Demirtaş'tan Sisi iddiası; 'Özür dileyecek'

Demirtaş'tan Sisi iddiası; 'Özür dileyecek'

Demirtaş'tan Sisi iddiası; 'Özür dileyecek' Selahattin Demirtaş, “Gel bir saat canlı yayına çıkalım. Gazeteciler de havuzdan olsun. Bir şartım var, önünde cam olmasın. Memleket malı görsün'' dedi.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da katıldığı iftar...

Selahattin Demirtaş, “Gel bir saat canlı yayına çıkalım. Gazeteciler de havuzdan olsun. Bir şartım var, önünde cam olmasın. Memleket malı görsün'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Batman'da katıldığı iftar programının ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği özür mektubuna ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmeyi anımsatarak "Bize vatan haini dediler, kimmiş vatan haini gördük" ifadelerini kullandı.

Göderilen mektupla sorunların düzeltilemeyeceğini belirten Demirtaş, "Şimdi Putin'e bir mektup yazdı af diliyor. Sanıyor mu ilişkiler hemen düzelecek. Bunların hatalarının cezasını, bu halk çekiyor. Madem efelendin, dayılandın dik dur. Türkiye'nin turizmi çöktü pişman oldular" dedi.

"SİSİ'DEN ÖZÜR DİLEYECEK"

Demirtaş Türkiye'nin Mısır'la gizli görümeler yaptığını öne sürerek "Hani Rabia diyordu ya meydanlarda, ağlıyordu. "Mazlum Mısır halkını yalnız bırakmayacağız" diyordu. Darbeci Sisi'ye de mektup yazacak. Mısırla'da alttan alta konuşuyor. Sisi'den de özür dileyecek ve göreceksiniz Suriye'den de özür dileyecek. Benim üzüldüğüm şey, bu ülkede kim daha çok yalan söylüyorsa, kim omurgasızsa o en yüksek oyu onlar alıyor. Biz yüzde 99 oy alacağımızı bilsek yalanla siyaset yapmayız. Yıllarca halkı 'Analar ağlamayacak diye aldattılar, Kıbrıs, Ermeni, meselesi diyerek halkı aldattılar. Bukadar haysiyetsisz bir zihniyet bu ülkeyi yönetmemeli. Bunlar yetmiyor bütün bu yalıplanların suçunu, günahını bize atmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

CANLI YAYIN RESTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı yayın talebini yineleyen Demirtaş, "Senin şu kadar cesaretin olsaydı, üç yıldır sana çağrı yapıyorum. Gel bir saat TV'ye çıkalım Gel bir saat canlı yayına çıkalım. Gazeteciler de havuzdan olsun. Bir şartım var, önünde cam olmasın. Memleket malı görsün" çağrısında bulundu. 

"HESABINI SORUN"

İsrail ile Türkiye'nin yaptığı anlaşmayı da "Bu "one minüt"çü ne diyordu? "Mazlum Filistin halkı..." Hani mazlum Filistin halkı? AKP'ye oy verenler, hesabını sorun.  Gece gündüz bize saldıran ve kendine İslamcı diyenler, işte şimdi İsrail ile ballı ilişki kurdu. Ne diyeceksiniz?" ifadeleriyle eleştirdi.

"Demirtaş'tan Sisi iddiası; 'Özür dileyecek'" haberi, 27 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş'tan Sisi iddiası; 'Özür dileyecek' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş'tan Sisi iddiası; 'Özür dileyecek' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:50 Galatasaray, Liderlik Koltuğunu Korumak İçin Adana Demirspor'un Konuğu
  2. 11:45 Çöl Tozu Alarmı: 35 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı!
  3. 11:43 'MİT'e alacağız' yalanıyla liseli kıza istismar: Sanıkların cezası onandı
  4. 11:38 Yunanistan, S-300 ve Patriotları Ukrayna'ya Göndermeyi Reddetti
  5. 11:33 Bursa'da Gerçekleştirilen Operasyonda Organize Suç Örgütü Çökertildi: 24 Şüpheli Yakalandı
  6. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  7. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  8. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  9. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  10. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  11. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  12. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  13. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  14. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  15. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  16. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  17. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  18. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  19. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  20. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
Politika Haberleri