Turkcell'e koruduğu Ensar Vakfı'ndan bir darbe daha: Tüm davaları kaybettiler

Turkcell'e koruduğu Ensar Vakfı'ndan bir darbe daha: Tüm davaları kaybettiler

Turkcell'e koruduğu Ensar Vakfı'ndan bir dar... Çocuklara tecavüz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın sponsorlarından olan ve tüm tepkilere rağmen sponsorluğunu geri çekmeyen Turkcell, Twitter’da tepki gösterip hattını kapatan kullanıcıları hedef almış, tweet...

Çocuklara tecavüz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın sponsorlarından olan ve tüm tepkilere rağmen sponsorluğunu geri çekmeyen Turkcell, Twitter’da tepki gösterip hattını kapatan kullanıcıları hedef almış, tweet atan 124 kişiye “ticari itibarlarını zedeledikleri'' gerekçesiyle tazminat davası açmıştı.

Her davalıdan 10 bin TL manevi tazminat talep eden Turkcell, çıkan emsal kararla açtığı davaları kaybederken, atılan tweetler "ifade özgürlüğü"kapsamında değerlendirildi.

TAZMİNAT TALEBİ REDDEDİLDİ
Geçtiğimiz yıl çocuklara cinsel istismar iddiasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na da vakfın sponsoru olan GSM operatörü Turkcell’e de birçok kişi tepki göstermişti. Tepkisini sosyal medya üzerinden gösteren kişiler bir süre sonra beklemedikleri bir durumla karşılaşmışlardı. Turkcell, kendilerine tepki gösterilen 11 bin tweete erişim engeli getirirken, 124 kişiye de “ticari itibarının zedelendiği''gerekçesiyle 10 bin TL manevi tazminat davası açmıştı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’nde görülen duruşmada, davayla ilgili emsal karar çıktı. Turkcell’in tazminat talebi reddedilirken, atılan tweetler ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirildi.

AİHM: BÜYÜK ŞİRKETLER TEPKİLERE DAHA AÇIK OLMALI
Mahkemenin kararını değerlendiren davalı tarafın avukatı Cevat Kazma, kamu vicdanını derinden yaralayan bir olayda kişilerin kendi düşüncelerini ifade etmesinin engellenmemesi gerektiğine vurgu yaptı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin son zamanlarda aldığı kararları işaret eden Cevat Kazma “AİHM, halka açık ve herkes tarafından bilinen şirketlerin eleştiri ve tepkilere daha açık olması gerektiği yönünde kararlar alıyor. Türkiye’deki markaların bu durumu benimsemesi gerekiyor'' yorumunda bulundu.

Davalı Güney Kaplan, ilgili olayın o dönem toplumun büyük bir kesimi tarafından tepki çektiğini ancak GSM operatörünün açtığı tazminat davaları ile suskunluk sarmalı yaratmak istediğini ve kısmen de başarılı olunduğunu söyledi. Kaplan “Dava açıldığı duyulunca, verilen tepkiler azaldı, tepki verenler yazdıklarını sildi ve hesaplarını kapattı. Umarım bu kararla birlikte şirketler kendilerine yöneltilen eleştirileri bastırmak için yargıyı kullanamayacaklarının; eleştiri yapanların da haklı oldukları sürece yargıya güvenebileceklerinin göstergesi olur'' dedi.

"Turkcell'e koruduğu Ensar Vakfı'ndan bir darbe daha: Tüm davaları kaybettiler" haberi, 12 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 12 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Turkcell'e koruduğu Ensar Vakfı'ndan bir darbe daha: Tüm davaları kaybettiler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Turkcell'e koruduğu Ensar Vakfı'ndan bir darbe daha: Tüm davaları kaybettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Gündem Haberleri