Gazı kaçan derbiden sıfır sonuç çıktı

Gazı kaçan derbiden sıfır sonuç çıktı

Gazı kaçan derbiden sıfır sonuç çıktı Ali Kaya SoysalHaftalar önce terör ihbarıyla ertelenen maçın federasyonun yeni tarihi geç açıklamasıyla, gelişen sonuçlarla ve araya giren ulusal maçlarla gazı zaten kaçmıştı. Dün gün içinde karşılaştığım bazı futbolseverler...

Ali Kaya Soysal
Haftalar önce terör ihbarıyla ertelenen maçın federasyonun yeni tarihi geç açıklamasıyla, gelişen sonuçlarla ve araya giren ulusal maçlarla gazı zaten kaçmıştı. Dün gün içinde karşılaştığım bazı futbolseverler akşam oynanacak maçın farkında bile değillerdi. Bu ortamda oynanan "dünya derbisi" heyecanıyla ve futbol kalitesiyle damaklarda "keçiboynuzu" tadı bıraktı.

FENERBAHÇE ÜSTÜN OLAN TARAFTI 
Maçın teknik analizine girmeden önce belirtmeliyim ki, Fenerbahçe oyunun kesin üstün olan tarafıydı ve galibiyeti kaçıran takımdı.Galatasaray'dan başlayacak olursak, Hollanda lı hoca (veya ilk onbiri kim hazırladıysa), sahaya en ideal kadroyla çıktı eldeki olanaklarla. Ancak ilerleyen dakikalarda Donk'un yanlış tercih olduğu, Sneijder ve Selçuk'un sakatlıklarını fizik açıdan henüz atlatamadıkları ortaya çıktı.Muslera'nın son haftalardaki performansının aksine mükemmel oyunu , Denayer'in direnci, biraz da Podolski ve Semih'in gayretleri ilk yarıda Galatasaray'ı oyunun içinde tuttu..

DEĞİŞİKLİKLER HATALIYDI 
İkinci yarı ben Umut'un Donk'un yerine oyuna girerek dizilişin 4/4/2 ye dönmesini bekledim, çünkü ilerde Podolski'nin iştahlı olduğu bir akşamda yalnız kaldığını görebiliyordum. Ama o kadar yanlış değişiklikler yapıldı ki, hayret ettim. Adeta Fenerbahçe'ye davetiye çıkarıldı. Tüm pasları rakibe atan Donk 90 dakika oyunda kaldı, geçen haftanın en iyi futbolcusu Emre'ye ilk kement atıldı. Topa basacak, oyunu soğutacak, kontra atak pasları atacak beceriye sahip tek yetenek Bilal 83'e kadar yedek kulübesinde unutuldu. Bu şartlarda sarı-kırmızılılar eğer maçı berabere bitirebildilerse, yatıp kalkıp kalecileri Muslera ile topu boş kaleye yuvarlayamayan Volkan Şen ve Fernandao'ya dua etmeli.

GELİNEN DURUMUN SORUMLUSU AZİZ YILDIRIM 
Gelelim Fenerbahçe cephesine.. Son iki hafta kaybedilen 5 puandan ve medyanın Pereira aleyhine başlattığı kampanyadan sonra açıkcası böyle arzulu, hırslı ve maçı forse eden bir performans beklemiyordum sarı-lacivertlilerden...

Bence futbolcular teknik direktörlerine tavır koymuş, onur mücadelesine çıkmışlar. Maç öncesi yaşanan Caner'in oynamak istememesi olayı da üstüne tüy dikmiş bell -ki bu konuda Caner yüzde yüz haksız- bu psikolojik maç öncesi gelişmelerin olumsuz izlerini maç boyu teknik direktörün mimiklerinde gördüm. Pereira'nın ruh hali, "acaba bu maçtan sonra görevi bırakmalı mıyım"dı 90 dakika süresince, bir teknik adam için çok zor bir durumdur bu... Maç sonuna doğru Diego-Gökhan tartışması takım içindeki huzursuzluğun hangi düzeye geldiğinin göstergesidir. Tüm bunların tek sorumlusu bana göre kulüp başkanıdır, çünkü bu filmi 18 yıldır izliyoruz..

HAKEM KARARLARI 
Hakem kararlarına gelince, bu satırları yazarken hiçbir tv programı, yani yüzlerce ağır çekim izlemedim, ama galiba Podolski'nin golü temiz ama yan hakeme uymak zorundaydı Mete Kalkavan. Ayrıca, ilk yarı bazı sarı kartlar es geçildi, ama genelde maçın önüne geçmedi genç hakemimiz..

MAKAS DAHA DA AÇILIR 
Sonuç olarak son 6 haftaya girilirken Fenerbahçe rakibi Beşiktaş'tan 5 puan geriye düştü. Bu puan farkını kapatıp , öne geçip, şampiyonluğa ulaşabilir mi? Çok zor! Tek nedeni iki takım arasındaki disiplin farkı. Bence makas daha da açılır mucizeler yaşamaz isek..

"Gazı kaçan derbiden sıfır sonuç çıktı" haberi, 14 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Gazı kaçan derbiden sıfır sonuç çıktı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gazı kaçan derbiden sıfır sonuç çıktı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Spor Haberleri