufan Karaağaç

Ayrıntı Yayınları

İnsanın tüm yapıp etmelerinin hakikati amaçladığından hareket eden bir filozofla karşı karşıyayız. Bu yapıp etmeleri arasında felsefe etkinliğiyse, insanı insan yapan en üst ve değerli etkinlik. Felsefe, en sıradan deneyimle başlayıp bilim, sanat, din, etik, siyaset ve tarihin bilgisiyle deneyim alanını genişleten ve bu alanların içinden süzülerek varlığı en genel anlamıyla açıklayan bir bilgi olarak hakikati amaçlamaktadır.

Hegel’in felsefe kavrayışı muazzamdı. O, felsefenin üstlendiği görevi mutlak, yani sınırı olmayan bir bilginin edinilmesi olarak kavramıştı. Önceki filozofların insanın bilgisine bir sınır çekmelerine karşı, felsefenin asli görevini hatırlatırcasına, onların getirmiş olduğu sınırlamaların yanlışlığını göstermeye girişti. Bu çaba belki de hayalperestçeydi, ama felsefi tutkunun geleneksel ihtişamını yeniden kazandırmak adına kahramanca bir çaba olduğu da aşikar.

Hegel’in felsefesi çoğunlukla anlaşılmaz, zor ve nüfuz edilemez olarak görünür. Bu hayranlık verici ve etkileyici düşünürü daha erişilir kılmak adına Ivan Soll, onun felsefesinin özünü değerlendirme, açıklama ve yerli yerine oturtmaya girişiyor. Bu kitap özellikle Hegel’in felsefi yazılarının çekirdeğini oluşturan dört kitabından üçü üzerine yoğunlaşıyor: Tinin Fenomenolojisi, Mantık Bilimi ve Felsefi Bilimler Ansiklopedisi. Soll, bunların sıklıkla gözden kaçan sürekliliğini vurgularken, onları tek bir felsefi girişimin öğeleri olarak sunuyor.

160 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Parmenides

FRAGMANLAR

Çeviren: Kaan H. Ökten

Alfa Yayınları

MÖ 6. yüzyılın sonlarında İtalya’nın güneyinde Foçalı göçmenler tarafından kurulan Elea kentinde dünyaya gelir Parmenides. MÖ 5. yüzyılın ortalarında yine aynı kentte hayata gözlerini yumduğunda ise, ardında felsefe tarihinin seyrini tümden değiştirecek bir eser bırakır. Elinizdeki kitapta çevirisi sunulan bu eser geleneksel olarak Doğa Üzerine başlığıyla anılsa da, Parmenides aslında diğer Sokrates-öncesi filozoflardan farklı bir çizgide ilerler, varlık sorununu felsefenin gündemine, hatta felsefi tartışmaların başköşesine yerleştirir. Felsefe tarihinde yarattığı kırılma, başta Zenon ve Empedokles olmak üzere pek çok filozofun görüşlerini derinden etkiler, hatta Platon ve Aristoteles’in varlık anlayışlarında yankı bulur. Günümüzde halen tartışmaların odağında yer alan bu eseriyle Parmenides, varlık felsefesinin en temel metnini insanlık tarihine armağan eder.

160 s.

İstanbul 2019

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

"Yeni Çıkanlar | 6 Ocak 2020" haberi, 06 Ocak 2020 tarihinde yazılmıştır. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni Çıkanlar | 6 Ocak 2020 haberi 2020 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni Çıkanlar | 6 Ocak 2020 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:10 Euro 2024 hakemlerin kazançları belli oldu! FIFA kokartlı hakem Meler'in kazancı belli oldu!
  2. 02:15 Katolik Kilisesi'nden 'cinsel istismar mağdurlarına tazminat' kararı alındı
  3. 02:13 İsviçre merkezli Patiswiss'ten Ankara Merkezli Patiswiss'e dava açıldı: Marka 'çalıntı' iddiası
  4. 02:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasan Kılıç'ın cenaze törenine katıldı
  5. 01:54 Konsere geç çıkan Madonna'ya hayranlarından toplu dava haberi geldi
  6. 01:48 Apple’ın Çin’de satışları düşüşte!
  7. 01:33 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Değişim Dalgası: Tugay 5 Üst Yöneticinin Görevini Sonlandırdı!
  8. 01:31 Yorgandaki Sarı Lekelerin Kabusu Bitti! Bu Mucizevi Çözümle Yorganlarınız Bembeyaz Olacak
  9. 01:27 Böbrek Taşına Ne İyi Gelir? Ağrıyı Dindiren ve Taşı Düşüren Besinler ve Öneriler
  10. 01:14 Gümüşhane’de Heyelan Meydana Geldi!
  11. 01:09 Türkiye'de İlk Vaka Görüldü! Haziran ve Temmuz Ayında Vakalarda Artış Bekleniyor!
  12. 01:05 A101 ve BİM artık o ürünü satmayacak!
  13. 01:00 Resmi Gazete'de bugün: 24 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 00:57 Ümit Özat'tan Ahmet Çakar'a: "İtin duası kabul olsa gökten kemik yağar"
  15. 00:56 Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek
  16. 00:54 Koç Holding'den dolandırıcılık uyarısı: İtibar etmeyin
  17. 00:49 Hyundai'nin nano soğutma teknolojisine sahip cam filmi tanıtıldı!
  18. 00:44 Opel'in yeni elektrikli SUV'u devasa menziliyle Türkiye'ye geldiğini açıkladı
  19. 00:42 Kredi borcu olanlar dikkat etsinler! BDDK yakın takibe alacak
  20. 00:40 İsrail terör iddialarına hala kanıt sunamadı: 'UNRWA çalışanları 7 Ekim saldırılarına katıldı'
ABC Kitap Haberleri