Yıllarca sistematik istismara maruz kaldı, suçlu serbest bırakılınca intihar etti!

Yıllarca sistematik istismara maruz kaldı, suçlu serbest bırakılınca intihar etti!

Yıllarca sistematik istismara maruz kaldı, s... Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ahmet Emre Y., geçtiğimiz nisan ayında 15'inci katta bulunan evinin balkonundan atlayarak intihar etti

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Ahmet Emre Y., geçtiğimiz nisan ayında 15'inci katta bulunan evinin balkonundan atlayarak intihar etti. 26 yaşındaki gencin, bugün 68 yaşında olan akrabaları Vedat Tarhan'ın, Ahmet Emre Y.'ye 9 yaşındayken başlayan cinsel istismarına maruz kaldığı için intihar ettiği ifade edildi.

Abla Aslı'nın anlattığına göre, Ahmet Emre Y., ilk olarak 9 yaşındayken akrabası Vedat Tarhan'ın istismarına maruz kalıyor ve bu istismar dokuz yıl boyunca sürüyor.

SİSTEMATİK İSTİSMAR

Vedat Tarhan'ın işi nedeniyle Ahmet Emre Y.'nin ailesinin evinde yaşarken başlayan istismar vakaları, bir süre sonra devamlı hale geliyor. Ahmet Emre Y.'nin ailesine ait yazlıkta da süren istismar bir süre sonra son buluyor.

ŞEHİR DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALIYOR

Üniversite eğitimi için Edirne'ye giden Ahmet Emre Y., kendisine istismarda bulunan Vedat Tarhan'ın da aynı kentte yaşaması nedeniyle eğitimini yarıda bırakıyor ve tekrar sınava hazırlanarak İstanbul'daki bir üniversiteden mezun oluyor.

Üniversitenin ardından kısa dönem askerlik hizmeti için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katılan Ahmet Emre Y., askerdeyken geçirdiği sinir krizi sonrasında yaşadıklarını ailesine anlatıyor, ardından Vedat Tarhan hakkında suç duyurusunda bulunmaya karar veriyor.

ZANLI HAKKINDA İŞLEM YAPILMIYOR

Kendisine istismarda bulunan akrabası Vedat Tarhan'ı arayarak geçmişte yaşadıklarını konuşan Ahmet Emre Y., görüşmeyi kayıt altına alıyor ve Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyor.

Independent Türkçe'ye konuşan abla Aslı K., suç duyurusunun ardından geçen 51 gün içinde herhangi bir işlem yapılmamasının kardeşinin bunalımını derinleştirdiğini söyledi.

Ablanın aktardığına göre Ahmet Emre Y. kendisine "Bana bunları yapan, hayatımı karartan bu kişiyle ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Bana geri dönüş bile yapılmadı, ifadeye bile çağırmadılar" dedi.

İNTİHARI İNCELEYEN SAVCI İŞLEM BAŞLATTI

Ahmet Emre'nin ablası, kardeşinin, 29 Nisan'da 15'inci kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar ettikten sonra vakayı incelemek için olay yerine gelen savcıya olayı anlattıklarını söyledi.

Kardeşinin suç duyurusunda bulunduğunu söylediklerini belirten Aslı, savcının suç duyurusu dosyası ile intihar dosyasını birleştirdiğini ve Vedat Tarhan hakkında işlem başlatıldığını aktardı.

İNTİHARDAN 2 GÜN SONRA TUTUKLANDI, İLK DURUŞMADA TAHLİYE EDİLDİ

Vedat Tarhan, Ahmet Emre Y.'nin intiharından iki gün sonra gözaltına alındı, ardından tutuklandı. Tutuklu olduğu dönemde yapılan tahliye başvuruları reddedildi.

Hazırlanan iddianamede çocuğa cinsel istismar suçunu düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 103'üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Mağdurun on iki yaşını tamamlamamış olması hâlinde verilecek ceza on sekiz yıldan az olamaz" hüküm ve aynı maddenin altıncı fıkrasında yer alan "Suç sonucu mağdurun bitkisel hayata girmesi veya ölümü hâlinde, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmolunur" hüküm ile cezalandırılması talep edildi.

8 Ağustos'ta ilk kez hakim karşısına çıkan Vedat Tarhan, "Delillerin büyük ölçüde toplanması, tutuklu kaldığı süre, sanığın kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmayışı, sabit ikamet sahibi olması" gibi gerekçelerle tahliye edildi.

ABLA İSYAN ETTİ: ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZİYOR

Ahmet Emre Y.'nin ablası Aslı K., tahliye kararına tepki göstererek şunları söyledi:

"Yalnızca 4 ay tutuklu kaldı. Kardeşim onun yaşattıkları yüzünden intihar etti. Şimdi o adam elini kolunu sallaya sallaya gezerek bir başkasını mı istismar edecek.

Bu adam yıllarca benim annemin yaptığı yemeği yedikten sonra gece kardeşimi istismar etmiş, sonra sabah kalkıp yine annemin hazırladığı kahvaltıda sofraya oturdu."

"Yıllarca sistematik istismara maruz kaldı, suçlu serbest bırakılınca intihar etti!" haberi, 16 Ağustos 2019 tarihinde yazılmıştır. 3. Sayfa kategorisi altında bulunan Yıllarca sistematik istismara maruz kaldı, suçlu serbest bırakılınca intihar etti! haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yıllarca sistematik istismara maruz kaldı, suçlu serbest bırakılınca intihar etti! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. 3. Sayfa konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  2. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  3. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  4. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  5. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  6. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  7. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  8. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  9. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  10. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  11. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  12. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  13. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  14. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
  15. 09:48 Fenerbahçe, Levent Mercan İçin Transfer Girişiminde Bulundu!
  16. 09:47 Emekliler dikkat: Ödemeler bugün başlıyor
  17. 09:45 Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışlarla Karışık Bulutlar Ülkeyi Kaplıyor!
  18. 09:41 Dünya'nın Dönüşünde Hızlanma: Saat Ayarları Değişiyor!
  19. 09:37 Felipe Melo'dan Dani Alves Açıklaması: Taciz Suçuna Karşı Sert Tavır
  20. 09:36 Haas: Kevin Magnussen takıma kızmakta haklı
3. Sayfa Haberleri