CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması

CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması

CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç... Antalya'nın Alanya ilçe belediyesinin 31 Mart'ta MHP'den CHP'ye geçmesi sonrası Alanya Belediyesi ile MHP İlçe Başkanlığı arasında afiş atışması yaşandı.

Belediye Başkanı CHP'li Osman Tarık Özçelik'in 'seçim taahhüdüm' diyerek belediye binasına astırdığı mali tabloyu gösteren afişe, MHP İlçe Başkanlığı da parti binasına astırdığı afişle yanıt verdi. Belediyeye asılan afişte, belediyenin borcunun 1 milyar 122 milyon lira olduğu; MHP binasındaki afişte ise alacaklar da dahil edildiğinde net borcun 448 milyon lira olduğu yazıldı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Alanya'da sandıktan galibiyetle çıkan CHP'li Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, önceki dönemin borç çizelgesinden oluşan afişi, belediye binasına astırdı. Binanın ön cephesinde sergilenen afişte, belediyenin nakit ve bankada mevcut varlıklarının yanı sıra banka kredileri hesabı, piyasaya borçlar, diğer borçlar, ödenecek vergi ve fonlar hesabı, SGK prim borçları, YİKOP kültür oranı, büyükşehir belediyesi oranı ile Alanya Belediyesi Personel Ltd. Şti'nin vergi, SGK ve bireysel emeklilik sistemi borçları listelendi. Afişte Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 lira borcu olduğu açıklandı.

MHP DE POSTER ASTI

Alanya Belediyesi'ne asılan afişe, MHP İlçe Başkanlığı'ndan karşılık geldi. MHP ilçe binasına asılan afişte, belediyenin toplam borcu 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 lirayken, toplam alacağının 673 milyon 627 bin 208 lira olduğu ve bu durumda toplam borcunun 448 milyon 631 bin 348 lira olduğu açıklandı.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, "2014 senesinde bütçesi kadar borcu ile devralınan Alanya Belediyesi, 10 senelik süre zarfında bütçesini 40 kat büyüterek, bütçesinin yüzde 10'un altında bir borç ile ve halihazırda silinemez, yıkılamaz mega projeleriyle devretmiş bulunmaktadır. Alacak kalemi eklenmiş Alanya Belediyesi 'mali durum göstergesi' ektedir. Alanya Belediyesi'nin CHP belediyesine geçişinin peşinden Alanya Belediyesi binasına asılan mali durum tablosunun yalnız belediye borçlarını yansıttığı fakat yalnız belediyenin borçların yazılarak algı yapmaya çalışıldığı ortadadır. Aksine asıl borç alacağı belirten mali tabloyu parti binamıza asarak yurttaşlarımıza, Alanya'mıza ve kamuoyuna sunarız" denildi.

"KORSAN MALI TABLO OLUŞTURMUŞLAR"

MHP binasına asılan afişe istinaden, Alanya Belediyesi yeni bir basın açıklaması yaparak, "Açıklanan mali tablo, belediyemiz tarafınca kamuoyuna sunulan mali tablonun tahrif edilmesi suretiyle ama aynı yazı fontu, aynı renk kartelası kullanılarak hazırlanmıştır; bir başka ifadeyle korsan mali tablo oluşturulmuştur" ifadelerine yer verdi.

"GELIR-GIDER DENGESINI SAĞLAYACAĞIZ"

Belediye binasına asılan mali tabloyla ilgili DHA'ya açıklamada bulunan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, "Şeffaflığı kurumsal yönetimin temel prensiplerinden birisi olarak görüyoruz. O nedenle seçim meydanlarında göreve başladığımız zaman belediyemizin mali verilerini hemşehrilerimizin bilgisine sunacağımızı söylemiştik. Göreve başladığımızın 4'üncü iş gününde söz verdiğimiz gibi tabloyu binamıza astık. Tablo Alanya Belediyesi'nin 31 Mart günü itibarıyla muhasebe kayıtlarına yansımış borçlarını ve aylık ortalama gelirini, aylık ortalama giderlerini ve aylık gelir gider farkını göstermektedir. 31 Mart 2024 itibarıyla Alanya Belediyesi'nin muhasebe kayıtlarına yansımış borcu 1,2 milyar liradır. Alanya Belediyesi'nin giderleri gelirlerinden daha fazladır. Bu nedenle yeni hiçbir şey yapılmadan dahi her ay 73 milyon lira daha ilave borç doğmaktadır. Alanya Belediyesi çalışanlarının SGK primlerini, bireysel emeklilik katkı paylarını dahi ödememiştir. 2024 yılı bütçesinde halen devam eden işler dolayısıyla 1 milyar 761 milyon lira ödeme taahhüt edilmiş ama bu taahhüdün karşılanması için kaynak olmadığından 1 milyar 750 milyon lira gayrimenkul satışı bütçelenmiş. Bizim önceliğimiz, israf ve verimsizliğin önüne geçerek, çok hızlı şekilde belediyenin gelir gider dengesini sağlamak olacaktır" diye konuştu. (DHA)

"CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması" haberi, 19 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Yerel Gündem kategorisi altında bulunan CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li belediye ile MHP arasında afişli borç atışması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yerel Gündem konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:DHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:18 Erdoğan'dan 'trol' talimatı: AK Parti, 'troller' için harekete geçti
  2. 08:15 Tarkan: Ben de bir işçi sınıfı çocuğuyum
  3. 08:11 Aytunç Erkin yazdı: İmamoğlu’nun Saraçhane görüşü
  4. 08:07 İsmail Saymaz: “Sinan Ateş’in tetikçisini eski Ülkü Ocakları yöneticisi kaçırdı”
  5. 08:04 Çok kuvvetli sağanak geliyor: Meteoroloji’den tam 34 ile sarı kodlu uyarı
  6. 02:58 Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
  7. 02:58 Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
  8. 02:54 Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
  9. 01:46 Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
  10. 01:05 "Kürk Mantolu Madonna" adlı eserin dizi uyarlaması yapılacak
  11. 01:05 Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
  12. 01:05 Yeni bir batarya teknolojisi, elektrikli araçların menzil sorununu çözecek!
  13. 00:47 Erzincanlılar dikkat! Meteoroloji uyarıda bulundu: O saatlerde dışarıya çıkmayın
  14. 00:42 Fed'in faiz kararı, New York borsasında dalgalanmalara neden oldu
  15. 00:42 Alp Dağlarına bile 1000 basacak güzellik: Giden asla dönmek istemiyor!
  16. 00:38 Dolar sahipleri yakında dört dönecekler! Doların 7 lira yükseleceği tarih belli oldu
  17. 00:37 Edebiyatın "rock yıldızı" Paul Auster hayatını kaybetti
  18. 00:28 Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
  19. 00:28 Bakan Tekin'den öğretmen atamaları ile ilgili açıklama geldi
  20. 00:25 Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
Yerel Gündem Haberleri