Gençlik örgütlerinden ''Boğaziçi’ açıklaması: Öğrenci gençlik baş eğmeyecek!

Gençlik örgütlerinden ''Boğaziçi’ açıklaması: Öğrenci gençlik baş eğmeyecek!

Gençlik örgütlerinden ''Boğaziçi’ açıklaması... Marksist Fikir Topluluğu (MFT), Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç, Yeni Demokrat Gençlik, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Gençliği, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Öğrenci İnisiyatifi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

Marksist Fikir Topluluğu (MFT), Öğrenci Kolektifleri, Kaldıraç, Yeni Demokrat Gençlik, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Gençliği, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve Öğrenci İnisiyatifi, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği ve ardından yapılan operasyonla gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin serbest bırakılmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, “Sosyalist gençler susmayacak. Gözaltılar serbest bırakılsın'' pankartı açıldı. Gençlik örgütleri adına açıklamayı Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi MFT üyesi Tilbe Akan yaptı. AKP’nin muhalif her sesi bastırmak için her türlü baskı aracını kullandığını ve algı operasyonu yürüttüğün belirten Akan, son oyununu Boğaziçi Üniversitesi’nde oynadığını söyledi.

''AKP ÜNİVERSİTELERİ HAZMEDEMİYOR’ 
Bir grup “faşistin'' provokasyonunu AKP iktidarının fırsat bildiğini ifade eden Akan, iktidarın yaptığı operasyonlardaki amacının üniversitedeki sol muhalefeti sindirmek olduğunu vurguladı. Akan, “Herkes bilmelidir ki, gözaltındaki yoldaşlarımız sahip oldukları imkanlara rağmen kariyer yapmak, zengin olmak, bozuk düzende mevki kapmak yerine, emekçi halkın ve ezilenlerin sesi olmak için mücadele eden yiğit devrimcilerdir. Üniversiteler her zaman özgür düşüncenin serpildiği; baskılara, sömürüye, savaşa karşı mücadelenin yükseldiği alanlar olmuştur. Bu yönüyle üniversiteler ülkenin devrimci damarlarına kan taşımış ve topluma umut olabilmiştir. AKP rejiminin hazmedemediği gerçek budur'' dedi.

''ERDOĞAN, FAŞİST ÇETELER İÇİN NE DİYECEK?’ 
Sosyalist gençlerin bu zamana kadar baskılara boyun eğmediğini bundan sonra da eğmeyeceğini ifade eden Akan, gözaltı emirlerinin doğrudan AKP Genel Başkanı Erdoğan’dan geldiğini belirterek, “Boğaziçi’ndeki arkadaşlarımız için Erdoğan herkesten önce ''terörist’ diyerek adeta hükmü vermiştir. Bu, yargı sürecini siyasi olarak baskı altına alma çabasıdır ve suçtur. ''Okul bahçelerinde terör estirenlere meydanı bırakmayacağız’ diyen Erdoğan kamuoyunu yanıltmaktadır, çünkü Boğaziçi’nde herhangi bir kavga ya da şiddet olayı yaşanmamıştır, görüntüler ortadadır. Peki, aynı Erdoğan üniversitelerde ateşli silahlar, satırlar ve bıçaklarla gezen, sol görüşlü öğrencilere saldıran faşist çeteler için bir şey diyecek midir?'' diye konuştu.

Akan, “Kitaplar bombalardan tehlikeli olursa, FETÖ’den hocaefendi olursa, ABD’den, NATO’dan dost olursa, IŞİD’liler ''öfkeli gencler’ olursa, kafa kesen ÖSO dan Kuvayi Milliye olursa, kan banyosu isteyen mafya babaları vatansever olursa, tabi ki de bunlara karşı olan devrimci ilerici gençler ve referandumda ''hayır’ diyen en az yüzde 50 halk da ''terörist’ olur'' şeklinde konuştu.

''DİRENİŞ TARİHLİ TOPRAKLARI SUSTURAMAZSINIZ’
Mustafa Suphilerden Deniz Gezmişlere geleneklerinin bitmeyeceğini, baş eğmeyeceklerini ifade eden Akan, şunları söyledi: “Baskı ve operasyonlarla farklı beklentiler içine giren iktidara ve ortaklarına karşı bir çift sözümüz var. Kurduğunuz düzenin eli sopalı yiyicileri olabilirsiniz. Kendinizi çok kudretli sanabilirsiniz, ama Şeyh Bedreddinlerden İnce Memedlere bir direniş tarihi olan bu toprakları susturamazsınız. Soma’da 301 madenci ölüme yollanıyorken, iş cinayetlerinde rekorlar kırılıyorken, bir avuç para babasıyla kendi oligarklarının kesesini dolduruyorken, Kürtler-Aleviler eziliyorken, kadınlar-laikler dışlanıyorken, gençler geleceksizliğe mahkum ediliyorken bizleri biter mi sanıyorsunuz? Öğrenci gençlik baş eğmeyecek. Gözaltılar derhal serbest bırakılsın.''

"Gençlik örgütlerinden ''Boğaziçi’ açıklaması: Öğrenci gençlik baş eğmeyecek!" haberi, 26 Mart 2018 tarihinde yazılmıştır. 26 Mart 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Gençlik örgütlerinden ''Boğaziçi’ açıklaması: Öğrenci gençlik baş eğmeyecek! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Gençlik örgütlerinden ''Boğaziçi’ açıklaması: Öğrenci gençlik baş eğmeyecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Gündem Haberleri