Deniz Baykal’ın durumu hakkında doktorlardan açıklama

Deniz Baykal’ın durumu hakkında doktorlardan açıklama

Deniz Baykal’ın durumu hakkında doktorlardan... Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve Deniz Baykal'a müdahale eden ekip Baykal'ın son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın 48...

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş ve Deniz Baykal'a müdahale eden ekip Baykal'ın son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal’ın 48 saat yoğun bakımda takip edileceğini belirterek, “Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, eli de iyileşme sürecinde'' dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve doktorları, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin basın toplantısı düzenledi.

İbiş, Baykal’ın rahatsızlığını anlatırken, “Bir boğulma hissiyle uyanıyor. Danışmanını arıyor, bu önemli, danışmanını arayabiliyor. Saat 06.30’ta özel bir hastaneye naklediliyor, orada hemen MR’ı çekiliyor. MR’daki bulgular ve Deniz Bey’in sol tarafındaki güç azalması sebebiyle hastanemize acil müdahale için intikal ettiriliyor. Arkadaşlarımız bu süreç içerisinde hızla hazırlanıyor, saat 08.00’de anjiyo ünitemize ilk müdahale için alınmış oluyor'' dedi.

''GÜÇ KAYBINDA GERİYE DÖNÜŞ GÖRÜLÜYOR’
Anjiyo ünitesinde Baykal’ın beynine giden ana damarların birinde oluşan tıkanıklığı yapan pıhtıyı çıkarmak için müdahale edildiğini belirten İbiş, pıhtı çıkarma işlemi sırasında herhangi bir komplikasyon oluşmadığını ifade etti. Pıhtının çıkartılmasının ardından beyne giden kan akımının normale döndüğünü ve ilaç tedavisinin başladığını belirten İbiş, Baykal’ın yoğun bakımdan tedavisine devam edildiğini kaydetti.

Baykal ile görüştüğünü söyleyen İbiş, “Kendisi ile konuştum, bilinci gayet açık, konuşabiliyor, her olayın farkında. Güç kaybında da geriye dönüş görülüyor. Ayağı oldukça toparlandı, eli de iyileşme sürecinde. Elbette tıbbi tedavi devam edecek. 48 saat yoğun bakımda takibi olacak, tedavileri olacak. Bu süreçte inşallah daha iyi bulgular ortaya çıkacak'' dedi.

Baykal’ın Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu ve doktorasını da mülkiyede yaptığını anımsatan İbiş, “Hem Ankara Hukuklu hem de Ankara Siyasallı bir siyasetçimiz. Ülke için önemli, biz bunun farkındayız'' dedi.

DOKTORU: ''BACAĞI OLDUKÇA DÜZELDİ, KOLUNDA HAFİF GÜÇSÜZLÜK VAR’
Baykal’a ilk müdahaleyi gerçekleştiren Ankara Üniversitesi İbni Sina Hastanesi Radyoloji Ana Bilim Dalı Girişimsel Nöroradyoloji Ünitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kıvılcım Yavuz ise, şu bilgileri paylaştı:

“Deniz Bey bize geldiğinde sağ tarafında beyni besleyen ana damarı tam tıkalıydı. Çok hızlı bir şekilde özel hastaneden hastanemize getirildi. Saat 08.00 civarında anjiyografiye alınmıştı. 08.30’da uyumuştu, saat 09.00’da da damarı tamamen açılmıştı. Pıhtıyı çıkarttık, altta yatan darlık ortaya çıkınca orayı da stentle tedavi ettik. Hastanemizin nöroloji, anestezi ve beyin cerrahisi ile takiplere devam edeceğiz. İlk geldiği zamana göre bacağı oldukça düzeldi, çok hafif kolunda bir güçsüzlüğü var ama onunda takiplerini yapıyoruz. Şu anda medikal takip ve tedavisini yapmaya edeceğiz'' dedi.

''NE OLDUĞUNU KENDİSİ ANLATTI’
Prof. Dr. Canan Işıkay da Baykal’ın hastaneye geldiği zamana göre durumunun iyi olduğuna dikkat çekerek, “Kolu ve bacağındaki güçsüzlük oldukça geriledi, işlem sonrasında bizimle konuştu, sohbet etti. Nerede olduğunu, başına neler geldiğini, hepsinin bilgilerini kendisinden aldık. İşlemin oldukça başarılı geçmesi ve gelir gelmez damarın açılması beyni olumlu etkileyecektir'' dedi.

Özellikle birkaç gün Baykal’ın yakın ve yoğun takip edilmesi gerektiğine dikkat çeken Işıkay, yakın takipte rahatsızlığın asıl seyrinin görüleceğini belirtti. 

f3-011.jpg


 

"Deniz Baykal’ın durumu hakkında doktorlardan açıklama" haberi, 16 Ekim 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Ekim 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Deniz Baykal’ın durumu hakkında doktorlardan açıklama haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Deniz Baykal’ın durumu hakkında doktorlardan açıklama 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri