Zeydan Karalar Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel Güz Kahvaltısı’na katıldı

Zeydan Karalar Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel Güz Kahvaltısı’na katıldı

Zeydan Karalar Güney Eğitim Vakfı’nın gelene... Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Güney Eğitim Vakfı’nın (GEV), üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Güney Eğitim Vakfı’nın (GEV), üniversite öğrencilerinin eğitimine katkı sağlamak amacıyla ATOSEV tesislerinde  düzenlediği geleneksel Güz Kahvaltısı’na katıldı.

Zeydan Karalar’ın eşi Nuray Karalar, Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri Nebil Özgentürk, Timur Savcı ile GEV Başkanı Hasan Boğa ile vakıf üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan Başkan Zeydan Karalar, ilk olarak geride kalan 26. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nin bir değerlendirmesini yaptı.

BİR MARKA OLAN ALTIN KOZA İSMİNİ YENİDEN KAZANDIRDIK

Öncelikle bir marka olan Altın Koza ismini yeniden festivale vermekle işe başladıklarını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Beni kırmayarak bu işi en iyi şekilde yapma noktasında yönetimde yer alan, yönetimin dışında bize destek olan sanatçı kardeşlerimizi arkadaşlarımızı yürekten kutlamak istiyorum. Ödüllerin dağıtıldığı gece benim için gurur günüydü. Sanata ve sinemaya yaklaşımın nasıl olması gerektiğini gösterdi.”

SİZLERİ SEVİNDİRDİĞİM İÇİN SİZDEN FAZLA MUTLUYUM

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin kazanılmasıyla ilgili görüşlerini de paylaşan Başkan Zeydan Karalar, “Bir insanın seçim kazanması bir toplumu bu kadar sevindirir mi, bu kadar mutlu eder mi?  Ben sizleri sevindirdiğim,  mutlu ettiğim için inanın sizden fazla mutluyum. Esasında bir memlekette, demokraside 4 yılda bir seçim olur. Birisi kazanır, kazanamayan kazanana destek olur, saygı duyar. Ama bizim memleket  o kadar çok gerilmiş ki, toplumun bir kesimi kendini o kadar yok sayılmış hissetmiş ki! Nefessiz kalan, yaşam alanının kalmadığını duyumsayan kesim, kazandığında nefes aldığını hissederek, çok sevinmiştir. Esasında bu gelinen noktada ortaya çıkan tablo hoş değil. Bir ülkede yapılan seçimlerde yenilen taraf, yaşam hakkı kalmadığını düşünüyorsa, kazanan kesim yeniden doğduğunu hissediyorsa bu çok iyi bir tablo değil” diye konuştu.

ALTIN KOZA’DA SİYASET KONUŞMADIK

Sanatın da eğitimin de bir ülke için vazgeçilemeyecek olgular olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “Eğer bir ülke ileri gidecekse, ülke aydın olacaksa, ülke müreffeh olacaksa, barış kardeşlik tesis edilecekse, sanat ve doğru eğitime ihtiyaç vardır. Sanat ve kültür ve eğitim… Ve dikkat edin; biz altın kozayı icra ettik ama asla siyaset konuşmadık. Asla siyasi bir görüntü ortaya çıkarmadık. Festival, mensup olduğum siyasal parti hakimiyeti altında gerçekleşmedi. Sanata ve kültüre siyaseti karıştırmadık. Bu tarzımız da her kesimin takdirini topladı.”

GEV, BURS VERDİĞİ ÖĞRENCİLERİN SİYASİ KİMLİĞİNİ SORGULAMAZ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, eğitime bakışını da aktaran Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle tamamladı: “ Mustafa Kemal Atatürk, ‘Eğitim iyi kullanıldığında bir ülkeyi refaha, aydınlığa ve ileriye götürür, kötü kullanıldığında ise batırabilir’ diyor. Bu kadar önemli bir temel olguyu bizim iyi kullanmamız gerek. Türkiye’de onlarca, yüzlerce vakıf var ama, bunların çoğu okuttukları çocukların bir siyasi görüşün ferdi, elemanı olsun diye çabalıyor. Yani bir tarikat ya da bir mezhep veya bir siyasal görüş onların üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyor. Ama Güney Eğitim Vakfı’nın  en önemli yönü de bu işte burada ortaya çıkıyor. Burs verdiği öğrencilerine ne siyasi kimliğini soruyor, ne de kime oy verip vermeyeceğini. Eğitim böyle olur. Bizim amacımız da bu. Biz istiyoruz ki; bu ülke demokrat bir ülke olsun, ileri, aydın bir ülke olsun. Müreffeh olsun, barış içinde, kardeşlik içinde yaşasın. Hukuk devleti olsun. Yani Mustafa Kemal Atatürk’ün kafasındaki ülke olsun istiyoruz.”

"Zeydan Karalar Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel Güz Kahvaltısı’na katıldı" haberi, 30 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Son Dakika kategorisi altında bulunan Zeydan Karalar Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel Güz Kahvaltısı’na katıldı haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Zeydan Karalar Güney Eğitim Vakfı’nın geleneksel Güz Kahvaltısı’na katıldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Son Dakika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:03 Fenerbahçe'de Kartal Krizi: Valbuena'dan Sert Eleştiri!
  2. 19:00 Fırında Ekmek Fiyatı 2 Liraya Düştü! Ekonomik Krize Tepki Olarak İndirim!
  3. 18:58 Abbas'tan Sert Tepki: ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'ndeki Filistin Üyeliği Vetosuna Karşı Çıkış
  4. 18:53 Jeopolitik Gerilimler Altını Yükseltti: Uzmanlar Düşüş Bekliyor
  5. 18:32 Beşiktaş'a Flaş Alman Teknik Direktör!
  6. 18:26 İzmir'de Silahlı Kavga: Bir Ölü, İki Kardeş Yakalandı
  7. 18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan Hamas lideri ile görüştü!
  8. 18:21 Ticari Olmayan AB Kargolarına Vergi Oranı Yükseldi: Yeni Düzenleme Detayları
  9. 18:18 Hesaplarınızı kontrol edin: Beklenen destek paraları hesaplara yatmaya başladı!
  10. 18:18 Acil ameliyata alınmıştı: Hasan Can Kaya'dan ilk açıklama geldi
  11. 18:18 21 Nisan Burç Yorumları: Kalpler Heyecana Hazır Olsun! Aşk Kapınızı Çalıyor
  12. 18:18 Güve Sorununa Son! Bu Tek Damla Mutfak Dolaplarınızı Güvelerden Arındıracak!
  13. 18:17 Popüler Sosyal Medya Platformu Ücretli Oluyor! Mevcut Üyeler Ücretsiz Kalacak
  14. 18:17 İşte İzzet Yıldızhan'ın Herkesten Sakladığı Eşi: Ajda Yıldızhan'ın Göz Kamaştırıcı Güzelliği
  15. 18:17 Ceviz Suyunun Mucizevi Etkileri: Sindirimi Kolaylaştırır, Kalp Sağlığını Destekler!
  16. 18:15 Atakum Belediye Meclisi İlk toplantısını yaptı! İşte o toplantıdan kareler!
  17. 18:10 Hakan Fidan, Katar Yolcusu!
  18. 18:08 Fed'den nisan raporu geldi: Enflasyon en büyük finansal risk
  19. 18:07 Getir, İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan Çekilme Planlarıyla Çalışanları Endişelendiriyor
  20. 18:06 Beşiktaş 15 milyon euroluk savunmacı kazandı! Kartal yeni defansını İngiiltere'de buldu
Haberleri