HDP'li Demirel: İsrail gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu

HDP'li Demirel: İsrail gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu

HDP'li Demirel: İsrail gibi sizin hukukunuz ... HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Filistinli Leyla Halid’in “Eğer kanun zulümse, o zaman direniş vaciptir'' sözlerini anımsatarak, “İşte aynı İsrail devleti gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu Kürtlere ve hukuk zulüm...

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Filistinli Leyla Halid’in “Eğer kanun zulümse, o zaman direniş vaciptir'' sözlerini anımsatarak, “İşte aynı İsrail devleti gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu Kürtlere ve hukuk zulüm olduğunda Cizre'dekilere ve Sur'dakilere de direnmek vacip oldu. Görmediğiniz budur işte. İşte bu yüzden yarın yüzüncü gününe girecek büyük bir direniş yaşanmakta Diyarbakır Sur'da'' dedi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın başkanlığında toplandı. 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın tümüyle ilgili son müzakerelerin yapılacağı oturumunda HDP Grubu adına Çağlar Demirel bir konuşma yaptı.
Bu yıl, yasaklara rağmen, ülkenin her yerinde kadınların 8 Mart için alanlara çıkmasının iktidara önemli bir ders verdiğini sandıklarını belirten Demirel, “Kadınların polis, devlet ve erkek şiddeti karşısında biat etmeyeceğini, iktidarın yasakçı ve baskıcı zihniyetine sonuna kadar direneceğini bu 8 Mart bize bir kez daha göstermiştir. O yüzden, bir kez daha diyoruz ki; yaşasın kadın mücadelesi, yaşasın kadın özgürlüğü'' dedi. Demirel, konuşmasındaki son sözleri Kürtçe olarak da tekrarladı.
-“SARAY'IN FİİLİ DARBESİNİN GÜN YÜZÜNE ÇIKMAYA BAŞLADIĞI BİR SÜREÇ OLMUŞTUR''-
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütçe görüşmelerinin başlayacağı süreçte dikkatlerin parlamentoya yönelmesini engellemek için, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği kararı saygı duymadığını açıkladığını savundu.
“Eğer başkanlık sistemine geçilmezse yönetim krizinin sürecini ima eden çıkışlar yapmıştır'' diyen Demirel, “Nasıl ki Ağustosta yönetimin fiili olarak değiştiğini ilan ettiyse bugün de Anayasa Mahkemesi kararlarına uymak zorunda olmadığını söylemektedir. Anayasa ve anayasal rejimin korunmasından bizzat sorumlu olan kişi, Erdoğan'ın bu rejimi gayrimeşru olarak ilan etmiş olması elbette ki Türkiye'de yeni bir eşiktir ve bu ayan beyan bir darbe yaptığı anlamına da gelmektedir. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; şu anda itiraf etmeliyiz ki Genel Kurulda iki haftadır süren bütçe görüşmelerinin oldukça hayırlı bir tarafı da olmuştur bizim açımızdan. Zira Saray'ın fiili darbesinin AKP cenahında sebep olduğu kriz ve ayrışmaların da gün yüzüne çıkmaya başladığı bir süreç olmuştur. Bırakın Cumhurbaşkanını, Cumhurbaşkanının başdanışmanının bile Başbakan'ı paylayabildiği, Anayasa Mahkemesi kararları üzerinden güçler ayrılığı ilkesinin darmaduman edildiği ve adeta parodiler eşliğinde sergilenen bu fiili durum karşısında AKP içindeki huzursuzluklar da gizlenemez bir hal almıştır'' diye konuştu.
-“HAYDİ HODRİ MEYDAN''-
HDP’li Demirel şu ifadeleri kullandı:
“Yargılanmaktan korkuyorsunuz, biliyoruz, çünkü siz de biliyorsunuz ki yolsuzluklarınızı, yalanlarınızı, savaş suçlarınızı, IŞİD'le iş birliğinizi, tüm bu hukuksuzluklarınızı peşin peşin sıralasak, buradan ta Bağdat'a yol olur mutlaka. Hal böyleyken biz diyoruz ki: Haydi hodri meydan. Buyurun, madem dokunulmazlıklar mı kaldırılacak, gelin buradaki 550 milletvekilinin dokunulmazlıklarını kaldırmayı oylayalım, hepimiz de ''evet’ oyu verelim. Biz halkımıza her türlü hesabı verdik, yine de veririz ama kabine sıralarında oturanların burada iki hafta boyunca yalanlarına uyduracak kılıf bulamayışlarına ve bunun için çırpınışlarına şahit olduktan sonra siz hesap verebilecek misiniz, emin değiliz. Burada, Genel Kurul görüşmeleri esnasında İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Dolmabahçe mutabakatı konusunda artık, resmen, bir varmış bir yokmuş masalı anlatmaya başlamasını gözlerimizin önüne getirelim. Yine, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'nun IŞİD'lileri Türkiye sınırında tedavi edip sonrasında salıverdiklerini bir yanlışlık sonucu itiraf edişini hatırlayalım.''
-“İNSANIN YERİNE YENİLERİNİ YARATMAKTASINIZ''-
Filistinli ünlü kadın devrimci Leyla Halid’in “Eğer kanun zulümse, o zaman direniş vaciptir'' sözlerini anımsatan Demirel, “İşte aynı İsrail devleti gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu Kürtlere ve hukuk zulüm olduğunda Cizre'dekilere ve Sur'dakilere de direnmek vacip oldu. Görmediğiniz budur işte. İşte bu yüzden yarın yüzüncü gününe girecek büyük bir direniş yaşanmakta Diyarbakır Sur'da. Sur'da sadece insanlar değil, IŞİD'ten farksız yöntemlerle tarihi, kültürel değerleri ve medeniyetler boyu biriktirilmiş bir mirası yıkmayı çalışanlara karşı çoluk çocuk, kadın-erkek demeden durdu Sur halkı. İşte siz Cizre'de ve Sur'da direnen, direnmeye mecbur bırakılan Kürtleri, evlerini, yerlerini, yurtlarını terk etmek istemeyen bu insanları görmediniz. Görmediniz, görmediğiniz için de her bir zulmettiğiniz insanın yerine yenilerini yaratmaktasınız'' dedi.
-“NAZİ KAMPLARINDA GÖRÜLEN BİR TABLOYLA KARŞILAŞTIK''-
Çözüm sürecinin tekrar, yeniden ele alınması, Parlamentonun bu konuda görev alması gerektiğini defalarca ifade ettiklerini söyleyen Demirel, “Tekrar ifade ediyoruz ki; Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve müzakere masasına dönülmesinin gerekli olduğunu bir kez daha yineliyoruz. Evet, Sur'da, Cizre'de ve birçok ilde yaşananlara ilişkin ifade ettiklerimizle birlikte, dün de, yine, gördük ki Nazi kamplarında, cezaevlerinde, işkencelerde görülen bir tabloyla karşılaştık. Sur'dan yaralı olarak çıkanların çırılçıplak bir şekilde -Nazi kamplarında olduğu gibi- soyulduklarını ve yaralıların ancak yirmi dört saat sonra hastaneye götürüldüklerini gördük'' değerlendirmesinde bulundu.
Demirel, herkesin bir kez daha Cizre'ye, Sur'a gidip orada yaşananları görmesi ve onları Genel Kurul’da ifade etmesi gerektiğini belirterek, “Çözüm çok nettir; Orta Doğu'da, Rojava'da ve ülkemizde Kürtlerle bir arada olmak ve birlikte mücadele geliştiren bütün halkların taleplerini görmek, çözüm masasına geri dönmekle bu süreç ancak ortadan kalkabilir diyorum ve ülkemizde çatışmasızlığın, barışın hakim olduğu bir gelecek umuduyla'' diye konuştu.

"HDP'li Demirel: İsrail gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu" haberi, 09 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan HDP'li Demirel: İsrail gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. HDP'li Demirel: İsrail gibi sizin hukukunuz da zulüm oldu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  2. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  3. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  4. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  5. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  6. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  7. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  8. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  9. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  10. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  11. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  12. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  13. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  14. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  15. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  16. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  17. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  18. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  19. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  20. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
Politika Haberleri