Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'l... Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için 260 milyon TL’lik ihale yapıldı. İhale Devlet Bahçeli’nin Menzil Cemaati mensubu olan Başdanışmanı Eyyup Yıldız ile AK Parti’nin reklamcısı Cevat Olçok’a verildi.

Bu yıl 59’uncusu düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 21 Nisan Pazar günü Antalya’dan başlayacak, kat edilecek bin 188 kilometrenin ardından 28 Nisan Pazar günü İstanbul Sultan Ahmet Meydanı’nda sona erecek. Ancak bisiklet turunun milyonlarca liralık organizasyon ihalesi yine yandaşlara verildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirime göre, bisiklet turunun KDV hariç yaklaşık 260 milyon TL’lik ihalesi Ceo Event Şirketi ile Yıldızlar Tanıtım Şirketi’nin kurduğu iş ortaklığına verildi. KAP’a yapılan açıklamada, "21-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan, 59’uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun içinde yer alan tüm hizmetlerle ilgili alım işlerine ilişkin olarak 259 milyon 900 bin TL+KDV tutarlı hizmet sözleşmesi Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı ve Ceo Event Medya A.Ş.–Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Şirketi iş ortaklığı ile karşılıklı imzalanmıştır" denildi.

CEMAAT BAĞLANTISI

Milyonlarca liralık ihaleyi alan iş ortaklığındaki Yıldızlar Tanıtım Organizasyon Şirketi’nin sahibi ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanı Eyyup Yıldız. Menzil Cemaati mensubu olan ve MHP’li belediyelerden milyonlarca liralık ihaleler alan Yıldız, TRT’ye de belgesel ve programlar hazırlıyor.

Menzil’e bağlı Türkiye Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (TÜMSİAD) dergisine Yıldız’ın şirketinin tam sayfa ilan ve reklamlar verdiği görülüyor. Eyyup Yıldız’ın kendi internet sitesinde de özgeçmişine dair şu ifadeler yer alıyor: "Öğrencilik yıllarından itibaren fikir ve gönül dünyasını kuşatan Ülkü Ocakları’nda çeşitli kademelerde görev alan Eyyup Yıldız, 2017-2018 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. 2019 yılında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tensipleriyle atandığı ‘Tanıtım ve Organizasyondan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı’ görevini halen sürdürmektedir."

AKP’NİN REKLAMCISI

Bisiklet turu ihalesi alan iş ortaklığında bir diğer şirket olan Ceo Event Şirketi ise iktidara yakınlığıyla bilinen Cevat Olçok’a ait. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın kurduğu T3 Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın organize ettiği TEKNOFEST’in organizasyon işi de yine Cevat Olçok’a verilmişti

Cevat Olçok, aynı zamanda da "AKP’nin reklamcısı" olarak bilinen ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde hayatını kaybeden Erol Olçok’un kardeşi. Olçoklar, AKP’nin ismini, logosunu, sloganlarını bulmuş ve partinin kurumsal kimlik çalışmalarında etkili olmuştu. 2002’de AKP’nin Genel Seçim Kampanyası’nı yöneten Erol Olçok, AKP için 2007’de "Durmak Yok Yola Devam", 2011’de "Aynı Yoldan Geçmişiz Biz", 2014’te "Bayrak", 2015’te "Fors" filmi çalışmalarını hayata geçirdi.

"Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi" haberi, 19 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 02 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:BirGün Gazetesi

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 12:18 iPhone'un alarm sorununa dikkat edin!: Bu yüzden uyuyakalabilirsiniz!
  2. 12:15 En çok iş ilanı veren ve başvuru yapılan sektörler neler oldu?
  3. 12:12 İşte Türkiye'nin en iyi 10 lisesi!: Peki, ilk sırada hangisi var?
  4. 12:10 Elon Musk Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: 'Kendini aşmışsın!'
  5. 12:08 Tamı tamına 5 bin kişi onun için sıraya girdi!: Böylesi görülmedi!
  6. 12:02 Dava Sonuçlandı: Can Atalay'a Beraat Kararı Verildi!
  7. 12:02 Yumurtaya dev indirim geliyor!: Peki, bu büyük indirimin sebebi ney?
  8. 11:58 İnsan geceleri neden uyanır?: İşte gece uyanmanın nedenleri ve çözümü!
  9. 11:55 1 Mayıs Çarşamba gününün Fed faiz kararı ne oldu?: Piyasaları nasıl etkiledi, kim ne söyledi?
  10. 11:54 Sertab Erener, Yıllar Sonra Eurovision Sahnesinde Tekrar Boy Gösterecek!
  11. 11:49 Rakı Fiyatlarına Yeni Zam!
  12. 11:48 Resmi Gazete'de yayımlandı!: İşte telefon parçalarının ithalatı hakkındaki o karar!
  13. 11:44 İstanbul Ticaret Odası Başkanı: İş Dünyası Enflasyonu Yüzde 43-44 Aralığında Bekliyor
  14. 11:43 Kadınlar Futbol 3. Ligi'nde arbede: 7 oyuncu yaralandı
  15. 11:41 AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
  16. 11:37 Galatasaray'da Başkanlık Yarışı: Dursun Özbek'e Süpriz Rakip!
  17. 11:34 Türk Yatırımcılar Avrupa Vizesi Krizinden Kaçarak Karayip'e Yöneliyor
  18. 11:32 Starbucks Türkiye ürünlerine zam yaptı
  19. 11:30 İran'da Babek Zencani'nin İdam Cezası 20 Yıla Hapis Çevrildi
  20. 11:26 Beşiktaş'ın Cenk Tosun Noktası!
Politika Haberleri