İstanbul’da seçim güvenliği: AK Parti 150 bin, CHP 100 bin kişiyle sandık başında olacak

İstanbul’da seçim güvenliği: AK Parti 150 bin, CHP 100 bin kişiyle sandık başında olacak

İstanbul’da seçim güvenliği: AK Parti 150 bi... Yerel seçime iki hafta kala adaylar kampanyalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor. Herkesin gözünü çevirdiği İstanbul’da seçim güvenliğiyle ilgili de bir dizi hazırlıklar yapılıyor. İstanbul’da kurulan toplam 33 bin 372 sandıkta CHP'den 100 bin AKP'de ise 150 bin kişi olacak.

Duvar'dan Osman Çaklı'nın aktardığına göre; 31 Mart 2019’da sandık başlangıcında 60 bin CHP’li görev yapmıştı. Bu sayı 31 Mart 2024 seçimleri için 100 bine çıkarıldı. CHP İstanbul Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorum İl Başkan Yardımcısı Çağdaş Karaküçük tüm sandıklarda asil sandık kurulu üyelerine ek olarak yedek listeyi bildirdiklerini hiçbir eksiklerinin kalmadığını söyledi. Karaküçük, ayrıca her okulda, okul sorumlusu, kat sorumlusu ve bilişim sorumlusunun görev alacağını, 100 bin kişiyle sandıkları koruyacaklarını belirtti. Karaküçük, yasal süreçleri takip etmek için gene her okulda en az bir, toplamda 2 bin 500 avukatın görev yapacağını ifade etti.

"SEÇIMIN YENILENMESI SENARYOLARINA HAZIRIZ"

Sandık güvenliğinin sağlanması için sıkıntılı gördükleri yer olmadığını sözlerine ekleyen Karaküçük, "Sandık başlangıcında birinin olmaması gibi bir durum söz konusu değil. 2019’dan çıkardığımız dersler var. Seçimin iptal edilmesi ya da yenilenmesi gibi bir gerekçeye karşı çok farklı senaryolar hazırlıyoruz. Hiçbir şekilde açık bırakmayacağız. Sandık kurulu üyelerimize verdiğimiz eğitimler devam ediyor. Eğitimlerin de yüzde 70’i tamamlandı. Eğitimler seçim gününe kadar devam edecek. Olası ihtimallere karşı hazırlıklıyız" dedi.

"AK P 150 BIN KIŞIYLE SANDIK BAŞLANGICINDA OLACAK"

AKP temsilcisi ise İstanbul’da toplamda 150 bin partilinin görev alacağını söyledi: "İstanbul’da 33 bin civarı sandık var. Biz yedeklerle birlikte 66 bin kişiyi seçim kuruluna bildirdik. İstanbul genelinde toplamda 150 bin civarı bir ekibimiz var."

DEM PARTI TEMSILCISI: SANDIK GÖREVLISI VEREMEDIĞIMIZ YERE MÜŞAHIT TAKVIYESI YAPIYORUZ 

DEM Parti temsilcisi Işıl Karababa da her seçimde olduğu gibi bu seçimde de sandık görevlisi, okul sorumlusu ve ilçe örgütleri sacayağından oluşan bir sistemle hazırlık içerisinde olduklarını belirtti:

"Tüm İstanbul sandıklarına hâkim olmak için çalışmalarımız şu ana kadar tamamlanmadı. Ancak, bu kadar seçim geçirmiş olmanın getirdiği bir tecrübe var. Resmi sandık görevlisi veremediğimiz yerlere müşahit takviyesi yapıyoruz. İşlerin daha zor, gerilimli geçtiği ilçeler var. AKP’nin CHP ile başa baş olduğu yerler, gerilimin yüksek olduğu yerler buraların başlangıcında geliyor. Bazen hiç beklenmedik yerlerde de gerilim çıkabiliyor. Biz gerilimi pekiştirmek değil de yasal sürece uygun bir seçimin sağlanması için çalışıyoruz. Ancak özellikle mesele beklediğimiz bir yer yok. Biz kendi öz gücümüzle sandık başlangıcında olacağız. İstanbul ölçeğinde seçmen taşıma gibi bir şeye rastlamadık. Biliyorsunuz bizim belediye kazanma ihtimalimizin daha kuvvetli olduğu yerlerdeki bir manevra bu."

 İYİ PARTI TEMSILCISI: RISKLI GÖRDÜĞÜMÜZ YERLER VAR

İYİ Parti temsilcisi Burcu Akçura, sandık kurulu üyeleri listesinin seçim kuruluna teslim edildiğini söyledi. Riskli gördükleri yerlere fazladan müşahit ataması yaptıklarını söyleyen Akçura, "Okul bazında risk incelemesi yaptık. Referandum ve öncesine uzanan bir incelememiz oldu. AKP’nin MHP’nin blok oy aldığı, İYİ Parti’nin sıfır oy aldığı sandıklar riskli görünüyor. Biz de buralara takviye yapıyoruz" dedi.

"HER SANDIKTA İYİ PARTILI OLACAK"

İstifa eden ve göreve gitmeyeceğini söyleyen üyeler sebebiyle eksiklikler olduğun sözlerine ekleyen Akçura, şu şekilde devam etti:

"Müşahit atamaları yapıyoruz. Hazırlığımız her sandık başlangıcında bir İYİ Partili olacak şekilde devam ediyor. İstanbul’da Başakşehir’de örneğin ciddi sayıda yabancı uyruklu seçmen var. Bu oran Başakşehir’in yüzde 3’üne karşılık ediyor. Buna dair de analizler yaptık. İstanbul’un üçüncü bölgesine denk gelen yerlerde bu tarz problemler var."

"İstanbul’da seçim güvenliği: AK Parti 150 bin, CHP 100 bin kişiyle sandık başında olacak" haberi, 18 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 18 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan İstanbul’da seçim güvenliği: AK Parti 150 bin, CHP 100 bin kişiyle sandık başında olacak haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. İstanbul’da seçim güvenliği: AK Parti 150 bin, CHP 100 bin kişiyle sandık başında olacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:Gazete Duvar

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:41 Lexus LBX Türkiye'de satışa sunuluyor: Fiyatlar ve özellikler açıklandı!
  2. 19:41 Çin, ABD'nin Tayvan'a Askeri Yardımına Tepki Verirken Şi Jinping'in Avrupa Ziyaretleri Gündemde
  3. 19:36 Genç Kalp Nakil Bekleyen Esila, Ameliyat Sonrası Yaşamını Yitirdi: Rize'de Büyük Üzüntü
  4. 19:29 Kenya'da Şiddetli Yağışlar: Baraj Çökmesi, 42 Can Kaybı
  5. 19:23 Güncellenen Verilerle Turizm İstatistiklerinde Devrim: 2024'ün İlk Çeyreği Açıklandı!
  6. 19:11 Özel Halk Otobüsünde Meydana Gelen Kaza: Hatice Sabahi Hayatını Kaybetti
  7. 19:06 Avrupa'dan Türkiye'ye Vize Kısıtlamaları Artıyor
  8. 19:00 İç Hat Uçuşlarında Tavan Fiyatına Yüzde 30 Zam
  9. 18:52 UEFA Şampiyonlar Ligi'nde: Real Madrid-Bayern ve Dortmund-PSG Yarı Finali
  10. 18:47 Fatih Terim Yönetimindeki Panathinaikos, Aris Mağlubiyeti Sonrası Taraftarın Tepkisiyle Karşılaştı
  11. 18:11 Heyecan Doruğunda Karadeniz Derbisi: Samsunspor-Trabzonspor Maçı Bilet Fiyatları Açıklandı!
  12. 18:07 Ritter Sport Sütlü Çikolataları Geri Çağrılıyor: Plastik Parça Tehlikesi!
  13. 18:02 Konyaspor'da Teknik Direktör Değişikliği: Omerovic ile Yollar Ayrılıyor
  14. 17:59 Nihal Yalçın, Sertab Erener'in Estetikli Haline Gelen Tepkilere Konuştu!
  15. 17:59 Sarı-Kırmızılılar Puan Rekorunu Kırdı: Şimdi Gözler Sivasspor Maçında
  16. 17:51 KFC Malezya'da İsrail Boykotu Nedeniyle Çoğu Şubesini Kapatıyor
  17. 17:49 Arka Sıradakiler'in Özge'si Sevda Dalgıç Görüntüsü İle Şaşırttı!
  18. 17:47 Kargoda Kaybolan Kedi, Binlerce Kilometrelik Yolculuğun Ardından Sahiplerine Kavuştu
  19. 17:43 İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili İstifa Kararından Vazgeçti
  20. 17:40 Üniversite Öğrencisi Bisiklet Kazasında Hayatını Kaybetti: Çanakkale'de Acı Kayıp
Politika Haberleri