Engelli vatandaşlardan İETT'ye tepki

Engelli vatandaşlardan İETT'ye tepki

Engelli vatandaşlardan İETT'ye tepki Tarihi Karaköy-Beyoğlu tünel hattının Karaköy girişinde toplanan engelliler, turnikelerden geçerek tarihi tramvaya bindi, İstiklal Caddesi üzerindeki İETT binası önüne geldi. Bina önünde basın açıklaması yapan grup, gündelik...

Tarihi Karaköy-Beyoğlu tünel hattının Karaköy girişinde toplanan engelliler, turnikelerden geçerek tarihi tramvaya bindi, İstiklal Caddesi üzerindeki İETT binası önüne geldi. Bina önünde basın açıklaması yapan grup, gündelik hayata ve ulaşım sorunlarına ilişkin sorunlarını dile getirdi.

''ENGELLİLER BU HAYATIN UNUTULMAZ BİR PARÇASI’ 

Basın açıklamasını okuyan Aydın Çalışkan, engellilerin araçlara binmesinde kolaylık sağlayan rampa sistemleri ve eğitimsiz personel konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Engellilerin bu hayatın unutulmaz bir parçası olduğu, eşit yaşam hakkına sahip bireyler olduğu ve kimseye bağlı olmadan bu sorunlara çözüm üretilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Her insan bir engelli adayıdır. Önemli olan insanın beyninde ve yüreğinde engelli olmaması'' şeklinde konuştu. 

Engellilerin sorunlarını dinleyen İETT yetkilileri de, ilerleyen günlerde engellilerin sorunlarına ilişkin çalıştay düzenleneceğini belirterek engellilerin şikayetlerini not aldı. Açıklamanın ardından vatandaşlara çay ikram edildi.

''ŞOFÖR, BEN SİZİN REFAKATÇİNİZ MİYİM DİYE SORUYOR’ 

İETT şoförlerinin keyfi uygulamaları nedeniyle gündelik hayatlarında sıkıntılar yaşadıklarını söyleyen Gül Aktürk de, “İnsan yerine konulmuyorsun, ikinci sınıf insan muamelesi yapılıyor. Ben hayatı seven bir insanım, engelli arkadaşların birçoğu da öyle. Ama İETT’yle alakalı sorunlar var, engelliye bakış açısı çok farklı, rencide edici cümleler çok fazla'' diye konuştu. Kendisi gibi bedensel engelli bir vatandaşla evli olan Gülnar Aşçıoğlu da, hastane çıkışında evine dönerken yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İkimizde tekerlekli sandalyemiz ile durakta bekliyorduk. Otobüs geldi, Şoför  ''ikinizi birlikte alamam’ dedi. Bu sorunla sürekli karşılaşıyoruz. Ben binip eve gittim, eşim sonraki araçla gelmek zorunda kaldı, eve 02:00’de geldi. Şoför ''bize niye refakatçi taşımıyorsunuz, ben sizin refakatçiniz mıyım’ diye sordu.

''ASANSÖRE BİZDEN ÖNCE BİNİYORLAR, BİZDEN SONRA BİNERSİNİZ DİYORLAR 

Engellilerin yanında refakatçi olması zorunluluğunun olmadığını vurgulayan İhsan Erdoğan ise, şunları söyledi:

“Biz refakatçi taşımak zorunda değiliz. Engelli bir kişinin her yere erişiminin sağlanması gerekir. Engelli bir arkadaşımız evinden çıktığı zaman tek başına, özgürce hareket edebilmeli. Kanun var ama uygulama yok. İnsanlar metroya bindiği zaman bizim engelli olduğumuzu gördükleri halde, bizim önümüze geçip asansöre biniyorlar. ''Biraz daha bekleyin, bizden sonra binersiniz’ diyorlar. Devlet uyarı levhası koyuyor, ona rağmen bize öncelik vermiyor, kendileri biniyor. Asansör bozulduğu zaman olan bize oluyor.''

"Engelli vatandaşlardan İETT'ye tepki" haberi, 22 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Engelli vatandaşlardan İETT'ye tepki haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Engelli vatandaşlardan İETT'ye tepki 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri