Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflas... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Beştepe'deki Bakanlar Toplantısı sona erdi. Erdoğan, toplantının ardından enflasyondaki artışa dikkat çekerek, "En büyük sorunumuz, hayat pahalılığı ile birlikte artan enflasyon baskısıdır.

Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen Bakanlar Toplantısı sona erdi. Ak Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Enflasyon sorununa değinerek, "Bizim temel sorunumuz, hayat pahalılığı ile birlikte artan enflasyon baskısıdır. Özellikle emeklilerimiz ve ücretli kesimlerin enflasyonun neden olduğu sıkıntıları biliyoruz." dedi.

Ayrıca, İran-İsrail gerilimine de değindi, "İsrail'in saldırgan tutumuna ses çıkarmayanlar, İran'ın cevabı karşısında hemen kınama yarışına girdiler. Burada öncelikle kınanması gereken Netanyahu'nun ta kendisidir." ifadelerini kullandı.

'AZ KAYIPLA ATLATTIK'

Tatil süresince Türkiye genelinde insan ve araç trafiği yaşandı. Tedbirler sayesinde bu yoğun süreci geçmiş yıllara göre az bir kayıpla atlattık. Osmangazi Köprüsü'nden geçen araç sayısı 941 bini aştı. Yüksek hızlı trenle seyahat eden kişi sayısı 1 milyonu geçti.

Antalya'da meydana gelen teleferik faciasıyla yüreklerimiz dağlandı. 174 vatandaşımızı burunları kanamadan kurtardık. Olayla ilgili ihmali olanlar hakkında yargı işlemleri başlatıldı. 5 kişi tutuklandı, 8 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Herhangi bir tepki gelmemesi vicdansızlık ve ikiyüzlülüktür. Antalya ve Beşiktaş'taki cinayetlerin failleri hesap verecek. 31 Mart seçimleri, huzur içinde neticelendi. Muhalefetin olumlu tavrını takdirle karşılıyoruz. Seçim öncesi yapılan propagandaların safsata olduğu ortaya çıktı. Türk demokrasisi kazanandır.

Parlamenter sisteme dönüş tartışmaları kapandı. Türkiye, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle yoluna devam edecek. Ekonomideki olumsuzluklar devam ediyor. Cari açıkta daralma başladı. Önemli bir adım olan Gabar'daki petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıktık. Dış politikada takip ettiğimiz ilkeli siyasetle savunma sanayisinde önemli başarılar elde ettik. Türkiye, Gazze'ye en fazla yardım yapan ülke konumunu koruyor. Gazze'deki hadiselerde Batı'nın çifte standardını gördük. Gazze'deki katliamların geri plana atılmaması için temaslarımızı artırdık. Gazze'deki mağdurların yanındayız.

Savunma sanayindeki dışa bağımlılığımızı yüzde 80'lerden yüzde 20'lere indirdik. İHA ve diğer savunma sistemlerimiz dünya çapında öne çıktı. Savunma şirketlerimize yapılan haksız ithamlara karşı duracağız.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı" haberi, 17 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 17 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan temel sorunumuz enflasyon olduğunu açıkladı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 30 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(2) Yorum
SON HABERLER
  1. 10:24 Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
  2. 10:21 Murat Yetkin: Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
  3. 10:20 Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
  4. 10:19 Gülben Ergen'den Sezen Aksu Şarkısı MüjdesiJe Hızıyla!
  5. 10:16 Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı
  6. 10:16 İsmail Küçükkaya: Özgür Özel, “Erdoğan’la görüşme Çankaya Köşkü’nde olsun isteriz demiş
  7. 10:12 Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi Yatay Seyirde Açıldı
  8. 10:04 Tekirdağ'da Fuhuş Operasyonu: 6 Tutuklama, 34 Yabancı Kadında Cinsel Yolla Bulaşan Hastalık
  9. 10:00 1 Mayıs'ta (yarın) hastaneler ve eczaneler açık mı, kapalı mı?
  10. 09:58 "Adana'da 20 Yıl 7 Ay Hapis Cezasıyla Aranan Cezaevi Firarisi Yakalandı"
  11. 09:55 "Elektronik Sigara, Gençlerin Beyin ve Organ Gelişimine Zarar Verebilir: Uzmanlar Uyardı"
  12. 09:48 Depremde yıkılan binanın 'bulunamayan' şüphelisine PTT defalarca kargo teslim etmiş
  13. 09:44 AK Parti’de değişim zamanı: Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
  14. 09:42 Simit fiyatında Bakanlığın onayı zorunlu hale geldi
  15. 09:32 Ferman Akgül Türkiye'yi terk mi etti: Şarkıcıdan ilk açıklama geldi
  16. 09:27 Otmar Szafnauer: Bütçe sınırındaki adaletsizlikler takımların birbirinden uzaklaşmasına neden oldu
  17. 09:20 Cem Küçük: MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor
  18. 09:15 Açılışını Erdoğan yapmıştı: Milyon dolarlık garın yağmurda çatısı aktı
  19. 09:07 Koray Aydın: Kazanmayayım diye organize el bir çalıştı
  20. 09:04 İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs kararı: Ulaşımda kısıtlama olacak
Gündem Haberleri