Yeni kurulacak merkez sağ partiden İmamoğlu’na destek

Yeni kurulacak merkez sağ partiden İmamoğlu’na destek

Yeni kurulacak merkez sağ partiden İmamoğlu’... Yeni merkez sağ partiyi kurmaya hazırlanan Çoban Ateşi Hareketi, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimleri için bir açıklama yaparak Ekrem İmamoğlu'nun

Yeni merkez sağ partiyi kurmaya hazırlanan Çoban Ateşi Hareketi, 23 Haziran'da tekrarlanacak seçimleri için bir açıklama yaparak Ekrem İmamoğlu'nun yanında olduklarını duyurdu.

Bir süredir Türkiye’yi il il gezerek yeni bir merkez sağ parti çalışması sürdüren Çoban Ateşi Hareketi, Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararına tepki gösterdi.

Çoban Ateşi Hareketi Koordinatörü Rıfat Serdaroğlu ile hareketin sözcüleri Murat Uysal ve Gürkan Çakıroğlu’nun imzası ile yapılan açıklama şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı siyasi baskı altında alınmış, hukuki olmaktan uzak antidemokratik bir karardır.Alınan karar,ülkemizde uzunca bir süredir ağır yaralı olan demokrasimizin ölüm fermanıdır.Rejim artık net bir şekilde totaliterdir.

Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 6 Mayıs 2019’da bütün dünyanın gözü önünde İstanbulluların iradesi gasp edilmiştir.Demokrasi dışı bu saldırıya karşı çıkmak her vatanseverin görevidir. Oldu bittiler asla kabul edilmeyecek ve adalet yerini bulana yani Ekrem İmamoğlu gasp edilen mazbatasını alana kadar mücadelemiz sürecektir.

YSK’ya bu hukuka aykırı kararı aldırmalarının sebebi İmamoğlu’nun seçimi kazanması sonrasında rantın, yolsuzluğun ve haksızlığın üzerine giden tavrıdır.Bu tavır AKP’de korku rüzgarları estirmiştir.

Yandaş vakıflara aktarılan milyonlarca lira paranın, belediye olanaklarının yandaşlara peşkeş çekilmesinin, belediyede fiilen çalışmayanlara ödenen maaşların ve yaptıkları yolsuzlukların millete açıklanabilir olması büyük bir telaşa sebebiyet vermiştir. Tüm bu hukuk ve ahlak dışı eylemler AKP’nin ahlak anlayışının ve İstanbul Belediyesi’ne bakışının en net ifadesidir.

Değerli İstanbullular;

Mevcut muhalefet partilerinin yetersizliği defalarca test edilmiştir. Muhalefet Partileri içinde maalesef tek başına iktidara talibiz diyen, diyebilen tek bir parti bile çıkmamıştır. Mevcut partiler bunca zaman gerek eylemleri gerekse de eylemsizlikleri ile iktidarın değirmenine su taşımışlardır.

Bizler işte bu yüzden Çoban Ateşi Hareketi’ni başlattık ve ülke sathında hızlı bir şekilde örgütleniyoruz. Türk seçmeninin büyük çoğunluğunu oluşturan “Merkez” seçmeni kucaklayacak, Türk siyasetinde bozulan dengeleri yerine oturtacak ve AKP’yi iktidardan indirecek bu hareket süratle partileşmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet ortak paydasında, anayasamızın değişmez maddelerini şiar edinmiş her vatandaşımıza kapımız da gönlümüz de açıktır.Ülkemizi kurucu değerlerimize kavuşturmak, güçlendirilmiş parlamenter rejimi ihya etmek, kuvvetler ayrılığını güçlendirmek, tam bağımsız bir milli dış politika oluşturmak, yatırım ve istihdam iklimini başlatmak, Türk devletini ve çağdaş Türk milletini, hür dünyanın en itibarlı devleti ve vatandaşları haline getirmek öncelikli hedeflerimizdir.

Devletimizin beka sorunu yoktur. Beka sorunu olan AKP ve onun önde gelen isimleridir.

İstanbullu vatandaşlarımıza ve Ekrem İmamoğlu’na güveniyoruz. İstanbul’a ve İmamoğlu’na sahip çıkmak demokratik bir seferberlik görevidir.

Bizler, Çoban Ateşi Hareketi mensupları olarak, İmamoğlu’na her türlü desteğimizi vereceğiz.Her eylemimiz, anayasal çerçeve içinde ve İstanbullu yurttaşların gözleri önünde gerçekleşecektir.

Bu amaçla, 23 Haziran 2019 günü sonuç alınıncaya kadar vereceğimiz mücadelenin fitilini ateşliyor ve hepimizi bir arada tutan şanlı bayrağımızın renkleri olan “KIRMIZI BEYAZ” hareketimizi başlatıyoruz.

Çoban Ateşi Hareketi Koordinatörü            Çoban Ateşi Hareketi Sözcüsü     Çoban Ateşi Hareketi Sözcüsü

Rıfat SERDAROĞLU                               Murat UYSAL                               Gürkan ÇAKIROĞLU

"Yeni kurulacak merkez sağ partiden İmamoğlu’na destek" haberi, 08 Mayıs 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Yeni kurulacak merkez sağ partiden İmamoğlu’na destek haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni kurulacak merkez sağ partiden İmamoğlu’na destek 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  2. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  3. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  4. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  5. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  6. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  7. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  8. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  9. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  10. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  11. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  12. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  13. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  14. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  15. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  16. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  17. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  18. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  19. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  20. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
Politika Haberleri