Yeni partide flaş gelişme! 'Beyannameler hazır'

Yeni partide flaş gelişme! 'Beyannameler hazır'

Yeni partide flaş gelişme! 'Beyannameler hazır' Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün birlikte kuracağı iddia edilen yeni partiye ilişkin olarak Gül'e yakın kaynaklar; 'beyanname ve dosyalar hazırlanıyor' olduğunu iddia etti.Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah...

Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün birlikte kuracağı iddia edilen yeni partiye ilişkin olarak Gül'e yakın kaynaklar; 'beyanname ve dosyalar hazırlanıyor' olduğunu iddia etti.

Ali Babacan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün birlikte kuracağı iddia edilen yeni partiye ilişkin olarak konuşan Gül’e yakın bir isim, Babacan’ın yol haritasına ilişkin, “Önce ekip oluşturuyor, önce kadro oluşturuyor, konuları bilenlerden ayrı ayrı, sonra bunlar oturup çalışacak, bunlar bir beyanname gibi bir şey hazırlayacak, Türkiye’nin her meselesini bu ekip hazırlayacak. Böylece ortak aklın eseri olan ortaya bir şey çıksın, müşterek görüşler. Bu ekip ortaya ortak aklın eserini ortaya çıkaracak, Ali Babacan bunun kadrosunu oluşturmakla meşgul” diye konuştu.

GÜL DİYARBAKIR’DA MİTİNG YAPMAYACAK, “ABİ” POZİSYONU DEVAM EDECEK

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre; Gül’e yakın bir isim, son günlerde çıkan “Diyarbakır’da miting yapacak” iddiasının doğru olmadığını belirterek, “Öyle bir şey yok. ‘Abdullah Gül miting yapacak’ diye bir şey yok, ne miting programı var, ne öyle bir şey var, ne öyle bir düşüncesi var, öyle bir şey yok. Ali Bey (Babacan) bir şey danışmak isterse, görüşmek isterse, eski arkadaşlar, görüşlerine başvuruyor, o da söylüyor” dedi.

GÜL, MUHALEFETİN ORTAK ADAYI OLUR MU?

Bu arada Meclis kulislerinde parlamenter sisteme dönülmesi halinde muhalefetin cumhurbaşkanı adayı olarak Gül’ün üzerinde bir uzlaşma sağlayabileceği konuşuluyor.

BABACAN ÖNCE EKİP, KADRO OLUŞTURUYOR

Edinilen bilgiye göre parti kuracağı ifade edilen eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yol haritası da belli oldu. Partinin kuruluş takvimi yılsonunu bulacak.

OLUŞTURULAN KADRO BEYANNAME ŞEKLİNDE METİN HAZIRLAYACAK

Babacan’ın yol haritasına ilişkin de, “Önce ekip oluşturuyor, önce kadro oluşturuyor, konuları bilenlerden ayrı ayrı, sonra bunlar oturup çalışacak, bunlar bir beyanname gibi bir şey hazırlayacak, Türkiye’nin her meselesini bu ekip hazırlayacak. Böylece ortak aklın eseri olan ortaya bir şey çıksın, müşterek görüşler. Bu ekip ortaya ortak aklın eserini ortaya çıkaracak, Ali Babacan bunun kadrosunu oluşturmakla meşgul” denildi.

DOSYALARLA VATANDAŞIN KARŞISINA ÇIKILACAK

Oluşturulacak bu ortak aklın Türkiye’nin sorunları, meseleleri üzerine kapsamlı dosyalar hazırlayacağı da belirtildi. Yeni oluşumun insan hakları ve özgürlükler, hukukun üstünlüğü, çevre, ekonomi, çoğulcu demokrasi konusuna dikkat çekeceği kaydedildi.

KADRO DA İKİ ÖZELLİK ARANIYOR

Edinilen bilgiye göre kadro konusunda; birlikte çalışacak ekip için iki özellik aranıyor. Birincisi; dürüst, sözüne güvenilir, sağlam irade sahibi, başkasından emir almayan kendi iradesiyle karar veren, hak hukuk gözetmek. İkincisi de yaptıkları işte başarılı mı? Hedefin ise temsil gücü yüksek ve geniş kadro oluşturmak olduğu ifade ediliyor.

BABACAN KAMUOYUNU ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİLGİLENDİRECEK

Babacan bir süre daha kamuoyunun önüne çıkmayacak. Babacan, başlatmış olduğu çalışmalarla ilgili önümüzdeki günlerde de kamuoyunu yapacağı açıklamayla bilgilendirecek.

"Yeni partide flaş gelişme! 'Beyannameler hazır'" haberi, 27 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan Yeni partide flaş gelişme! 'Beyannameler hazır' haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni partide flaş gelişme! 'Beyannameler hazır' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  2. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  3. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  4. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  5. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  6. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  7. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  8. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  9. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  10. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  11. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  12. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
  13. 13:37 Rusya'da Asker Alma Süreci: Sonbaharda 130.000 Yeni Asker Göreve Alındı
  14. 13:29 Borsa günün ilk yarısında yükselirken, o hisseler belli oldu!
  15. 13:28 Dilan Polat ve Nez Demir: Mahkemede Polat'ın Şikayetini Geri Çekmesiyle Dava Sonuçlandı!
  16. 13:21 Tamer Karadağlı: Antalya'daki Tiyatro Binamızın Durumu Utanç Verici!
  17. 13:18 Melisa Döngel ve Sergen Yalçın İlişkisi Yeniden Gündemde: Günübirlik Buluşmalar Dikkat Çekiyor
  18. 13:17 Bankalar Konut Kredilerini Güncelledi: İşte Yeni Taksitler!
  19. 13:14 Arsenal ve Napoli, Ferdi Kadıoğlu İçin Sıraya Girdi!
  20. 13:13 Seren Serengil kime oy vereceğini duyurdu: "Bak ben ne rahat söylüyorum çünkü kişiliğim var"
Politika Haberleri