'UEFA Kupası'nı kazandık, yarısı sevinmedi'

'UEFA Kupası'nı kazandık, yarısı sevinmedi'

'UEFA Kupası'nı kazandık, yarısı sevinmedi' Forumda Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, Galatasaraylı gazeteci ve yazar Hasan Cemal, gazeteci ve yayıncı Caner Eler konuşmacı olarak katıldı. Eski başkanlardan Duygun Yarsuvat, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve birçok...

Forumda Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, Galatasaraylı gazeteci ve yazar Hasan Cemal, gazeteci ve yayıncı Caner Eler konuşmacı olarak katıldı. Eski başkanlardan Duygun Yarsuvat, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve birçok lise mezunu da forumda yer aldı. Forumun açılış konuşmasını Başkan Dursun Özbek gerçekleştirdi.

"GALATASARAY BİRÇOK ANLAMDA ÜLKESİNE KATKI VERMİŞTİR"

Galatasaray’ın kültür yuvası olduğunu ve birçok anlamda Türkiye’ye katkılarda bulunduğunu vurgulayan Özbek, "Galatasaray Spor Kulübü de bunlar birisidir. Galatasaray dediğimiz zaman zihnimizden neler geçer, bazı şeyler söylemek istiyorum. Çağdaş ve modern eğitim anlayışı ilim irfan yuvası. Okul sıralarında başlayıp, hayatın her alanında devam sosyal proje. Sportif bilinçten ve bize kazandırdıklarından bahsetmek istiyorum. Dünyada var olduğundan beri köyler, devletler, uluslar kavga içinde olmuşlar. Dünya savaşlarını hatırlayalım. Bu mücadele hep var. Ekonomik alanda mücadele devam ediyor. Rekabet her yerde var. Sporun içine de var. Spor rekabet hizmetlerini taşımasına rağmen bittikten sonra el sıkışılıyor. Kurumuz Ali Sami Yen’de benzer bakış açısından yol çıkmış'' diye konuştu.

“GALATASARAY TARİHİNİ ANLATAN FİLM YAPACAĞIZ''

Galatasaray tarihinin anlatıldığını bir sinema filmi yapılacağını açıklayan Başkan Özbek, "Dün senaryosunu okudum. Gerçeğe dayalı bir senaryo. Galatasaray gençleri hedefi, Galatasaray adını dünyaya duyurmaktır. Bu yüzden kadere çalım atmayı denediler. Spor kulübü değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük sivil toplum örgütlerin birisi olmuştur. Başarılar kulüp kazanımı değil, ülke kazanımı olmuştur. Galatasaray birçok spor branşının bu topraklarda filizlenmesini sağlamıştır. Başarılar kadar ülke insanına spor bilinci aşıladı. Bu bilinç, ''sporu spor olsun’ diye yapmaktan çok daha ötede, Galatasaray’ın en iyi olma hedefini kimliğine işlemesi ve bunu da tarihin her döneminde başarmasıdır" diye konuştu.

"DÜNYADA TÜRKİYE DENDİĞİ ZAMAN AKLA GALATASARAY GELİR''

Dünyanın neresine gidilirse gidilsin Türkiye dendiğinde akla en başta Galatasaray’ın geldiğini ifade eden Özbek, "Bu 112 yıllık çınarın spora dair ektiğinin karşılığını fazla aldığını gösterir. Baba Gündüz’ün çok önemli bir sözü var. ''Galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır’" diyerek sözlerini noktaladı.

"BİZİM ASIL HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLAR LİGİ’YDİ"

17 yıl geçmesine rağmen UEFA Kupası’nı hala hatırladıklarını söyleyen Faruk Süren, "Gönül ister ki onu devam ettirelim. Çok güzel şeyler yaşadık. Bilinçli bir şekilde yürüdük. Dünyaya açılmak, ismimizi duyurmak çok önemli. Biz bu faktörlerden hareket ettik. Bizim yönetimimizin ortaya koyduğu bir şey değil. Biz bu hedefi miras aldık. Bunun da devam etmesi lazım. Şampiyonlar Ligi’ni hedefliyordu ama UEFA Kupası’nı aldık. Bu kupayı da kazanırsak hiç mahsuru olmaz. Rakiplerimizde birkaç tane var. Biz de olabilir. Yenilmeden finale geldik. Oyuncularımızda da kazanma inancı vardı. Çok gururlandık. Beni üzen şey, VIP tribününde olan kişilerin yarısı sevinmiyordu. UEFA Kupası’nı kazandık, yarısı sevinmedi. Tekrar gerçekleştirebileceğimize inanıyorum. Başka kulüp yapamadan biz tekrar yapabiliriz. Bir takım olmak çok önemli. Yönetim, teknik heyete ve taraftarla takım oluyorsunuz. Başarı için sabırla beklenmesi lazım" açıklamasını yaptı.

"'UEFA Kupası'nı kazandık, yarısı sevinmedi'" haberi, 16 Aralık 2017 tarihinde yazılmıştır. 16 Aralık 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan 'UEFA Kupası'nı kazandık, yarısı sevinmedi' haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'UEFA Kupası'nı kazandık, yarısı sevinmedi' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:06 Okyanus Sıcaklıkları Rekor Kırıyor: Küresel Isınma Hızla Artıyor!
  2. 13:05 Son dakika! İsrail Refah'a hava saldırını başlattı
  3. 13:02 Koni Salyangozu: Denizlerin Görünmeyen Ölümcül Tehlikesi!
  4. 12:58 William'ın Prenses Kate'i aldattığı söylenen Rose Hanbury konuştu
  5. 12:57 Enflasyon Artıyor, Fed’in Kararı Ne Olacak?
  6. 12:56 Tunç Soyer mal varlığını açıkladı! Banka hesaplarında ne kadar para var?
  7. 12:52 Dünya Hava Kalitesi Raporu: Temiz Hava İçin Küresel Çağrı
  8. 12:46 FIFPRO, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olaylarla ilgili açıklama yaptı
  9. 12:46 Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 819'a ulaştı
  10. 12:46 Müge Anlı’nın Programında Şok İtiraf: Eşim Annemle Kaçtı!
  11. 12:40 Uzaylı Yumurtası mı? Oklahoma Gölü’nde Bulunan Bryozoa Keşfi
  12. 12:37 Son Dakika: Akaryakıta Zam Geliyor! Depoları Doldurun!
  13. 12:32 Bayram Tatili Rotası: Doğadan Tarihe, Kaz Dağları'ndan Roma'ya!
  14. 12:27 Mide Sağlığı İçin Kahve Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
  15. 11:42 Akaryakıta Çifte Zam Geliyor:19 Mart Akaryakıt fiyatları!
  16. 11:39 MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın: Ya erken seçim ya da anayasa değişikliği
  17. 11:36 Gençlik Sırları: Doğal Yağlarla Ciltte Botoks Etkisi!
  18. 11:32 Kanye West’in konserinde ortalık karıştı: Trans birey önüne geçen herkesi yumrukladı
  19. 11:28 Kredi Kartı ve Nakit Avans Faizleri Yükseldi: Yeni Dönem Başlıyor
  20. 11:24 Savcı Özlem'in ölümünde yeni gelişme: Astsubayın cezası onandı
Spor Haberleri