Suriye güçleri Afrin'e girdi!

Suriye güçleri Afrin'e girdi!

Suriye güçleri Afrin'e girdi! ABC Haber MerkeziSuriye Devletine bağlı güçler bugün, YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunan Afrin'e girdi. Devlet televizyonu ise Suriye'nin Afrin'e yöenlik ağır silah ve...

ABC Haber Merkezi

Suriye Devletine bağlı güçler bugün, YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunan Afrin'e girdi. Devlet televizyonu ise Suriye'nin Afrin'e yöenlik ağır silah ve savaşçı sevkiyatının görüntülerini yayınladı.

Hizbullah medyası "Suriye rejimine bağlı güçler Nubul’un kuzeyindeki el Ziyara geçiş noktası üzerinden Afrin’e giriyor" dedi.

Sputnik'e konuşan YPG Afrin Sözcüsü Brusk Haseke, Suriye hükümet güçlerine bağlı askerlerin Afrin'e girdiğini, ordunun Afrin halkına yardım etmek için geldiğini söyledi.

Suriye hükümet güçlerinin Afrin'e girdiğini söyleyen Haseke, şunları söyledi:

''Suriye ordusunun Afrin'e girdiği iddiaları doğrudur. Suriye ordusuna bağlı askeri güç, YPG'nin yanında Türk askeri ve ÖSO'ya karşı savaşmak için bugün Afrin'e geldi. Afrin halkına yardım etmek ve savunmak için girdiler. Ne kadar askerin girdiği konusunda rakam veremeyiz. Bu askeri meseledir.''

dwffzcswkaaznnl.jpg

Dün Suriye devlet televizyonu El İhbariye, bölgedeki muhabirine dayanarak, ''Halk Güçleri (hükümet yanlısı milis güçleri) birkaç saat içinde Afrin'e girecek'' haberini geçmişti.

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI
Suriye devlet televizyonu El İhbariye, hükümete bağlı ağır silahlı milis güçlerin yüzlerce üyesinin Afrin'e girişinin görüntülerini yayımladı.

TSK TOPÇU ATEŞİNE BAŞLADI
Suriye devlet haber ajansı SANA da söz konusu geçiş noktasının TSK tarafından bombalandığını bildirdi.

TSK, Afrin'e giren Suriye güçlerini bombalıyor!

Anadolu Ajansı'nın iddiasına göre de, uyarı amaçlı topçu ateşinin ardından rejim güçleri Afrin'e 10 km kala geri çekildi.

NE OLMUŞTU?
Suriye ordusunun Türkiye’nin harekat düzenlediği Afrin’e girmek için YPG ile anlaştığı yönünde öne sürülüyordu.  Suriye devlet televizyonu dün öğle saatlerinde orduya bağlı milis güçlerin Afrin’e saatler içinde gireceğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Suriye ordusunun PYD ile yapılan anlaşma uyarınca Afrin’e gireceği yönündeki haberi “Propaganda'' diye yorumlamıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise, Afrin kent merkezinin önümüzdeki günlerde kuşatılacağını açıklamıştı.

Süreçte son olarak, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin güvenlik çıkarlarının Şam yönetimiyle doğrudan diyalog yoluyla korunabileceğini söylemişti.

HÜRRİYET'TEN HABERCİLİK BAŞARISI
Suriye ordusuna bağlı Ulusal Savunma Güçleri, Erdoğan'la son dönemde pek sık görüşen Hande Fırat'a göre Afrin'e hiç girmedi... Hande Fırat, imzası bulunan üç cümlelik haberle yine Ankara'nın nabzını tutmayı başardı!

Hande Fırat'a göre Suriye ordusu Afrin'e girmedi

YPG ÇEKİLECEK Mİ?
Sputnik'in ulaştığı YPG yetkilileri "Suriye hükümetinin çağrımıza kulak verip gönderdiği birlikler, sınır noktalarında yoğunlaşacak ve Suriye toprakları ile sınırını müştereken koruyacak" dedi.

ABDULKADİR SELVİ YORUMU
Suriye ordusuna doğrudan bağlı birlikler, Afrin'e girdi. CNN Türk'te olayı yorumlamakta güçlük çeken Abdulkadir Selvi ise, "Ama Türkiye kararlılığının test edilmeyeceğini gösterdi" diyebildi...

Suriye Afrin'e girdikten sonra Selvi: Ama Türkiye kararlılığının test edilemeyeceğini gösterdi...

AA: SURİYE GÜÇLERİ ÇEKİLDİ
Anadolu Ajansı, "Afrin’e giren Esad rejimi yanlısı grupların, topçu atışı üzerine kente yaklaşık 10 km kala geri çekildiğini" ileri sürdü. Oysa geri çekilen grubun ikinci konvoy olduğu, Suriye hava savunma sistemlerinin devreye girmesiyle yeniden yola çıkacakları bildirildi.

ERDOĞAN: BU DOSYA KAPANDI
Suriye'ye bağlı birlikler için "Afrin'e doğru pikaplarla hareket ettiler. Top atışları sonucu geri dönmek zorunda kaldılar" diyen Erdoğan "Bu dosya da şimdilik burada kapanmış oldu, bedelini ağır öderler" dedi.

Erdoğan'dan flaş Afrin açıklaması!

"Suriye güçleri Afrin'e girdi!" haberi, 20 Şubat 2018 tarihinde yazılmıştır. 20 Şubat 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Suriye güçleri Afrin'e girdi! haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Suriye güçleri Afrin'e girdi! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  2. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
  3. 11:23 SGK’nın Geri Ödeme Listesine 47 İlaç Eklendi!
  4. 11:20 Halkın Kurtuluş Partisi Erdoğan ve bakanlar hakkında suç duyurusunda bulundu
  5. 11:17 Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?
  6. 11:16 Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilere beslenmeyi çok gördü
  7. 11:10 İsrail Saldırısında Hamas’ın Üst Düzey Lideri Hayatını Kaybetti
  8. 11:04 Ocak 2024’te Türkiye’nin Net UYP’si Eksi 300 Milyar Dolara Düştü
  9. 11:01 Tarihe ışık tutacak keşif! Sahra Çölü'nün altında gizlenen dünya!
  10. 11:01 Şok gelişme! Ünlü banka Türkiye'den çekiliyor!
  11. 11:01 Altın fiyatları yükselişte! Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu?
  12. 10:59 Gizli İttifak: SpaceX, ABD İstihbaratıyla Casus Uydular İçin Hamle Yapıyor
  13. 10:55 Sağlık ve Güzellikte Zeytin Yaprağının Sırrı
  14. 10:52 Nevşin Mengü'den "Kızılcık Şerbeti" yorumu: Kadınlar, İslamcı erkeklerin önüne atıyor kendini
  15. 10:49 Et fiyatlarıyla ilgili tarih verildi: 2-3 yıl daha cep yakacak
  16. 10:49 Deprem mi oldu, nerede deprem oldu?
  17. 10:44 Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı
  18. 10:42 Fenerbahçe’nin Trabzon’daki Faciası:Acun Ilıcalı sessiz kalmadı!
  19. 10:40 AK Partililer okullara gitmeye başladı: Öğretmen ve velilerden oy istediler
  20. 10:38 MHP'li vekil: "Gücümüz olsa vallahi gider İsrail'e müdahale ederiz.."
Dünya Haberleri