ABC 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' demişti: Kritik isimden karşı açıklama geldi!

ABC 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' demişti: Kritik isimden karşı açıklama geldi!

ABC 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' demişti: Kr... ABC Haber MerkeziErgenekon kumpasının da 'tanık'larından biri olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ABC Gazetesi'nde 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' başlığıyla yayınlanan habere ilişkin bir 'tezkip' gönderdi. Çağlar Ezikoğlu imzalı...

ABC Haber Merkezi

Ergenekon kumpasının da 'tanık'larından biri olan Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ABC Gazetesi'nde 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' başlığıyla yayınlanan habere ilişkin bir 'tezkip' gönderdi. Çağlar Ezikoğlu imzalı derlemede, adının geçtiği kısımlar için yalanlama yapan Tarhan'dan ABC'ye gelen açıklamada, "Tarhan, ihtisas alanı olan bir konuda, Türk Ticaret Kanunu'na  uygun olarak kurulmuş ve faaliyet gösteren bir şirkete danışmanlık hizmeti vermesi, medyada yer alan başka haberlerle bağdaştırılarak çarpıtılması ve maksatlı yorumlara girişilmesi, halk nezdinde itibar düşürmeye, iftira ile kötü bir iz bırakmaya matuf olduğu açıktır" denildi.

ABC'nin söz konusu içeriğinde Tarhan'ın Türkiye'de bilinirliğinin Cemaat'in yayın organı Samanyolu TV'de başladığı hatırlatılmış, Tarhan'ın FETÖ ile ilişkisine dair basında çıkan haberlere gönderme yapılmıştı. Basın ilkeleri gereği Nevzat Tarhan cephesinden gelen açıklamayı herhangi bir editöryal işlem uygulamadan yayınlıyoruz...

İşte Tarhan'dan gelen 'düzeltme ve cevap' metni:

"Haber içerisinde yer alan "Tanrıverdi'nin sağ kolu ve SADAT'ın ikinci adamı konumundaki Nevzat Tarhan. ... FETÖ ile ilişkili olduğuna dair haberlerin çıktığı Üsküdar Üniversitesi'nin kurucu Rektörü olan Nevzat Tarhan'ın Türkiye'de bilinirliği ise yine FETÖ sayesinde başlıyor. ... Tarhan, FETÖ'nün TSK'yı hedef aldığı süreçte bir FETÖ militanı edasıyla yazılar kaleme alıyordu. Bu yazılarla yetinmeyen Tarhan aynı zamanda Ergenekon kumpasının tanıklarından birisi olacaktı. Bu süreçte FETÖ'nün en önemli organizasyonlarından birisi olan Abant Platformu'na katılım gerçekleştiren Nevzat Tarhan..." ifadeleri müvekkil hakkında kamuyounda yanlış algı oluşturmaya matuf gerçek dışı ve kişilik hakkını zedeler mahiyettedir. 

Müvekkilim Prof. Dr. Nevzat Tarhan'ın yukarıda değinilen Abant Platformlarına katıldığı şeklinde kaleme alınan haber içeriği asılsız olup, bu haber müvekkilim hakkında atılan bir iftira mahiyeti taşımaktadır. Müvekkilim Prof. Dr. Nevzat Tarhan Abant Platformlarına hiçbir zaman katılmamıştır. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ihtisas alanı olan bir konuda, Türk Ticaret Kanunu'na  uygun olarak kurulmuş ve faaliyet gösteren bir şirkete danışmanlık hizmeti vermesi, medyada yer alan başka haberlerle bağdaştırılarak çarpıtılması ve maksatlı yorumlara girişilmesi, halk nezdinde itibar düşürmeye, iftira ile kötü bir iz bırakmaya matuf olduğu açıktır.

Haberde yer alan ve yukarıda açıkça değindiğimiz ifadeler ile ne kastedildiği ve özellikle bu ifadelerin müvekkilin statüsü ile akademik unvanı ve ihtisas alanı olan bir konuya atıf yapılmak suretiyle kullanılması müvekkilim hakkında ağır bir hakaret olup, tahammülü  kabil olmayan mahiyettedir. Zira söz konusu olan şirket faaliyeti, savunma ve güvenlik amacına hizmet olması müvekkilimin kişilik haklarına saldırı mahiyetindedir.

Müvekkilimin danışmanlık hizmeti verdiği şirket, faaliyet konusu ile ilgili medyada yer alan haberler hakkında gerekli kamuoyu duyuruları yapmış ve içerik kaldırılması hakkında birçok mahkeme kararı da almıştır. Haber içeriğinde değindiğiniz ve FETÖ-SADAT bağlantısı ile ilişkilendirilen aynı konuya ilişkin olarak başkaca yayın organlarına karşı da ilgili linkler hakkında adli merciler nezdinde 6518 Sayılı Yasa'nın 9/3 maddeleri uyarınca ERİŞİMİN ENGELLENMESİNE dair tarafımızca kararlar alınmıştır."

İşte FETÖ-SADAT bağlantısı!

"ABC 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' demişti: Kritik isimden karşı açıklama geldi!" haberi, 01 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 01 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ABC 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' demişti: Kritik isimden karşı açıklama geldi! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABC 'İşte FETÖ-SADAT bağlantısı' demişti: Kritik isimden karşı açıklama geldi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  2. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  3. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  4. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  5. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  6. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  7. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  8. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  9. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  10. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  11. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  12. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  13. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  14. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  15. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  16. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  17. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  18. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
  19. 17:46 Yeşilçam’ın Tonton Dedesi Nubar Terziyan O Çok Ünlü Şarkıcının Dayısıymış!
  20. 17:34 TRT'nin sevilen dizisinden izleyicilere müjde geldi! Beşinci sezonuyla ekranlarda yer alacak
Gündem Haberleri