YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘mazbata’ açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘mazbata’ açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘mazbata’ açıklaması YSK Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, "Kesin seçim sonuçlarını en kısa sürede

YSK Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, "Kesin seçim sonuçlarını en kısa sürede açıklayacağız" dedi.

Güven'in açıklamaları şöyle:

YSK Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, “Kesin seçim sonuçlarını en kısa sürede açıklayacağız” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerine ilişkin olarak, “İtiraz süreci sonuçlanınca mazbatayı vereceğiz” dedi.

Güven, “YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan sandık kurullarıyla ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu seçim sonuçlarını da en kısa zamanda açıklayacağız” diye konuştu.

Güven’in açıklamaları şöyle:

“23 Haziran 2019 pazar günü yapılan İBB yenileme seçimi sonuçlanmıştır. Cezaevleri ve seyyar sandıklar dahil 31 bin 342 sandıkta oy kullanma hakkına sahip 10 milyon 560 bin 963 seçmen oylarını kullanmıştır. Bugün yapılan seçim sükûnet içinde gerçekleşmiştir.

Şu anda çoğunluğu siyasi parti temsilcilerinden oluşan sandık kurullarınca sayım ve döküm işlemleri sonucunda tutulan sayım döküm cetveli, sandık sonuç tutanakları ilçe seçim kurullarımıza teslim edilerek ilçe birleştirme tutanakları tanzim edilmektedir. İlçe seçim kurullarımız bu tutanakları tarayarak sisteme eklemektedirler. Sisteme girilen sonuçlar ve resmi formatlı sayım döküm cetvelleri sandık sonuç tutanakları YSK’ya geldiği anda eş zamanlı olarak seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmaktadır.

Bununla da yetinilmeyip seçim sonuçlarının ilanıyla birlikte 2014 yılından bugüne kadar internet sitemizde ıslak imzalı olarak bütün vatandaşlarımızın hizmetine sunulmaktadır. Bu dünyada ilk yapılan işlemdir. Bu seçim sonuçları da en kısa sürece vatandaşlarımızın incelemesine açılacaktır.

YSK ekseriyeti siyasi parti üyelerinden oluşan sandık kurullarıyla ilçe seçim kurullarından gelen sonuçları alt alta koyup toplamak suretiyle seçim sonuçlarını ilan etmektedir. Bu seçim sonuçlarını da en kısa zamanda açıklayacağız.

Yayın yasağı kalkmadan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yapan televizyon kanalları hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, RTÜK gereğince işlem infaz hususunda ihbarda bulunulmasına karar verildi. Seçimde emeği geçen siyasi partililerimize, merkez ve taşra teşkilatıma, İstanbul il ve ilçe seçim kurullarımıza, sandık görevlileriyle çeşitli kademelerde görev alanlar, malzeme ofisi yönetimimize, bakanlıklarımıza, güvenlik güçlerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyorum. Seçimin memleketimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

Arkadaşlar biraz önce gelmeden sisteme baktım resmi olarak sandık sonuç sayısı yüzde 65 civarında, 19 bin 910 sandık taranmış vaziyetteydi. Tahminen bir yarım saat içinde tüm sandıklar taranmak suretiyle sisteme işlenmiş olacak. Biraz önce belirttiğim gibi, taranan sandık sonuçları bizim sisteme düştüğü andan itibaren, aynı saniyede veri alma imkânı bulunan siyasi partilerimizle eş zamanlı olarak paylaşılmaktadır.

Şu an itibariyle rakamlar henüz netleşmediği için resmi rakamları sizlerle paylaşamıyorum. Bir saat içinde gelir, bir saat içinde gelir, ileriki saatlerde veya yarın sizlerle paylaşırız.

Bir itiraz süreci var. İl seçim kurullarına, ilçe seçim kurullarına daha önceki seçimlerde de bunu belirttim, itiraz süreci bittiğinde mazbata hak edene teslim edilecektir.”

"YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘mazbata’ açıklaması" haberi, 23 Haziran 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘mazbata’ açıklaması haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. YSK Başkanı Sadi Güven’den ‘mazbata’ açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  2. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  3. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  4. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  5. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
  6. 14:40 Fenerbahçe-Trabzonspor Maçı Sonrası Cezalar Neden Açıklanmadı?
  7. 14:35 Uraz Kaygılaroğlu Yeni Aşkıyla İlk Kez!
  8. 14:35 Kocaeli Sahillerinde Ölü Yunuslar Endişe Yaratıyor: Veteriner Hekimler Alarmda
  9. 14:31 Sulu Köftelerde Mükemmel Dengenin Sırları
  10. 14:27 Beyşehir'in İlkbahar Misafirleri: Leylekler Geri Döndü!
  11. 14:23 Carlo Ancelotti'nin Radarındaki Genç Yetenek: Arda Güler
  12. 14:20 Fenerbahçe'ye La Liga Şoku! İspanyol Basını: "Hukuki Engel Var!"
  13. 14:18 Dünya Zenginleri Yeniden Sıralandı: İstanbul İlk Kez Listede!
  14. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  15. 14:08 İmamoğlu’ndan ‘torpil’ konuşması: "Akrabam yönetici olduğum yerde kapıdan giremez"
  16. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  17. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  18. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  19. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  20. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
Politika Haberleri