'Yeni parti kurmaktan vazgeçti’ iddialarına, Davutoğlu'nun ekibinden yanıt

'Yeni parti kurmaktan vazgeçti’ iddialarına, Davutoğlu'nun ekibinden yanıt

'Yeni parti kurmaktan vazgeçti’ iddialarına,... Yeni parti kuracağı iddia edilen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun,  “vazgeçti” iddialarına Selçuk Özdağ'dan açıklama geldi...

Yeni parti kuracağı iddia edilen Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun,  “vazgeçti” iddialarına Selçuk Özdağ'dan açıklama geldi. Süreç için,  "Sayın Davutoğlu kararlı bir şekilde yolculuğunu sürdürüyor" ifadeleri kullanıldı.

Parti kuracağı iddia edilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “vazgeçti” iddialarına ekibinden yalanlama geldi. AKP eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Sayın Davutoğlu kararlı bir şekilde yolculuğunu sürdürüyor. ‘Sayın Davutoğlu vazgeçti’ gibi bunlar hepsi spekülasyon hatta manipülasyon, spekülasyon, yok öyle bir şey” ifadelerini kullandı.

AHMET DAVUTOĞLU AYIN 9’UNDA KONYA’DA

Özdağ, Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'e konuştu. Davutoğlu’nun yol haritası hakkında bilgi veren Özdağ, şöyle dedi:

“Ayın 9’unda Konya’da Taşkent’te kendi memleketinde bir yemek veriyor bir milletvekilimiz kendisine Abdullah Başcı İstanbul Milletvekili bir yemek veriyor kendisine eski AK Parti milletvekili. Aynı memleketliler. Ağustos ayının son haftasında Sakarya’da bir konuşma yapacak Sayın Davutoğlu. Eylül ayının üçüncü haftasında Manisa’da bir konuşma yapacak.

“KARARLI BİR ŞEKİLDE YOLCULUĞUNU SÜRDÜRÜYOR”

Sayın Davutoğlu kararlı bir şekilde yolculuğunu sürdürüyor. Türkiye’nin meseleleri üzerine kafa yoruyor. Türkiye’nin siyasi, ekonomik, kültürel her konusuyla ilgili dış politikası dahil olmak üzere bunlarla ilgili kafa yoruyor.

“SPEKÜLASYON HATTA MANİPÜLASYON, SPEKÜLASYON, YOK ÖYLE BİR ŞEY”

Geçen gün bazı gazetelerde çıktığı gibi veya bazı gazetecilerin yorumladıkları gibi ‘Sayın Davutoğlu vazgeçti’ gibi bunlar hepsi spekülasyon hatta manipülasyon, spekülasyon yok öyle bir şey. Sayın Davutoğlu bir hedef koymuş o hedefe doğru yürüyor.

İnsanlar eğer yürüdükleri hedefi hak biliyorlarsa, hedef haksa, yol haksa, inandıklarını yapmalıdırlar, bunları yaparken de kimse kimseyi hainlikle kimse kimseyi ihanetle suçlamamalıdır. O zaman Arapların çok güzel bir atasözü var ‘men dakka dukka’ çalma kapımı çalarlar kapını, o nedenle o zaman da bazıları bazılarına geçmişlerini hatırlatırlar.

Herkesin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin siyaset yapma, herkesin demokratik haklarını kullanma hakkı vardır. Ve bu haklarını kullanırken mevcut yasalar ve Anayasa çerçevesinde yapan herkes de başımızın tacıdır, üniter yapı içerisinde, devletin bütünlüğü içerisinde, terörü teşvik etmedikçe, teröre bulaşmadıkça, terörü övmedikçe, ırkçılığı övmedikçe herkes bu tür insan haklarından faydalanır, böyle bakmak lazım.

“SİYASETİ NAİF YAPMAK LAZIM”

Siyaseti naif yapmak lazım, siyaseti bir Yunus diliyle Mevlana diliyle Hacı Bektaş diliyle bir Mahsuni diliyle bir Aşık Veysel diliyle yapmak lazım. O zaman bu bize huzur getirir, barış getirir, zenginlik getirir, özgürlük getirir. Eğer burada başka diller kullanmaya başlarsak kamplaşmayı, kutuplaşmayı ve aynı zamanda huzursuzluğu, fakirliği getirir bize. O nedenle özellikle bu konu Sayın Cumhurbaşkanı’na düşüyor bu vazife daha çok bu görev.

“YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Siyaseti düzgün yapmak istiyoruz, açık yapmak istiyoruz, şeffaf yapmak istiyoruz, yolumuza devam ediyoruz

“BİR PARTİ DEMEYELİM DE BİR SİYASİ HAREKET”

Bir parti demeyelim de bir siyasi hareket ve Türkiye üzerine kafa yoran insanların birlikte oldukları bir araya geldikleri bir hareket. Bugünden yarına her an Türkiye’de her şey olabilir. Bir tarih vermek doğru değil siyasette. Bugün de olur şartlar sizi yarına zorlar. Şartlar sizi iki ay sonrasına zorlar, şartlar üç ay sonrasına zorlar.

“ANADOLU ÇOCUKLARININ GÖREVE GELMESİ GEREKİYOR”

Ama herkes bilsin ki Türkiye’nin problemleri ağırlaşıyor. Gerek ekonomik problemleri ağırlaşıyor, gerek dış politika problemleri ağırlaşıyor, gerek sosyal problemleri ağırlaşıyor, gerek adalet problemleri ağırlaşıyor, hukuk problemleri ağırlaşıyor. Bu ağırlaşan problemleri hafifletmek için Anadolu çocuklarının göreve gelmesi gerekiyor. Görev bilinci içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Vazife bilinci içerisinde hareket etmesi gerekiyor. Çünkü bugünkü iktidarın artık Türkiye’nin problemlerini çözebilecek bir gençlikte heyecan da ve kolektif akılda olmadığı gözüküyor.

“YENİ SESLERE İHTİYAÇ VAR”

O nedenle bu problemleri giderebilecek yeni bir sese yeni yüze yeni oluşumlara ihtiyaç var Türkiye’de. Yeni bir hale ihtiyaç var. Yeni seslere ihtiyaç var, yeni yüzlere ihtiyaç var. Statükoculuk iyi değildir.”

"'Yeni parti kurmaktan vazgeçti’ iddialarına, Davutoğlu'nun ekibinden yanıt" haberi, 05 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan 'Yeni parti kurmaktan vazgeçti’ iddialarına, Davutoğlu'nun ekibinden yanıt haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Yeni parti kurmaktan vazgeçti’ iddialarına, Davutoğlu'nun ekibinden yanıt 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  2. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  3. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  4. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  5. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  6. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  7. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  8. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  9. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  10. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  11. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  12. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  13. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  14. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  15. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  16. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  17. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  18. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  19. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  20. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
Politika Haberleri