Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı

Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı

Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve M... İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün akşam söylediği "Yavaş, artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" ifadelerinin ardından hem Ülkü Ocakları'ndan hem de MHP'den peş peşe Yavaş'ı hedef alan açıklamalar geldi.

Yerel seçimler öncesi ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alarak, "Yavaş yavaş Dem'lenen ihanet" başlıklı açıklama yapan Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, "31 Mart seçimleri, Ankara'mızda, terör örgütleriyle kol kola girmiş, 'kent uzlaşısı' adı altında DEM'lenenlerin değil, Cumhur'un zaferiyle neticelenecektir. Bölücülerin oylarıyla seçildikten sonra Ankara'daki 5 yılını hizmetsiz tamamlayan Mansur Yavaş olsa olsa Birleşik Krallığın dostu 'Yoldaş Mansur' olur"  dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir de Yavaş hakkında, "Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girip ortaklık yapanlardan da bırakın ülkücüyü adam bile olamaz. Geçmişinde güya ülkücü olduğunu iddia edenler bugün Ankara'da PKK terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliğine giriyor" ifadelerini kullandı. 

Yerel seçimlere iki gün kala, önce İYİ Parti Meral Akşener, peşinden da MHP ile Ülkü Ocakları yöneticileri Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef almaya başladı. Dün Ankara Keçiören'deki iftar programında konuşan Akşener, Yavaş'a çok sert dille yüklenerek, "Pazarlıkların en çirkini Ankara'da oldu. Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı televizyon programında olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın kendisiyle çalıştığını söyledi. Malcom X’ev kölesinden bahsederken, 'Efendisini kendisinden bile çok seven' der. Bugün Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da yazılı bir açıklama yaparak Yavaş'ı ve DEM Parti'yi hedef aldı.  Yıldırım, "Son gelişmelere baktığımızda yeminli Türk ve Türkiye düşmanlarının yer aldığı ve adına 'kent uzlaşısı' denilen karanlık oluşumun sinsi bir şekilde belediyelere sızma girişimine tanık oluyoruz. Kendisini, milliyetçi, vatan sevdalısı gibi pazarlayarak bölücülerin kullanışlı bir aparatı olmuş, ihanetin değirmenine su taşıyan 'kent uzlaşısı' ürünü olan bu kişilerin kutsal davamızla, ülkümüzle ve Türk milliyetçiliğiyle zerre kadar alakası yoktur, olamaz da" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN PEŞINDEN PKK'NIN EN BÜYÜK TALEBI OLAN..."

Yıldırım, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Mansur Yavaş ve onun beslemelerinden asla Türk milliyetçisi olmaz, olamaz. Bölücülerin oylarıyla seçildikten sonra Ankara'daki 5 yılını hizmetsiz, projesiz tamamlayan Mansur Yavaş olsa olsa Birleşik Krallığın dostu 'Yoldaş Mansur' olur. Yıllardır alçakça süren CHP-PKK ilişkisine zerre itirazı olmayan, hatta 'Yerel özerklik şartını getireceğim' diyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşinden terör örgütü PKK'nın en büyük talebi olan 'Belediyelerde mali özerklikten yanayım. Yerel yönetimler özerkliğini ilk olarak mali özerklik yaparak belirlersiniz' diyen Mansur Yavaş'tan başkası değildir." ifadelerine yer verdi.

Mansur Yavaş gibi birine milliyetçi ve vatanperver yakıştırması yapmak, Türk milleti ve devletine hakarettir. Milliyetçi ülkücü hareketin Ankara'daki adayı bellidir, Sayın Turgut Altınok'tur. Liderine, davasına ve teşkilatına bağlı Ankaralı her bir ülküdaşımın gönlü de duası da oyu da Cumhur İttifakı'nın kıymetli adayı Sayın Turgut Altınok'tan yanadır. İnanıyorum ki 31 Mart seçimleri, Cumhuriyet'imizin başkenti Ankara'mızda, terör örgütleriyle kol kola girmiş, 'kent uzlaşısı' adı altında DEM'lenenlerin değil, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefine inanmış Cumhur'un zaferiyle neticelenecektir."

MHP: TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SIYASI UZANTILARIYLA ORTAKLIK YAPANLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Kayseri Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde, Ülkü Ocakları Talas İçe Başkanlığınca düzenlenen programda yaptığı konuşmada Yavaş'ı hedef alarak şunları söyledi:

"Baktığınızda bazı büyükşehir belediyelerinin 2019 yerel seçimlerinde CHP ve birlikte yol yürüdüğü terör örgütünün siyasi uzantılarınca idare ediliyor oluşu, birilerinin bitlerini kanlandırmış olabilir. Ankara'ya baktığınızda bir başka rezil belediyecilik anlayışının orada da hakim olduğunu bu 5 senelik süre içerisinde gözlemledik. Bütün bunlarla birlikte asıl kınanması gereken ve rezil bir anlayışı yansıtan görüntüyse geçmişinde güya ülkücü olduğunu iddia edenlerin bugün Ankara'da PKK terör örgütünün siyasi uzantılarıyla işbirliğine girmeleridir. Buradan bir kez daha söylüyoruz. Ülkücünün eskisi ve yenisi olmaz. Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girip ortaklık yapanlardan da bırakın ülkücüyü adam bile olamaz."

"Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı" haberi, 29 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 29 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  2. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
  3. 09:25 Euroleague'in deneyimli hakemi hırsızlık yaparken yakalandı
  4. 09:21 İYİ Parti'de kurultay günü: Salona seyirci alınmıyor
  5. 09:15 Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak: Özgür Özel açıkladı
  6. 08:57 Hastaneye 5 yıl boyunca fazla fatura kesmişler
  7. 08:54 MEB’in hazırladığı yeni müfredatta “Atatürk ve Cumhuriyet” seyreltildi
  8. 08:47 Bursa'da üretilecek: Yeni Renault Duster tanıtıldı
  9. 08:42 Şevket Çoruh güzel haberi fotoğrafla duyurdu
  10. 08:36 Gonca Vuslateri anne oldu: Bakın kızına hangi ismi verdi
  11. 08:29 Mahmut Tanal, bakanlık önünde eylem başlattı
  12. 08:26 Real Madrid, Arda Güler'in golü ile kazandı
  13. 08:22 Bakan Yerlikaya duyurdu: 321 zehir taciri yakalandı
  14. 08:17 Kızılcık Şerbeti'nde Eylem Tok mesajı: Oğlunuzu nefret objesi haline getirdiniz
  15. 08:11 Murat Ağırel yazdı: AK Parti’den CHP’ye geçen belediyede seçim gecesi yaşananlar
  16. 08:07 Fehmi Koru yazdı: İYİ Parti şansını kullanamadı
  17. 08:02 O iller dikkat: Meteoroloji'den sağanak ve çamur uyarısı
  18. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  19. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  20. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
Politika Haberleri