Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan işçilere ilişkin konuştu

Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan işçilere ilişkin konuştu

Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi önünde eyl... Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel merkezi önünde eylem yapan ve Adana’da tesislerinin yapılmadığını iddia eden

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel merkezi önünde eylem yapan ve Adana’da tesislerinin yapılmadığını iddia eden engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP Genel merkezi önünde eylem yapan engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili konuştu. Başkan Zeydan Karalar, “Bir engelli derneğinin eski başkanı genel merkeze gitmiş. Ben Seyhan Belediye Başkanıyken onlara tahsis ettiğimiz bir yer vardı. Yaklaşık 30 bin metrekare. 30 bin metrekareyi engellilere tesis yapmaları için verdik. Aldıklarında Avrupa Birliği fonlarından istifade edip oraya tesis yapacaklardı. Ama bir müddet sonra onu yapamadılar. Onların ulaşımında kullandıkları araçla ilgili biz yardımcı olduk. 5 yıl onların yakıtlarını verdik. Bir yere giderken, gelirken spor müsabakalarına katılmaları için yakıtlarını sağladık” diye konuştu.

GAYRI RESMİ 250 BİN LİRALIK YARDIM OLMAZ

Kulübün, Avrupa Birliği’nden destek alamadığı için tesisi tamamlayamadığını açıklayan Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Ben Seyhan Belediye Başkanı’yken bana geldiler tekrar. Kendilerine tahsis ettiğimizi söyledik. Bize ait olmayan bir yere resmi olarak tesis yapmamız söz konusu değil. Ancak bize yeri iade etmeleri halinde tesisi yapabileceğimizi ve kendilerine yeniden tahsis edebileceğimizi aktardım. Bunlar seçime yakın zamanda gerçekleşen konuşmalarımızdı. Seçimin ardından bir milletvekilimizle konuşmuşlar ve ‘Zeydan Başkan 40-50 bin lira yardım ederse bu işi hallederiz’ demişler. ‘Hay hay’ dedim, Seyhan Belediyesi de yakıtlarını kestiği için, ben yakıt vermeye devam edeceğimi ve 40-50 bin liraya kendi işlerini yaptıracağımı ifade ettim.

"Zeydan abi biz seni kırmak istemiyoruz ama bu iş 250 bin liraya ancak bitermiş"

Sonra bana o derneğin başkanı ‘Zeydan abi biz seni kırmak istemiyoruz ama bu iş 250 bin liraya ancak bitermiş’ dedi. Ben de bizim olmayan bir arsaya iş yapamayacağımızı söyledim. Seyhan Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği bir arsaya Büyükşehir’in bir şey yapma şansı olmadığını aktardım. Seyhan Belediyesi’nin bize tashih yapabileceğini, bizim de tesisi kurabileceğimizi anlattım. Bunun çok karışık bir şekil olduğunu belirtti ve direkt 250 bin lira yardım taleplerini yineledi.

Ancak bizim resmi bir kurum olduğumuzu ve bu işlemi gayrı resmi bir şekilde yapmamızın mümkün olmadığını açıkladım. Oturup konuşabileceğimizi ve bir şekilde çözüme ulaşabileceğimizi söylememe rağmen eylemlerine devam ettiler. Yani sorun benle ilgili değil. Benimle ilgili yani benle ilgili de söyledikleri bir söz yok ama durum bu. Resmi altyapısı bulunmayan bir taleptir. Biz resmi kurumlarız ve resmi olmayan bir işlemi hayata geçiremeyiz.”

KANUNİ ŞEKİLDE HALLEDEBİLİRİZ

Başkan Zeydan Karalar, eylem yapan engelli vatandaşlara seslendi: “Yapmayın, zaten kardeşlerimiz dezavantajlı. Daha fazla yürütmesinler bu işi. Ya tahsisi biz üzerimize alalım ve tesisi yaptıktan sonra yeniden onlara tahsis edelim, ya da başka bir formül bulalım ve bunun için kamuoyunun önünde söz verelim.”

"Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan işçilere ilişkin konuştu" haberi, 27 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan işçilere ilişkin konuştu haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zeydan Karalar, CHP Genel Merkezi önünde eylem yapan işçilere ilişkin konuştu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:30 Mobil operatör abone sayısı şaşırttı: Türkiye nüfusundan fazla!
  2. 01:28 Yeni robot hem hazırlayacak hem de pişirecek
  3. 01:15 Range Rover'ın Yerine Göz Atın! Jeep'in 2 Milyon Satış Barajını Aşan Modeli Artık Türkiye'de!
  4. 00:42 Evlilik Gününüz Hayatınızı Etkileyebilir: Astrolog Günlerin Anlamlarını Açıklıyor!
  5. 00:40 'Bahçeli' Paylaşımı! 'Ben Sana Dost Oldum, Sen Bana Düşman'
  6. 00:35 Kupada gol düellosunu Trabzonspor elde etti!
  7. 00:31 Fatih Terimli Panathinaikos'a, AEK'dan Fark!
  8. 00:25 Yepyeni Tesla Model 3 Performance modeli resmi olarak duyuruldu!
  9. 00:21 ABD üniversitelerindeki Filistin gösterileri, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun endişesini uyandırdı
  10. 00:18 Fenerbahçe Beko'dan; Final Four'a Dev Adım Atıldı!
  11. 00:17 Mehmet Yılmaz değerlendirdi: "Erdoğan’ın MHP’yi itekleme gücü yok!"
  12. 00:14 Batman'da, DEM Parti'nin il binasında arama gerçekleştirildi
  13. 00:03 Özgür Özel'in Steinmeier Görüşmesi Detayları Tek Tek Ortaya Çıktı!
  14. 23:56 Ali Koç'tan Ahmet Ketenci'ye sitem geldi!
  15. 23:44 Estetik Yaptıran Selen Görgüzel Beğeni Yağmuruna Tutuldu!
  16. 23:39 BM, Gazze'deki toplu mezarlarla ilgili bağımsız bir soruşturma yapılması çağrısında bulundu
  17. 23:34 Valilik, iki gün boyunca Kuzey Afrika'dan toz taşınacağını bildirdi: Halkı uyardı
  18. 23:26 Koç Ailesi'ne büyük bir darbe geldi: Bir haftada 150 milyon dolarlık bir değer kaybı yaşadılar
  19. 23:19 Yeliz Yeşilmen'den Hadise'ye Tam Destek!
  20. 23:13 Seda Sayan ve Çağlar Ökten'in yeni aşk yuvası! Yuva değil saray!
Yerel Gündem Haberleri