CHP’den TRT hakkında Meclis araştırması talebi

CHP’den TRT hakkında Meclis araştırması talebi

CHP’den TRT hakkında Meclis araştırması talebi CHP, TRT’de yaşanan her türlü usulsüzlüğün önüne geçilerek, usulsüzlük yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması ve yapılan tüm iş ve işlemler ile ilgili şeffaflığın sağlanarak somut göstergelerle kamuoyu ile...

CHP, TRT’de yaşanan her türlü usulsüzlüğün önüne geçilerek, usulsüzlük yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması ve yapılan tüm iş ve işlemler ile ilgili şeffaflığın sağlanarak somut göstergelerle kamuoyu ile paylaşılması amacıyla Meclis Araştırması istedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, İzmir Milletvekili Sertel ve Eskişehir Utku Çakırözer, TBMM Başkanlığı’na sundukları araştırma önergesinin gerekçesinde, TRT bütçesinden kimlere ve hangi kuruluşlara ne kadar ödeme yapıldığı, bu ödemelerin hangi gider kalemleri ile gösterildiği ve bu ödemelerin kimin ya da kimlerin bilgisi dahilinde yapıldığı sorularının kamuoyunda yanıt beklediği belirtildi.

Yine elektrik abonelerinden alınan “TRT Payı''nın ise, bir kanuni dayanağa sahip olmakla birlikte elektrik kullanımıyla ilgisi olmayan, haksız bir bedel olarak tüketiciye yansıtıldığı belirtilen gerekçede, “TRT temel habercilik ilkelerine aykırı bir yayın politikası içine girmiş hatta bu yayınları nedeniyle yargıya taşınan davalar sonucunda tazminat cezaları almıştır. Sonuç olarak vatandaşlar, belki de yayınlarını hiç izlemediği TRT’nin bir de taraflı yayınları nedeniyle aldığı tazminat cezalarının ödenmesine ortak edilmektedir'' denildi

SORULAR YANITSIZ
Gerçek Gündem’de yer alan haber göre TRT Müzik, TRT Spor ve TRT Haber programlarında, program yapanlara, hangi yapım şirketlerine ne kadar ödendiği, TRT’nin sahibi olduğu taşınmazların listesi, TRT bünyesinde yapılan tüm temsil ve ağırlama giderlerinin toplam tutarının ne kadar olduğu, hizmet alım sözleşmesi imzalanan firmalara ne kadar ödeme yapıldığı, kurumunun kiraya verdiği binalardan elde ettiği gelirlerin toplam tutarı sorularının da yanıtsız bırakıldığı belirtilen gerekçede, şöyle denildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir. Bu, idarenin her türlü işleminin yargı denetimine açık olması yanında, tüm iş ve işlemlerin yasal bir dayanağa sahip olmasını gerektirir. Asıl olan vatandaşların haklarıdır. Bu çerçevede vatandaşların haklarını koruyan Anayasa hükümleri ve kanunlar mevcut olup, bunlara aykırı mevzuatın ve uygulamaların yürürlükten kaldırılması adaletin ve kamu yararının sağlanması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

TRT Kurumunda yaşanan her türlü usulsüzlüğün önüne geçilerek, usulsüzlük yapanlar hakkında gerekli işlemlerin yapılması  ve yapılan tüm iş ve işlemler ile ilgili şeffaflığın sağlanarak bunların da somut göstergelerle kamuoyu ile paylaşılması amacıyla Anayasanın 98’inci ve İçtüzüğün 104’üncü ve 105'inci maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.''

"CHP’den TRT hakkında Meclis araştırması talebi" haberi, 31 Temmuz 2017 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan CHP’den TRT hakkında Meclis araştırması talebi haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP’den TRT hakkında Meclis araştırması talebi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 08 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:46 Bu ot saçtaki kepek sorununu ortadan kaldırıyor!
  2. 02:04 Beşiktaş'a Dev Transfer Bombası Geliyor: İtalyan Devi'nin Yıldızı Yolda!
  3. 01:41 Mantık Dedektifleri Hazır Mı? Bu Resimde Gizli Mantık Hatasını 4 Saniyede Bulabilecek Misin?
  4. 01:26 Caner Erkin Fenerbahçe Taraftarını Ayaklandırdı! "Asla Olmayacak!"
  5. 01:22 Yoğurt ve Bir Kaşık Baharat: Sindirim Sorunlarından Kalp Sağlığına Her Şey Birebir Çözüm!
  6. 01:19 Tamamen yapay zeka görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip!
  7. 01:17 Yapay zekayla beraber hayatımıza girecek metal yaka kavramı
  8. 01:14 Tüm meslekleri etkisi altına aldı: İşte yapay zekayı en çok kullanan sektörler!
  9. 01:11 Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
  10. 01:08 Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
  11. 01:05 İnek sütünden değil mercimekten yapılıyor: İşte en lezzetli peynir!
  12. 01:03 Çamaşır makinesine koymamanız gereken 8 şey!
  13. 01:01 Zehir saçıyor: Soğanı sakın böyle yemeyin!
  14. 00:59 Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
  15. 00:48 Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
  16. 00:35 İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu
  17. 00:25 TBMM Genel Kurulu'nda dört adet uluslararası anlaşma kabul edildi
  18. 00:24 ABD'nin Gazze kıyısına inşa ettiği iskele tamamlanmış durumda
  19. 00:20 Şampiyonlar Ligi'nde büyük bir sürpriz yaşandı! PSG'yi deviren Dortmund finale yükseldi!
  20. 00:20 Feyyaz Uçar'dan Beşiktaşlıları üzecek sözler geldi
Ekonomi Haberleri