ABD Hazine Bakanlığı Raporu: Finansal Sektörde Yapay Zeka ve Siber Güvenlik

ABD Hazine Bakanlığı Raporu: Finansal Sektörde Yapay Zeka ve Siber Güvenlik

ABD Hazine Bakanlığı Raporu: Finansal Sektör... ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan rapor, finansal hizmetler sektöründe yapay zeka kullanımının siber güvenlik ve dolandırıcılıkla mücadelede kritik bir rol oynadığını vurguluyor. Rapor, sektördeki fırsatları ve zorlukları belirleyerek çözüm önerileri sunuyor.

ABD Hazine Bakanlığı'nın yeni raporu, finansal hizmetler sektöründe yapay zeka kullanımının siber güvenlik ve dolandırıcılıkla mücadeledeki önemini vurgulayarak sektördeki fırsatları ve zorlukları ele alıyor.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yayımlanan "Finansal Hizmetler Sektöründe Yapay Zekaya Özel Siber Güvenlik Risklerinin Yönetilmesi" başlıklı rapor, finansal hizmetler sektöründe yapay zeka kullanımının siber güvenlik ve dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir rol oynadığını vurgulamaktadır.

Raporda, 42 farklı şirketle yapılan görüşmeler sonucunda finansal hizmetler sektöründe yapay zekanın kullanımına dair çeşitli girdiler elde edildiği belirtilmektedir. Bu şirketler arasında küresel sistemik öneme sahip finansal kuruluşlar ile yerel banka ve kredi birlikleri gibi çeşitli ölçekteki finans şirketlerinin bulunduğu ifade edilmektedir. Raporda ayrıca, büyük teknoloji şirketleri, veri sağlayıcıları, finans sektörü ticari birlikleri, siber güvenlik hizmet sağlayıcıları ve düzenleyici kurumların da ek paydaşlar arasında yer aldığı belirtilmiştir.

Raporda, mevcut yapay zeka kullanım senaryolarının yanı sıra yapay zeka kullanımına ilişkin en iyi uygulamalar ve tavsiyelerin sunulduğu kapsamlı bir genel bakışın yer aldığı ifade edilmektedir. Ancak, raporun finans sektöründe yapay zekanın kullanımını zorunlu kılmadığı ve bir onay anlamına gelmediği vurgulanmıştır.

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nellie Liang, raporun finansal hizmetler sektöründe yapay zekanın siber güvenlik ve dolandırıcılıkla mücadelede önemli bir rol oynadığını ve bu teknolojilerin kullanımının teşvik edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Raporun başarılı bir kamu-özel sektör ortaklığına dayandığını vurgulayan Liang, finansal kurumların güvenli bir şekilde iş yapabilmesi ve yapay zeka kaynaklı dolandırıcılığı önleyebilmesi için net bir vizyon sunduğunu ifade etmiştir.

Raporda, yapay zekanın finansal hizmetler sektöründe güvenlik ve dayanıklılık için önemli fırsatlar sağladığı ancak aynı zamanda operasyonel riskler, siber güvenlik ve dolandırıcılık gibi zorluklar da beraberinde getirdiği belirtilmiştir. Bu zorluklarla başa çıkabilmek için çeşitli adımlar önerilmiştir, bunlar arasında büyüyen kabiliyet açığının ele alınması, düzenleyicilerin koordinasyonu, yapay zeka risk yönetimi standartlarının genişletilmesi gibi konular yer almaktadır.

Rapor ayrıca, yapay zekanın finansal firmalara karşı daha karmaşık saldırılar gerçekleştirmeyi kolaylaştırabileceği ve suçluların müşterileri taklit ederek hesaplara erişebileceği gibi endişeleri de dile getirmektedir. Bu nedenle, sağlam dijital kimlik çözümleri ve uluslararası koordinasyon gibi konuların önemli olduğu vurgulanmıştır.

"ABD Hazine Bakanlığı Raporu: Finansal Sektörde Yapay Zeka ve Siber Güvenlik" haberi, 27 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Teknoloji kategorisi altında bulunan ABD Hazine Bakanlığı Raporu: Finansal Sektörde Yapay Zeka ve Siber Güvenlik haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ABD Hazine Bakanlığı Raporu: Finansal Sektörde Yapay Zeka ve Siber Güvenlik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Teknoloji konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Melike Aktaş Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  2. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  3. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  4. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  5. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  6. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  7. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  8. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  9. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  10. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  11. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  12. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  13. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  14. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  15. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  16. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  17. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  18. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  19. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  20. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
Teknoloji Haberleri