Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!

Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat ... İstanbul'da yaşayan Nurcan İbili, sosyal medyada gördüğü bir reklamdaki ucuz eşya satın alma bağlantısına tıklayarak dolandırıcıların ağına düştü. İbili, dolandırıcılar tarafından 33 bin lira dolandırıldı.

UCUZ KOLTUK TAKIMI ALDATMACASI! İSTANBULLU KADIN 33 BİN LİRA DOLANDIRILDI!

İstanbul Sultançiftliği'nde yaşayan Nurcan İbili, sosyal medyada gördüğü uygun fiyatlı koltuk takımı ilanına tıklayarak dolandırıcıların ağına düştü. İbili, 11 bin lira olarak gösterilen koltuk takımı için 33 bin lira havale yaptıktan sonra dolandırıldığını fark etti.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Nurcan İbili, geçtiğimiz Pazar günü sosyal medyada 11 bin lira fiyatlı koltuk takımı ilanı gördü. Uygun fiyata satılık olarak gösterilen koltuk takımı, TV ünitesi, orta sehpa, perde, masa, sandalyeler ve konsol içeriyordu. İbili, satıcıya ulaşarak fiyatın neden bu kadar ucuz olduğunu sordu. Satıcı, "Ben emlakçıyım, ev sahibim yurtdışında yaşıyor. Eşyalarını satmamı istedi. O yüzden ucuza satıyorum" yanıtını verdi.

Dolandırıcılık Nasıl Anlaşıldı?

Satıcı, İbili'yi, sahte bir alışveriş sitesine yönlendirdi. İbili, ilk olarak 11 bin lira havale yaptı. Satıcı, paranın gelmediğini ve hata olduğunu söyleyerek tekrar havale yapmasını istedi. Şüphelenmeden iki kez daha 11 bin lira havale yapan İbili, toplamda 33 bin lira gönderdi. Dolandırıldığını anlayan İbili, durumu polise bildirdi.

‘‘PARANIZ İADEYE DÜŞMÜŞ’ DEDİLER’

Yaşadığı dolandırıcılığı Nurcan İbili, "Sosyal medya üzerinde bir reklam gördüm. İlanda sıfıra yakın koltuk takımı vardı. O linke tıkladığım zaman beni Whatsapp üstünden başka bir linke yönlendirdi. Oradan iletişime geçtim, ‘Bu ürün hala satılık mı’ diyerek mesaj gönderdim. Onlar da bana ürünlerin sıfır ayarında olduğunu ve hala satılık olduğunu söylediler. Bana güvenli web alışverişi yapabileceğim online bir siteye yönelmemi ve orada param güvende uygulamasıyla alışverişimi yapmamı söylediler. Benim de böyle bir bilgim olmadığı için inandım. Siparişimi verdim. Orada bir IBAN numarası vardı, oraya 11 bin TL havale yaptım. Dekontu da satıcıya gönderdim. Sonra beni bir numara aradı. Online web alışverişi yapılan siteden aradığını söylediler. Arayan kişi bana, ‘Siparişiniz verilmemiş, hata var. Paranız iadeye düşmüş, 3 iş günü içerisinde hesabınıza iade edilecek’ dedi. Sonra ikinci defa havale yapmamı istedi. İkinci kez havale yaptığımda da gene hata olduğunu ve paranın iadeye düştüğünü belirtti. Üçüncü defa benden 11 bin TL göndermemi istedi. Ben de 3 defa olarak 11 bin TL gönderdim. Üçüncü sefer de açıklama kısmına ilan numarasını yazdım. Gerekli şartları yaptığım halde gene olmadığını söylediler. Bu sefer şüphelendim. Benden dördüncü kez de havale yapmamı istediler, bir daha havale yapmadım. 3 iş günü sonra para iadesi hesabıma gelmeyince ben o web sitesini aradım. İlan numaramı söyleyip, alışveriş yaptığımı dile getirdim. Bana böyle bir ilan ve satış olmadığını ve dolandırıldığımı söylediler. O şekilde dolandırıldığımı anladım. Direkt olarak bankamı aradım, durumu anlattım. Onlar da bana karakola şikayette bulunmam gerektiğini söylediler. İnşallah çabuk yakalanırlar" dedi.

‘33 BİN LİRA HAVALE YAPTIM PARAM GİTTİ’

Toplam 33 bin lira dolandırıldığını dile getiren ve vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran İbili, "Koltuk takımının bu kadar ucuza satılmasına şüphelenmedim. Teknoloji çağında olduğumuz için yeni bir uygulama zannettim. O yüzden inandım. 11 bin TL’nin içinde koltuk takımı, TV ünitesi, orta sehpa, perde, masa, sandalyeler ve konsol vardı. İçerisindeki her şeyin fiyata dahil olduğunu söyledi fakat dolandırıldım. Ben aceleci bir insan olduğum için para havalesini yaparken yanlış yaptığımı düşündüm. O şekilde inandım. İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum. Daha önce web üstünden bu tarz bir alışverişim olmadı. Bu vakada Pazar günü meydana geldi. İlanda ürünler toplam 12 bin liraydı.11 bin lira indirim yaptı. Satıcı sandığım kişi bana devamlı ‘Güle güle kullanın’, ‘Hayırlı olsun’, ‘Hiç pişman olmayacaksınız’, ‘Kiminin parası kiminin duası’ gibi şeyler yazdı. Bana samimi geldiği için inandım. Toplamda 3 kere 11 bin lira olmak üzere toplam 33 bin lira havale yaptım. Param gitti. Dolandırıldığımı anladıktan sonra iletişime geçmeye çalıştım. İademin gelmediğini ve ne olduğunu sordum; yanıt gelmedi. Tekrar yeniden arayıp, yazdım. Ulaşamadım çünkü engellemişler beni. Ben dolandırıldığımı anladıktan sonra bu tür ilanlar dikkatimi çekti. Bu tarz birçok ilan daha gördüm. Sürekli olarak aynı tarz, bir aile resmi koyuyorlar. Kendilerini aileymiş gibi gösteriyorlar. O şekilde kendilerine güven sağlıyorlar. Benim satıcı sandığım kişi de ‘Ev sahibi yurt haricinde yaşıyor, evini sattı, eşyalarını da satmamı istedi, ben de o yüzden ilgileniyorum’ dedi. Bana bu şekilde söyledi durumu. Ben de bu eşyalar adama ücretsiz kaldı, o yüzden de ucuza satıyor diye düşündüm. Kendi mantık çerçevemde bu bana olabilecek bir şey gibi mantıklı geldi. Kimse bu tarz kişilere inanmasın. Çünkü bu ilanlardan birçok var. Ben şu an Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nden geliyorum. Orada ifade verdim, şikayetçi oldum. Benim gibi dolandırılan yüzlerce insan olduğunu söylediler. Böyle insanlara kimse inanmasın" şeklinde konuştu.

1030155-2-t.jpg

 

"Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor!" haberi, 19 Mart 2024 tarihinde yazılmıştır. 19 Mart 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor! haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sosyal medyada tıkladığınız linklere dikkat edin! Dolandırıcılar kol geziyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:53 Otomotiv sektöründe rüya sona erdi! Türkiye böylesini görmedi
  2. 12:51 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çinli rakip!
  3. 12:49 Yeni Chery modelleri: Avrupa’nın da gözü artık Uzak Doğu’da
  4. 12:17 Ali Koç'tan plaket hamlesi! Uğur Dündar'a verdi!
  5. 12:12 Aziz Yıldırım'dan 6 yıl sonra hamle!
  6. 12:06 Dursun Özbek'den açıklama!! "Bu onurlu göreve yeniden adayım"
  7. 12:03 Avrupa'nın En Büyük Hattı Türklerin! 500 Milyon Euroluk Dev Proje Hayata Geçiyor
  8. 12:03 Piyasalarda Dolarda Tedirginlik: 40 TL Sınırı Kırılır mı?
  9. 12:02 Ekonomik Kriz Nihat Hatipoğlu'nu da Vurdu: "Ne Rahatlık Var Ne Bereket!"
  10. 12:02 523 Bin Dolar Dolandırıldılar! İki Türk İş İnsanı Sahte Altına Kurban Gitti
  11. 12:02 Tamirci Arabanın Kaputunu Açtı Ve Gördüklerine İnanamadı!
  12. 11:00 Demet Akalın, Zuhal Topal ile ilgili yıllar sonra itirafta bulundu
  13. 10:38 Nico Hulkenberg: Audi için yarışmak özel olacak
  14. 10:24 4 askeri görmek herkesin harcı, 5. askeri bulmak ise üstün zeka ister: Sadece 9 saniyeniz var
  15. 10:20 Sevgililerin tartışması kanlı bitti! Kadın, erkeği bıçaklayarak öldürdü
  16. 09:59 Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu: AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
  17. 09:52 Türkiye kişi başı gelirde alt ligde
  18. 09:48 Mersin'de 450 milyonluk yasa dışı bahis operasyonu
  19. 09:38 Canlı yayında gözaltı: Kızlarını 100 bin TL'ye sattılar
  20. 09:31 Dev banka iflas etti, kapatıldı: İflasın maliyetini 667 milyon dolar
Gündem Haberleri