Müsavat Dervişoğlu: "Bizler bu partinin kurucu iradesiyiz, iktidar olmaya namzet ve talibiz"

Müsavat Dervişoğlu:

Müsavat Dervişoğlu: "Bizler bu partinin kuru... İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 5. Olağanüstü seçimli kurultayda genel başkan adaylığına dair planları hakkında bilgi veriyor. Dervişoğlu, kurultaydaki adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak görüşlerini kamuoyuyla paylaşıyor.

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, 5. Olağanüstü seçimli kurultayda genel başkan adaylığına dair planları hakkında bilgi veriyor. Dervişoğlu, kurultaydaki adaylık süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak görüşlerini kamuoyuyla paylaşıyor.

DERVİŞOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

"Cesaret herkes korkup sindiğinde meydanlar çıkıp konuşabilmektir. Kararlılık direnmek mücadele etmek zulme ve iftiralara boyun eğmemektir. Erdem, sözünün eri olabilmek, geçişi menfaatlere göre değil ilkelere göre hareket edebilmektir. Siyasetin korku ve suskunluk ikliminde cesaretle konuşan, doğru bildiği yolda iftiralarla boğuşan, hatayı süresince rüzgârın istikametine göre milletinin menfaatlerine göre mücadele ederek İyi Parti’yi kuran Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’e gösterdiği büyük fedakarlıklar için teşekkürlerimi arz ederim. Bizler Sayın Akşener’in siyasi önderliğinde İyi Parti’yi kuran, iktidarın iktidar olmaya muhalefetin de muhalefette kalmaya alıştığı bir dönemde dayatılan tek adam rejimi, ne rağmen Türk milletinin önüne iktidara alternatif olacak bir seçeneği ortaya koyan bir siyasi hareketin temsilcileriyiz.

"Partimiz dışındaki iradelere partimizi teslim etmemiz mümkün değildir, bizden beklenemez. İyi Parti rant ve sermaye gruplarınca dizayn ediliş bir parti değildir. İyi Parti okyanus ötesinden, kıta avrupasından ya da Avrasya’dan icazet alınarak kurulmuş bir parti de değildir. Bu siyasi hareketi oluşturan Türk milletinin ta kendisidir. Bu parti birilerinin arka bahçesi ve oyun sahası değil Türk milletinin cesur evlatları tarafınca fedakarca verilen büyük bir mücadelenin eseridir.

"Herkes iyi bilsin ki iktidar olmaya talibiz. Kurulduğu günden itibaren televizyonlarda ve sosyal medyada partimize konum ve ideoloji izafet etmeye çalışanlar ve partimizi her gün gıyabında yargılayanlar iyi bilsinler ki İyi Parti’nin siyasi pozisyonu son derece açık ve nettir. Milliyetçiyiz, demokratız, kalkınmacıyız, makulüz, kapsayıcıyız.

"Tek adam rejiminin keyfi ve baskıcı kararları altında ezilen bir ülke değil özgürlükçü ve demokratik bir memleket tasavvur ediyoruz. Adaletin askıya alındığı ve üstünlerin hukukunun geçerli olduğu değil hukukun üstünlüğünü esas alan bir Türkiye arzuluyoruz.

"Kurultay süreciyle birlikte partimizin merkezden kopacağı, belli bir ideolojik kalıbın içine girerek radikalleşeceğine dair mesnetsiz açıklamaların tamamını reddediyoruz. Bunlar İyi Parti’yi marjinalleştirme çabası içine giren art niyetli çevrelerin tezviratlarıdır. İyi Parti milliyetçi aynı zamanda demokrat ve kalkınmacı umdeleriyle Atatürk’ün kurduğu milli devletin temel ilkelerine bağlı bir siyasi parti olarak esasen merkezin ta kendisidir. İyi Parti’nin temsil ettiği düzce merkez, memleketimizdeki tüm yurtseverleri kucaklayan Türkiye’nin makul aklıdır. İyi Parti Türkiye’nin sağduyusudur. Partimiz medyada her fırsatta çıkıp siyasi hareketimize son kullanma tarihi belirleme hevesinde olanların heveslerini kursaklarında bırakacak, kutuplaştırma politikaları ile ayrıştırılmaya çalışılan milletimizi yeni bir kalkınma ülküsüne taşıma kararlılığını sonuna kadar sergileyecektir.

"Türkiye’yi uzun senelerdir içinde bulunduğu ekonomik çöküşe bürokratik ve demografik krize sürükleyen bu ucube tek adam rejimi ve onun anayasal çerçevesi olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemidir. İyi Parti olarak biz diyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kişinin aklına ve heveslerine asla terk edilemez.

"AKP hükümetleri milletimizin evlatlarına kaliteli bir eğitim ile parlak bir gelecek vermek yerine cehaleti örgütlemekle meşguldür. AKP hükümetleri refah ve zenginliği üretip hakça paylaşmak yerine yoksulluğu yönetmekle meşguldür. Ortalama 20 milyon vatandaşımızın sosyal yardımla geçinebildiği, 16 milyon vatandaşımızın destek almadan elektrik faturasını dahi ödeyemediği, 8 milyon kişinin yalnız kömür yardımıyla ısınabildiği bir memlekette siz iktidar olarak hangi yüzle hangi Türkiye Yüzyılı'ndan bahsediyorsunuz?

"Bu koşullarda hükümete söylenecek tek söz var: Keşke siz geçen yüzyılda kalmış olsaydınız. Biz ileri demokrasiden, hukukun üstünlüğünden liyakatten doğanda ve yeşilden, Türkiye'den yanayız. Dolayısıyla tek adam rejimine antidemokratik her türlü uygulamaya, yasaklara karşıyız. Tüm bu tarz şeyleri içinde bulunduran AK Parti yönetimine karşıyız.

 

Ayrıntılar gelecek…

"Müsavat Dervişoğlu: "Bizler bu partinin kurucu iradesiyiz, iktidar olmaya namzet ve talibiz"" haberi, 15 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 15 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Müsavat Dervişoğlu: "Bizler bu partinin kurucu iradesiyiz, iktidar olmaya namzet ve talibiz" haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müsavat Dervişoğlu: "Bizler bu partinin kurucu iradesiyiz, iktidar olmaya namzet ve talibiz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
(1) Yorum
SON HABERLER
  1. 21:55 Abbas ve Bin Selman, Gazze'deki Durumu Görüştü: İsrail'in Olası Saldırısına Tepki
  2. 21:50 Dışişleri Bakanlığı'ndan Fransa'ya Asuriler ve Keldanilere İlişkin Açıklama!
  3. 21:37 Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden İsrailli Yetkililere Yönelik Gizli Tutuklama Endişesi
  4. 21:34 Mardin'de Bir Kahramanın Arıcılık Tutkusu: Mehmet Akan Aysu'nun Hikayesi
  5. 21:30 Ünlü kuruyemiş zinciri iflas etti, tüm şubeleri kapatılıyor!
  6. 21:30 Lüks Rezidans'ta Eve Çağırdığı Eskortla Kavga Etti: Yanlışlıkla Kardeşini Öldürdü
  7. 21:25 Hakan Sabancı'nın eski halini görenler şok oldu! Nasıl Bir Değişim?
  8. 21:21 Yusuf Güneyden çok konuşulacak Kenan Işık iddiası! Olay sözler!
  9. 21:14 Barış Arduç’tan Gupse Özay’a o sözler!
  10. 21:13 İYİ Parti’de Akşener dönemi sona erdi! Devir teslimi için gün belirlendi
  11. 21:13 Erdoğan, bu sefer "kader" demedi! CHP'li belediyeleri 'iş kazaları' üzerinden eleştirdi
  12. 20:55 CHP vatandaşlara çağrıda bulundu: "1 Mayıs'ta Taksim'e!"
  13. 20:54 MHP’li Ersoy’dan Özel’e eleştiri: “Yoksa Amedspor taraftarı mısınız?”
  14. 20:54 Dervişoğlu: "Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz"
  15. 20:42 Ahu Tuğba, ABD'de trafik kazası geçirdi!
  16. 20:37 Nihal Candan'ın Annesi Damadına Sitem Etti!
  17. 19:57 İBB Başkanı İmamoğlu'nun Hamas ile ilgili ifadelerine Saadet Partisi'nden tepki
  18. 19:57 İslam Memiş altın uyarısı yaptı: "Fiyat bu seviyeye gerileyecek! Altın alacaklar alarm kursun"
  19. 19:57 Borsa İstanbul, günü tarihi zirve seviyesinde tamamladı
  20. 19:57 Bakan Yerlikaya'ya Taksim konusunda CHP'den sert bir tepki geldi
Gündem Haberleri