MEB'in skandal kitabı Meclis'te: Çocuklarımız tehlikede

MEB'in skandal kitabı Meclis'te: Çocuklarımız tehlikede

MEB'in skandal kitabı Meclis'te: Çocuklarımı... ABC Haber MerkeziServer Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara duyurusunu yaptığı ''Bilgi Kültür Yarışması’ için öğrencilere dağıtılması öngörülen kitapta,...

ABC Haber Merkezi

Server Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın okullara duyurusunu yaptığı ''Bilgi Kültür Yarışması’ için öğrencilere dağıtılması öngörülen kitapta, ''cinsel istismar’ hikâyesi olduğu ortaya çıkmıştı.  ''Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz - Peygamberimizden Dini Hikâyeler’ adlı kitabın 58 ve 59’uncu sayfalarındaki yer alan cinsel istismar ifadeleri büyük tepki uyandırmıştı. CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ise okullarda dağtılan bu kitabı meclis gündemine taşıyarak bakanı göreve çağırdı. 

CHP'li milletvekili Bülent Bektaşoğlu, adresleri, maddi kaynakları, kurumsal kimlikleri, yasallığı belli olmayan ''islami dernek ve vakıfların’ Milli Eğitim’e bağlı eğitim-öğretim kurumlarındaKİ faaliyetlerine dikkat çekti.  Bu kuruluşların okullarda çocukların psikolojik gelişimini olumsuz etkileyen şiddet, cinsiyet ayrımcılığı ve cinsel sapkınlık dolu içeriklere sahip yayınlar dağıttıklarını belirten Bektaşoğlu, buna engel olunması için Bakan İsmet Yılmaz’ı göreve çağırdı.

Bülent Bektaşoğlu, İstanbul Üsküdar merkezli Server Gençlik ve Spor Kulübü’nün Karadeniz illerinde içinde amca-yeğen arasındaki ensest ilişkiyi özendiren ifadeler barındıran 6-10 yaş çocukları için hazırlandığı belirtilen "Peygamberimizinden dini hikayeler" adlı kitabının okullarda stant açılarak dağıtıldığını söyledi.  

CHP Milletvekili, bu konuda TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim BakanI İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması istemiyle bir de önerge verdi. Bektaşoğlu önergesinde, kitabın 58-59’uncu sayfalarındaki ifadelere de yer vererek Bakandan, bu tür yayınların durdurulması ve toplatılması dışında hukiki süreç de başlatılmasını isteyerek “çocuklarımızın ruh sağlığı Milli Eğitim izniyle bu dernek ve vakıflara mı emanet edilecektir. Bunun için hangi önlemleri almaktasınız. Bu kitapların uzmanlar tarafından yeterli kontrol sürecinden geçirildiğini düşünüyor musunuz''diye sordu.  

Milletvekili Bektaşoğlu önergesinde,  “Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için  çocuklar (0-18) için basılan her türlü yayın (öykü, masal, hikaye kitabı, soru bankası, ders kitabı, vb.) içeriğinin çocuk psikolojisi ve gelişimi alanında uzman bir Klinik Psikolog/Psikolojik Danışman tarafından kontrol edilmesi şartı getirilmesi hakkında bir çalışma yapılmakta mıdır?'' ifadelerine yer verdi.

Bektaşoğlu'nun verdiği önergede bulunan sorular şöyle:

1-Hangi İl ve İlçemizde, hangi okullarımızda Milli Eğitim Müdürlükleri izniyle bu kitapların tanıtımı ve satışı yapılmak üzere stant açılmıştır? alınan izin bütün Türkiye’yi mi kapsamaktadır?
2-Daha önce de defalarca tekrarlanan ve münferit denilerek toplatılan benzer yayınlar hatırlanınca çocuklarımızın zihnini zehirleyen bu ve diğer yayınların toplatılması ve yasaklanması kararının yetersizliği ortaya çıkmaktadır. Bu karara varıncaya kadar kaç çocuğumuzun zehirlendiği,  psikolojisinin bozulduğunun bir önemi yok mudur?
3-Örnekte yer alan kitap benzeri yayınlar ardından, eğer kamuoyundan bir tepki gelmişse ilgili yayınevi özür diliyor, kitabı toplatıyor. Bunun dışında,  Bakanlığınız benzer skandal yayınlarla ilgili toplatma ve yasaklama dışında hangi hukuki süreçleri başlatmış ve hangi sonuçlara ulaşmıştır?
4-Çocuklarımızın ruh sağlığı Milli Eğitim izniyle bu dernek ve vakıflara mı emanet edilecektir?
5-Psikologların ve uzmanların çocuklar için hazırlanan bu kitaplarda verilen mesajların çocukların bilinçaltına ekildiği, şiddete meyilli, sapkın davranışlar gösteren, ruh sağlığı bozuk bireyler olarak yetişmelerine neden olduğu ifade edilmektedir. Bu kitapların uzmanlar tarafından yeterli kontrol sürecinden geçirildiğini düşünüyor musunuz?
6-Çocukların ruh sağlığını olumsuz etkileyecek içeriğin önüne geçilmesini ve bunun için önlemlerin alınması hususunda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
7-Sağlıklı bir nesil yetiştirmek için  çocuklar (0-18) için basılan her türlü yayın (öykü, masal, hikaye kitabı, soru bankası, ders kitabı, vb.) içeriğinin çocuk psikolojisi ve gelişimi alanında uzman bir Klinik Psikolog/Psikolojik Danışman tarafından kontrol edilmesi şartı getirilmesi hakkında bir çalışma yapılmakta mıdır?

"MEB'in skandal kitabı Meclis'te: Çocuklarımız tehlikede" haberi, 17 Ocak 2018 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan MEB'in skandal kitabı Meclis'te: Çocuklarımız tehlikede haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. MEB'in skandal kitabı Meclis'te: Çocuklarımız tehlikede 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri