''Devletin içeride bu kadar etkili adamı varsa darbeden haberi olmadığına nasıl inanalım?’

''Devletin içeride bu kadar etkili adamı varsa darbeden haberi olmadığına nasıl inanalım?’

''Devletin içeride bu kadar etkili adamı var... Türkiye Yazarı Cem Küçük’ün dünkü köşe yazısında, Fethullah Gülen’in eski sağ kolu Hüseyin Gülerce’nin “devletin adamı'' olduğuna yönelik iddialarına iki yazardan yanıt geldi. Yeniçağ Yazarı Arslan Bulut, “Devletin...

Türkiye Yazarı Cem Küçük’ün dünkü köşe yazısında, Fethullah Gülen’in eski sağ kolu Hüseyin Gülerce’nin “devletin adamı'' olduğuna yönelik iddialarına iki yazardan yanıt geldi. Yeniçağ Yazarı Arslan Bulut, “Devletin içeride bu kadar adamı varsa darbeden haberi olmadığına nasıl inanalım?'' diye sordu. Hürriyet Yazarı Mehmet Y. Yılmaz ise, “İki taraflı ajan mıydı?'' diye sordu.

''NEDEN CEM KÜÇÜK YAZDI?’
Arslan Bulut yazısında, Hüseyin Gülerce’nin devletin adamı olduğunun neden “devlet'' tarafından değil de Cem Küçük tarafından yazıldığını sordu.

Bulut’un yazısının konuyla ilgili bölümü şu şekilde:

Star gazetesi yazarı Cem Küçük, 17-25 Aralık'a kadar Fetullah Gülen ve cemaatinin sözcüsü gibi davranan, daha sonra Gülen aleyhinde konuşmaya ve yazmaya başlayan ve Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri hakkında açılan soruşturmalarda doğrudan veya dolaylı tanık olarak ifade verdiği yazılan Hüseyin Gülerce'nin "büyük harfle DEVLET'in adamı" olduğunu yazdı.

Küçük, "Tam bu süreçte Gülerce'nin önemli bir hatası olmuştur. Hemen Ocak 2014'te Zaman'dan ayrılmaya karar vermişken, DEVLET de bu kararı onaylarken AK Parti'nin üst düzey bir isminin 'Senin orda kalıp içeriden mücadele etmen daha iyi olur' yanlış tavsiyesine uyarak FETÖ organında yazmaya devam etmiştir." ifadelerini kullandı.

Bu, çok önemli bir iddiadır ama açıklamayı neden "büyük harfle DEVLET" değil de Cem Küçük yapmıştır? FETÖ içinde DEVLET'in kaç adamı vardır? DEVLET'in içeride bu kadar etkili adamı varsa, darbe girişimini önceden haber alamadığına nasıl inanalım?

''KİMİN ADINA ÇALIŞIYOR OLABİLİR?’
Mehmet Y. Yılmaz ise, Küçük’ün anllatığına göre Gülerce’nin görevinin “ajanlık'' olduğunu belirterek, Gülerce’nin neden FETÖ ile ilgili devlete bilgi vermediğini sordu.

Yılmaz’ın yazısında ise konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

TÜRKİYE’nin gayriresmi “Bedel Ödeyecekleri Belirleme Müdürü'', gazetesindeki köşesinde yazdı ki Hüseyin Gülerce’nin, Fetullahçılığını sorgulayanlar “bunun bedelini ödeyecekler''.

Bunun nedenini de yine aynı köşede açıkladı: Hüseyin Gülerce, DEVLETİN ADAMIimiş

Onun gibi ben de büyük harflerle yazdım, çünkü DEVLETİN ADAMI kelimelerinin büyük harfle yazılmasının nedeni, Gülerce’nin yıllarca Fetullahçı çetenin içinde DEVLET için çalışıyor olmasıymış!

Bir örgütün içine girip devlet için çalışanlara ne ad verilir?

Çok casusluk romanı okuduğum için ben “casus'' diyebilirim. İstihbarat görevlisi de denilebilir. Ajan denilebilir. Hafiye de mümkün. Siz istediğinize karar verin.

Peki bu “ajan'' kimin adına çalışıyor olabilir? Herhalde Tapu Kadastro adına değil. Tahmin ediyorum Bayındırlık Bakanlığı adına da çalışmamıştır. Ya polis ajanıdır ya da istihbarat örgütünün ajanı.

Bir örgütün içine sızmış, en tepe yöneticilik mevkilerine kadar çıkmış, hatta bir ara örgütün sözcülüğünü üstlenecek kadar örgütün güvenini kazanmış bir ajanın, çok değerli bilgilere ulaşıp devlete iletmiş olmasını bekleriz. Filmlerde, romanlarda böyle oluyor çünkü.

Ama her nasılsa ordu içinde darbe yapmaya kalkışacak kadar bir güce ulaştıklarını, bu isimlerin kim olduklarını devlete bildirmemiş olmalı ki Yüksek Askeri Şûra toplantıları için hazırlanan MİT raporlarında bunların ismine rastlamıyoruz.

Hatta tam tersine bu kişilerin terfilerinin önü açılmış. Düşünün ki Genelkurmay Karargâhı, neredeyse sadece bu tiplerden oluşmuş. Darbe gecesi Genelkurmay Başkanı’nı derdest edecek kadar da sayıları çok!

Daha da ötesi Cumhurbaşkanı’nın yaverlerinin tümünü de bu örgüt mensuplarından seçmişler.

MİT’e bunların Fetullahçı olduğu bildirilmiş olsaydı, bu atamalar yapılabilir miydi?

Onun için bir kuşkumu burada ifade etmek zorundayım: Acaba bu adam DEVLET için çalışıyor görünürken, bir yandan da Fetullahçı çetenin çıkarlarını mı korumuş, onlara mı hizmet etmiş?

Casusluk âleminde bunlara “iki taraflı ajan'' deniliyor, filmlerden öğrendim ben de!

Bu adam iki taraflı ajan mıymış?

"''Devletin içeride bu kadar etkili adamı varsa darbeden haberi olmadığına nasıl inanalım?’" haberi, 03 Ağustos 2017 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan ''Devletin içeride bu kadar etkili adamı varsa darbeden haberi olmadığına nasıl inanalım?’ haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. ''Devletin içeride bu kadar etkili adamı varsa darbeden haberi olmadığına nasıl inanalım?’ 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri