Terörle mücadelede anlaşma: Sert dönem başlıyor!

Terörle mücadelede anlaşma: Sert dönem başlıyor!

Terörle mücadelede anlaşma: Sert dönem başlı... Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesinden YDH'ın aktardığı habere göre, İran, Rusya ve Suriye savunma bakanlarının görüşmesinde ABD ve Rusya’nın Suriye’de ilan ettiği ateşkesin ağırlıklı gündem olduğunu bildirdi.Habere...

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesinden YDH'ın aktardığı habere göre, İran, Rusya ve Suriye savunma bakanlarının görüşmesinde ABD ve Rusya’nın Suriye’de ilan ettiği ateşkesin ağırlıklı gündem olduğunu bildirdi.

Habere göre ateşkesin kırılganlığı konusunda görüş birliğinin bulunduğu toplantıda tüm yetkililer ateşkesi terörist gruplara gelişmiş silahlarla silahlanma ve yeniden yapılanma fırsatı verdiğini vurguladı.

Rusya’nın ABD tarafından ''ılımlı’ diye nitelendirilen silahlı gruplara verdiği sürenin dolduğunu ve Şam’la Tahran’ın bu gruplara yönelik ciddi bir karşılık verilmesini istediğini belirten el-Ahbar gazetesi, ateşkesle birlikte Şam-Moskova-Tahran ekseninin terörist gruplar karşısında seyirci kaldığını ve Suriye ordusunun da savunma pozisyonuna çekildiğini ifade ederek haberini şöyle sürdürdü.

“Bu üç ülkenin kararı açıktı. Terörizme karşı pratik adımlar atmak ve Amerika’nın ılımlı diye nitelediği gruplarla mücadele etmek. Bu kararları hayata geçirmek için bir takvim belirlendi. Bunun ilk aşaması Suriye’nin kuzeyinde uygulanacak.

Bazı kaynakların bildirdiğine göre bu eksenin askeri hareketliliği, teröristlerin lojistik yardım hattının kesilmesi ve onların her bölgedeki ilerleyişinin durdurulması için Türkiye sınır hattında olacak.

Askeri eylemlere paralel olarak siyasi ve diplomatik baskı da uygulanacak ve terörü destekleyenlere mesajlar gönderilecek.

Bunu Rusya üstlenecek ve Amerika aracılığıyla Türkiye’ye ve Suudi Arabistan’a ve terörü destekleyen diğer ülkelere terörist gruplara askeri yardım yapmayı durdurun ve siyasi yolda hareket edin mesajı verilecek.

Bu askeri operasyonlarla da desteklenecek. Terörist gruplara yardımın sürdürülmesi halinde tüm silahlı gruplar hedef alınacak ve ateşkes fiilen yürürlükten kaldırılmış olacak.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, toplantıda Suriyeli ve Rus meslektaşlarına ''Suudi Arabistan ve Amerika’nın teröristleri ılımlı diye nitelemesi açık bir yalandır, bölgede istikrarın sağlanabilmesi için terörist gruplara yönelik askeri operasyonlar yapılması değişmez bir ilkedir’ dedi.''

El Ahbar gazetesi, haberinin sonunda İran, Suriye ve Rusya savunma bakanlarının Tahran’da yaptığı üçlü görüşmede alınan ve çoğu gizli olan kararların uygulanması için bir takvim belirlendiğini yazdı ve bu görüşmenin ardından Suriye’de terörle mücadele konusunda yeni bir dönem başlayacağını öne sürdü.

"Terörle mücadelede anlaşma: Sert dönem başlıyor!" haberi, 10 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Terörle mücadelede anlaşma: Sert dönem başlıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Terörle mücadelede anlaşma: Sert dönem başlıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Dünya Haberleri