Okullarda Kur'an yarışması!

Okullarda Kur'an yarışması!

Okullarda Kur'an yarışması! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri için Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kılavuzu hazırladı. Buna göre öğretmenler, ocak ayından başlamak üzere her ay en az bir etkinlik seçerek uygulayacaklar....

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri için Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kılavuzu hazırladı. Buna göre öğretmenler, ocak ayından başlamak üzere her ay en az bir etkinlik seçerek uygulayacaklar. Etkinlikte çalışma ve başarılarıyla öne çıkan öğrenciler ödüllendirilecek. Etkinlikler kapsamında okullarda Kuranı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması ile şehitler için Kuran tilaveti yapılacak ve ilahiler okunacak. MEB ayrıca Kutlu Doğum Haftası yerine gelen Mevlidi Nebi Haftası için okullarda düzenlenecek etkinlikleri de belirledi.

Aydınlık'tan Özlem Konur Usta'nın haberine göre, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Din Ahlak ve Değer Alanı, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Kılavuzu''nda ilkokul 4’ncü sınıftan lise sona kadar yapılacak 16 etkinlik planlandı. Bunların çoğu daha önceki yıllarda imam hatip ortaokul ve liselerinde düzenlenen yarışma ve etkinliklerden oluşuyor. 16 etkinlik arasında “Kültür ve Medeniyet Öncülerimiz'', “Musiki Etkinlikleri'', “Münazara Etkinlikleri'', “Kavramlar Panosu'', “Şehitlere Vefa'', “Yaşayan Çınarlar'', “Gönül Coğrafyamız'', “Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışması'' gibi başlıklar yer alıyor.

MÜFTÜLER DE GÖREVLİ

Lise ve ortaokullar düzeyinde yapılacak olan Kuranı Kerimi Güzel Okuma Yarışması’nın amacı kılavuzda, “Seçmeli Kuranı Kerim dersi alan öğrencilerimizin Kuranı Kerimi güzel okuma becerilerini geliştirmek, özgüvenlerini artırmak, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak'' diye özetlendi. Yarışmanın paydaşları arasında müftüler de yer aldı. Öğrenciler önce okul düzeyinde sonra da ilçe düzeyinde yarışmalara katılacaklar. Yarışmalara veli katılımı sağlanacak. Katılımın sağlanmasında, yerel yönetimler ile il ve ilçe müftüleri de görev alacak. Yarışmaların medya aracılığıyla tanıtım ve reklamı yapılacak. Yarışmalara katılan öğrenci ve danışman öğretmenlere ödül verilecek.

İLAHİ ÖĞRETİLECEK

Ayrıca Şehitlere Vefa etkinliği kapsamında, Kuran tilaveti yapılacak. MEB, Musiki Etkinlikler için hangi eserlerin değerlendirileceği konusunda Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden bakılmasını istedi. MEB’in işaret ettiği adreste ise önceki yıllarda imam hatip liseleri için hazırlanan ilahi listesi yer alıyor.“Kültür ve Medeniyet Öncülerimiz'' ile “Yaşayan Çınarlar'' etkinliklerinde hangi kişilerin öğrencilere görev olarak verileceği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine bırakıldı. Bu etkinliklerde, örnek kişilerin öğrenciler tarafından tanınması hedefleniyor. Örnek kişiler, bu amaçla okullara davet edilecek ve öğrencilerle buluşturulacak. MEB’in bu etkinlikler kapsamında isim belirlememesinin, bazı tarikatların okullarda rahatça faaliyet yürütmesine neden olmasından endişe ediliyor.


 

"Okullarda Kur'an yarışması!" haberi, 27 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Eğitim kategorisi altında bulunan Okullarda Kur'an yarışması! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okullarda Kur'an yarışması! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Eğitim konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Eğitim Haberleri