Cemaat, Erzincan'da yeni kumpas peşinde

Cemaat, Erzincan'da yeni kumpas peşinde

Cemaat, Erzincan'da yeni kumpas peşinde CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in de sanıkları arasında olduğu ve beraatle sonuçlanan Erzincan davasında, yargılamanın tarafı olmadığı halde verdiği temyiz dilekçesi reddedilen Gülen Cemaati mensubu Ahmet Demir, ''ret’ kararına...

CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in de sanıkları arasında olduğu ve beraatle sonuçlanan Erzincan davasında, yargılamanın tarafı olmadığı halde verdiği temyiz dilekçesi reddedilen Gülen Cemaati mensubu Ahmet Demir, ''ret’ kararına itiraz etti. Demir’in itirazı üzerine ''ret’ kararının onanması talebiyle Yargıtay 1. Başkanlığı’na dilekçe sunan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, “Pensilvanya’nın kumpaslarını tahkim etmenin yolunu aradığını'' belirtti.

BirGün gazetesinden Uğur Koç'un haberine göre,Yargıtay 11. Ceza Dairesi, dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ile emekli 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’in de yargılandığı Erzincan davasında 13 Kasım 2015’te beraat kararı vermişti. Kararın ardından Gülen Cemaati’ne bağlı Özel Erzincan Otlukbeli Koleji Müdürü Ahmet Demir, yargılamaya katılma isteği daha önce reddedilmesine rağmen yargılamanın tarafı olduğunu iddia ederek temyiz dilekçesi sunmuştu. Temyiz talebine olumsuz yanıt verilen Demir, Yargıtay’ın ''ret’ kararına itiraz etti.

''Kumpası sürdürmek istiyorlar’
Davanın tarafı olmadığı halde Demir’in yaptığı başvurulara karşı Yargıtay 1. Başkanlığı’na dilekçe sunan İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan, “Ahmet Demir adına önce temyiz ve temyiz isteği reddedilince yapılan itiraz başvuruları, yasaya aykırı olduğu gibi, yeni ve tam bir Pensilvanya oyunudur. 12 Eylül referandumu HSYK’nın Yargıtay’a yerleştirdiği suç örgütü üyeleri eliyle, Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nda çoğunluk sağlayarak, tertip/tuzak ve kumpaslarını tahkim etmenin bir yolunu arıyorlar'' dedi.

Kazan dilekçesinde, Ahmet Demir’in, Fethullah Gülen Cemaati’ne ait bir okulda müdür olduğunu belirterek, dilekçesinde şunlara dikkat çekti: "Demir', Savcı Osman Şanal (güya) Erzincan Emniyet Müdürlüğü’nde bir sorgu yaparken, nereden / nasıl öğrendiyse sorgu odasına gelip çok önemli bir konuyu anlatarak, Erzincan/Erzurum kumpasını ateşleyen Hizmet Grubu’nun elemanıdır. Demir adına hukuka aykırı biçimde temyiz ve itiraz başvuruları yapan avukat Adnan Şeker de Hrant Dink davası sanıklarından Ramazan Akyürek’in avukatıdır."

Gülen Cemaati’nin, kumpasını sürdürme arayışında olduğunu belirten Av. Turgut Kazan, daha önce yapılan katılma taleplerinin reddedildiğini hatırlatarak temyiz itirazının reddinin onanmasını talep etti. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Remzi Doğan da aynı yönde talepte bulundu.

"Cemaat, Erzincan'da yeni kumpas peşinde" haberi, 07 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 07 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cemaat, Erzincan'da yeni kumpas peşinde haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cemaat, Erzincan'da yeni kumpas peşinde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri