Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'e: Cahil adamlar, nefretle kalbini dolduranlar...

Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'e: Cahil adamlar, nefretle kalbini dolduranlar...

Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'e: Cahil adaml... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Avrupa'ya dönük "Her ay 15 bin mültecinin önünü açalım da aklınız bir şaşırsın" sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.Eski TBMM başkanları tarafından anayasa...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Avrupa'ya dönük "Her ay 15 bin mültecinin önünü açalım da aklınız bir şaşırsın" sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.

Eski TBMM başkanları tarafından anayasa değişikliğine ilişkin çıkarılan mutabakat metni hakkında konuşurken Soylu, “İstediklerini kendi distribütörlerine yaptıramadılar. Şimdi esas oğlanlar deveye girerek, yaptırmaya çalışmaktadır. Hollanda, Almanya, biz bunu anlamıyor muyuz? Seçimi biz orada mı yapıyoruz, onların anayasası mı değişecek. Bu bizim iç meselemiz size ne? Çok arzu ediyorsanız, bir Geri Gönderme Anlaşmamız var, isterseniz size göndermediğimiz her ay 15 bin mültecinin önünü açalım da aklınız bir şaşırsın'' açıklamasında bulunmuştu.

Edirne'de konuşan Soylu, bu sözlerinin tepki çekmesi üzerine açıklama yaptı. Soylu, kendisinin Türkiye’den geçen ve yakaladıkları düzensiz göçmenlerden bahsettiğini iddia etti.

CUMHURİYET'E AĞIR İFADELER

Sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden Soylu, "Geçen gün bir yerde bir cümle konuştum. Dedim ki, isterseniz açalım kapıları, bir 15 bin kişi ayda size gönderelim. Onlar zannettiler ki bir takım aklı evvel, Cumhuriyet Gazetesi’nde yazan hayatı takip etmeyen, neyin ne olduğunu bilmeyen ve sadece muhalefet etmek için söz üreten, onlar zannettiler ki biz bize sığınanları göndereceğiz. Cahil adamlar, hiç okumayan, yazmayan, adı yazar olan ama dünyada her şeyden bir haber olan, sadece nefretle, kalbini ve gönlünü doldurmuş. Biz onları gönderiyoruz doğru. Niçin Cerablus’tayız" diye konuştu.

Soylu, açıklamasının devamında "Şu an Cerablus'ta 30 binin güvenliğini temin ettik. Orada onlara yeniden yaşama güvenliğini şartlarını, olumsuzlarını olgunlaştırdık. 30 bin insanı oraya gönderdik. Oradaki kasabalara, yetmedi El Bab’a, şimdi orası kontrol edildi. Oraya göndereceğiz. Ben düzensiz göçmenleri söylüyorum. Yani bir taraftan orada DEAŞ’ın organizatörlerin eline düşmüş. Bir taraftar PDY’nin organizatörlerinin eline düşmüş" ifadelerini kullandı.

'BİZ İSTESEK GÖÇMENLERİ YAKALAMAZ AVRUPA'YA GÖNDERİRDİK'

Düzensiz göçmenler açıklamasını sürdüren Soylu, "Türkiye içerisinden sizler de şahitsiz, kaçak olarak deniz yoluyla başka ülkelere gitmek isteyen ayda 15 bin ortalama göçmen yakaladık. Düzensiz göçmenler eden diyoruz bunlara. Biz istersek yakalamaz, kendimizi geri çeker, önünü açar Avrupa’ya gönderebilirdik. Ama biz anlaşmaya uymak için bunu yaptık. Biz Avrupa ile anlaşmaya uyduk ama onlar hiçbir maddesine uymadılar. Hiçbir maddesine uyma niyetleri de yok. Çünkü onlar sabahtan akşama kadar para hesabı yapıyorlar. Liyakatleriyle birlikte de dünyaya ve insanlığa maalesef sadece kaos öneriyorlar. Bunu net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu.

"Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'e: Cahil adamlar, nefretle kalbini dolduranlar..." haberi, 20 Mart 2017 tarihinde yazılmıştır. 20 Mart 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'e: Cahil adamlar, nefretle kalbini dolduranlar... haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Süleyman Soylu'dan Cumhuriyet'e: Cahil adamlar, nefretle kalbini dolduranlar... 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri