Erdoğan Kürtlere savaş açacak

Erdoğan Kürtlere savaş açacak

Erdoğan Kürtlere savaş açacak Ömer Ödemiş*Uzunca bir süredir PYD'nin Afrin de ki varlığından rahatsız olduğunu her fırsatta dile getiren AKP son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında  askeri müdahaleyi gündeme getirdi.  Bölgede yaşanan hareketlilik üzerine ...

Ömer Ödemiş*

Uzunca bir süredir PYD'nin Afrin de ki varlığından rahatsız olduğunu her fırsatta dile getiren AKP son Milli Güvenlik Kurulu toplantısında  askeri müdahaleyi gündeme getirdi.  Bölgede yaşanan hareketlilik üzerine  PYD ile Lazkiye'de görüşmeleri sürdüren Ruslar  Türkiye'yi uyardılar. Ruslar uyarılarında  Afrin'e yönelik bir saldırının bölgede yakınlaşan barış ortamını bozacağına yeni bir çatışma alanı daha yaratacağını dile getirdiler. Türkiye'nin Astana da ve Soçi de varılan anlaşmalara uyması gerektiğini Rus diplomatlar tarafından bir kez daha hatırlatıldı.

Kılıçlaroğlu'nun açıkladığı belgelerle yolsuzluk konusunda sıkışan ve bu belgeleri açıklamakta zorlanan  AKP, aynı zamanda Zarraf davası ile de uluslararası kamuoyu nezdinde zor sürecin içine girmiştir. Zarraf davasının ilerleyen süreçlerinde Erdoğan ve ona yakın pek  çok ismi kapsayacağı, rüşvet skandalının kendisini zora sokacağını düşünerek, böylesi hamleye yönelmeyi ivedilikle düşünebilir.

Böylesi sıkıntılı bir süreçte AKP iktidarı savaş tehdidini kullanarak ya da, düşük yoğunluklu bir savaşa yönelerek gündemi milliyetçi eksene çekmeye çalışabilir. ABD'nin açıkça desteklediği PYD  ile olası bir çatışma ile dikkatleri yeniden bölgeye çekerek, sıkıntılı siyasal süreçten sıyrılmayı hesaplamaktadır. ABD ve Rusların karşı çıktığı ve ciddi tepkiler gösterdiği böylesi bir girişimin bölge açısında ciddi sonuçlar doğuracağı açıktır.

AKP Kürt kartını bir kez daha kullanarak milliyetçi reflekleri candırmaya , iç muhalefeti milliyetçi söylemlerle sindirmeye çalışacaktır.  ABD'ye rağmen  Afrin'e, dolayısıyla  ABD'nin hamiliğine rağmen Kürtlere operasyon çekerek, bir anlamda meydan okumuş olacaktır. ABD Zarraf davası ile AKP'nin üzerine gitmesinin bedelini, açıkça himaye ettiği Kürt güçlerle savaşa girişerek atlatmayı planlamaktadır.

Erdoğan Rusların ve ABD'nin tepkilerini bir iki içerisinde değerlendirerek bir karar verecektir. Başka bir açar yol bulamaması halinde AFRİN'e saldıracaktır.

Öte yandan Rusya Zazkiye havaalanında Kürtlerle görüşerek anlaşma noktasında ciddi gelişmeler kaydettikleri belirtiliyor. Lazkiye'de gerçekleşen görüşmelere Suriye devlet yetkililerin de katıldıkları ve anayasal bazı maddelerde anlaştıkları da ayrıca ifade ediliyor.


*ABC Gazetesi Ortadoğu Temsilcisi

"Erdoğan Kürtlere savaş açacak" haberi, 29 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 29 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan Kürtlere savaş açacak haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan Kürtlere savaş açacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:13 Pahalı Kremlere Gerek Yok! Cilt Kuruluğuna Doğal Çözümler
  2. 01:09 Kızamık Salgınında 19 Çocuk Yaşamını Kaybetti!
  3. 01:07 Bu Belirtileri Görmezden Gelmeyin: Aman Dikkat Vücudunuz Susuz Kalmış Olabilir
  4. 01:02 Fosilleşmiş Ayak İzleri Yeni Bir Dinozor Türünü Ortaya Çıkardı!
  5. 01:02 Vitamin Eksikliğine Dikkat! 40 Yaş Üstü Bireyler Bu Vitaminleri Almalı
  6. 00:53 ABD'nin Başkan Adayı Filistin İçin Düzenlenen Eylemlerde Gözaltına Alındı!
  7. 00:40 Malatya'da 3.8 Büyüklüğünde Korkutan Deprem!
  8. 00:38 Zelenskiy, Rus Saldırısının Ardından Ukrayna'nın Savunma İhtiyacını Vurguladı
  9. 00:34 Türkiye, dünyanın en gözde şehirleri listesine imzasını attı! İşte 3 Türk şehri!
  10. 00:32 Tesla Cybertruck'ın Türkiye'deki çıkış tarihi açıklandı! Metal kaportasıyla yollarda fark yaratacak
  11. 00:32 Panathinaikos kaybetti, Fatih Terim yuhalandı!
  12. 00:28 Hortum Felaketi: Guangzhou'da 5 Kişi Hayatını Kaybetti
  13. 00:26 En yüksek kira getirisine sahip iller açıklandı: Buradan ev alan köşeyi dönecek!
  14. 00:26 D100 Karayolunda trafik güvenliğini tehlikeye atanlar şahıslar yakalandı
  15. 00:21 Güney Kore'nin Beklenen Seks Festivali Son Dakika İptal Edildi!
  16. 00:20 Çanakkale'de 42 kaçak göçmen yakalandı
  17. 00:20 Al-Musrati, Beşiktaş'ın Mağlubiyetinden Dolayı Özür Diledi
  18. 00:20 Artvin'de horoz dövüşü yaptıran 13 kişiye 83 bin 525 lira ceza kesildi
  19. 00:19 İmamoğlu: "Amedspor’u yürekten kutluyorum"
  20. 00:17 Suudi Arabistan: "Gazze'deki durum, tüm insani ölçülere göre felakettir"
Politika Haberleri