Yeni çıkan kitaplar - 21 Mayıs 2018

Yeni çıkan kitaplar - 21 Mayıs 2018

Yeni çıkan kitaplar - 21 Mayıs 2018 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com------------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

------------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

kitap1-007.jpg

Özel Şahingiray

ATATÜRK’ÜN SON NÖBET DEFTERİ

Alaca Yayınları

Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın, arşivinde bulunan bu defter: 1 Ekim 1938 Cumartesi günü başlayıp; 10 Kasım 1938 Perşembe günü saat 9'u 5 geçe sona ermekte ve Atatürk'ün,

1 – Nabız
2 – Derece
3 – Tansiyon
4 – İdrar
5 – Doktorların müdahalesi
6 – Ziyaretleri

tespit etmiş bulunmaktadır.

Bu rakamlar ve kısa kısa ifadeler, Tıp ilminin, dev adımlarla ilerlemekte olduğu şu günlerde, o zaman için, tedavisi imkansız görülen bu hastalığın bertaraf edilmesi, Atatürk, gibi bir dahinin, kurtarılması için, Tıp bilginlerinin, ne gibi bir tedavi usulü takip etmiş olduklarını dile getirmesi bakımından bir değer taşımaktadır.

Bu rakamlar ve kısa ifadeler, daha daha neye yaramaz ki;

Bu rakam ve kısa ibareleri dile getirirler…

2 – O zamanlar Atatürk'ün, yakınında bulunanlar hafızalarında, o günlere aithatıraları, daha iyi canlandırabilmek ve o günleri, daha emin bir kaynağa dayanarakyazmak için, bu belgelerden büyük yardımlar görürler.

3 – Filozoflar, bir milleti, bin bir dertten kurtaran, dünyada en medeni olan,

“Sulh tezi''ni müdafaa eden, bir dâhinin, son günlerini azap ve mücadeleyle bitirmesindeki, sırrı aramak ve bundan netice çıkarmak için, bu belgeleri inceden inceyetetkik etmekle kendilerini aydınlatırlar…

4 – Bunlardan başka, hepimiz birer vatandaş olarak, bize, hürriyet ve medeniyetfikrini veren, bizi, hürriyet ve medeniyet içinde yaşatan, Atatürk'ün, son gün ve dakikalarınıbilmekten ve onları tetkik etmekten en büyük zevki tadarız…

181 s. / İstanbul 2018

kitap2-003.jpg

Gürsel Göncü, Şahin Aldoğan

ÇANAKKALE SAVAŞI SİPERİN ARDI VATAN

Türk Cephesinden 1915 Deniz ve Kara Muharebeleri

Kırmızı Kedi Yayınevi

Tarih; yaşadığı zamanı mutlak, aktüel değer yargılarını değişmez, değişimi her zaman ilerleme sayanlara oynadığı oyunları anlatır. Günlük planların ve gelecek projeksiyonlarının, kendisini hesaba katmadan yapılmasına izin vermez. Barındırdığı bilgiyi almayanları, korumayanları genleşen gelecek içinde yalnız, tanımsız ve ifadesiz bırakır.

Bu kitapta yakın tarihin gerek yapılışı, gerek kahramanları, gerekse sonuçları bakımından en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Savaşı; başlangıcından sonuna tüm operasyonel detaylarıyla, Türk tarafı açısından ve objektif kriterlere göre değerlendiriliyor.

Türkler hangi alanda, hangi koşullarda, nasıl savaştı? Siperlerde neler doğru, neler yanlış yapıldı? Vatanı savunanlar, dönemin en güçlü orduları karşısında hangi fedakârlıklara katlandılar ve nasıl kazandılar?

Mustafa Kemal'in muharebelerin kaderini değiştiren karar ve uygulamaları nelerdi? Türk komuta kademesinde ne tür problemler yaşandı? Düşman, hangi noktalarda neleri planladı; hangi hesaplar neden tutmadı? Lojistik ve idari hizmetler ne ölçüde verilebildi? Sağlık hizmetlerinde hangi zorluklar yaşandı? Yaralı ve hastalara nasıl bakıldı? Türk askeri gerçekte ne kadar kayıp verdi?

Savaş alanındaki tüm yer isimleri, ayrıntılı krokileri ve dile getirilmemiş olaylar...

184 s. / İstanbul 2018

kitap3-003.jpg

Şekip Altunkan

DAĞDAKİ ATEŞ

Düş Sözcükleri Yayınları

1980 darbesinden sonra çıkarılan zorunlu hizmet yasasıyla Torosların eteklerinde bir ilçeye tayini çıkan Doktor Handan, bilinmezlerle dolu bir dünyaya adım atmanın tedirginliğini yaşıyordu. Anadolu'nun bu küçük ilçesinde toplumsal yaşam çelişkilerle doluydu ve bambaşka bir hayat bekliyordu onu.

Hastanede çalışırken hekimliğin hazzını yaşayacak olan genç doktor, aynı zamanda hayatının en büyük aşkına rastlayacaktı. Ama ilçedeki çelişkiler yumağının içinde önemli bir tehlike, bir kötülük dolaşıyordu. Gelişen olaylar, sevdikleriyle beraber Doktor Handan'ı da içine alacak, bu kötülükten kurtulmak için amansız bir mücadele başlayacaktı.

Dağdaki Ateş, heyecanlı bir yolculuk gibi okuyucuyu sarıyor. Bu romanda Anadolu'nun gerçeğini görmenin yanında, saf bir aşkı, dostluğu, yardımlaşmayı ve mücadeleden asla vazgeçmemenin önemini bulacaksınız. Akıcı bir dille yazılan Dağdaki Ateş, salam kurgusuyla akıllarda uzun süre iz bırakacak, Türk edebiyatında önemli bir yer edinecek.

532 s.

İstanbul 2018

kitap4-001.jpg

Cemil Kılıç

İSLAM BU

Kırmızı Kedi Yayınevi

İslam dinini metafizik anlatılar düzleminde ve salt inançsal içerikle değerlendirmek gerçeği görmeyi engelleyen büyük bir yanılgıdır. Bu yanılgıdan kurtulup İslam'ın doğuş yıllarındaki toplumsal yapı teşhis edildiğinde Hazreti Muhammed'in mesajının ne denli sınıfsal bir mahiyet taşıdığı apaçık bir biçimde görülecektir. İşte bu nedenle biz İslam'ı toplumsal bir hareket olarak görmekteyiz. İslam'ın toplumsal bir hareket olduğu gerçeğini gören pek çok Müslüman düşünür onu yeni ve çağdaş bir okumaya tabi tutmak durumunda kalmıştır.

Biz de bu çalışmada bu yöndeki çabalara bir katkı sunmak istiyoruz.

400 s. / İstanbul 2018

kitap5-001.jpg

Taylan Sorgun

DEVLET KAVGASI

İttihat ve Terakki

Kaynak Yayınları

“Biz bu imparatorluğu kurtarabiliriz.''

Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık ömrünün son ve en zorlu dönemecine girerken bir cemiyet koca imparatorluğu koruma ve kurtarma vazifesini omuzlarında hissetmişti.

Birbiri ardına patlak veren ve bitmek tükenmek bilmeyen ihanetlere karşın bu imparatorluk kurtarılabilirdi.

Osmanlı İmparatorluğu, zamanın güçlü devletlerinin paylaşmak için can attığı coğrafyada var olma savaşını bir grup idealistle yapacaktı. Bu eylemcilerin, kimi zaman fazla gerçekçi, kimi zaman büyük hayallerle giriştikleri muhteşem mücadele hem kendileri hem de vatanları için bir ölüm kalım savaşıydı;

Devlet kavgasıydı…

Bir dönemin, bir kuşağın tarihini doğru kavramak için İttihat ve Terakki'yi bir kez de Taylan Sorgun'un kaleminden okuyun.

Dünü ve zamanı anlamak için.

Dönemin tanıklarının başka hiçbir yerde olmayan anlatımlarıyla…

288 s. / İstanbul 2018

kitap6-001.jpg

August H. Nimtz

LENİN’İN SEÇİM STRATEJİSİ (2 Cilt Takım)

Çeviren: Deniz Tuna

Yordam Kitap

Seçimler ve parlamento kürsüsü devrimci hedeflere ulaşmak için kullanılabilir mi? 1905'ten 1907'ye kadar Lenin'in ilgisini canlı tutan soru kesinlikle budur. Lenin bu sorunun cevabının “evet'' olduğu kanısındaydı ve haksız olmadığı kanıtlandı.

Ama başka ve daha güncel sorular da var: Lenin'in 20. yüzyıl başında Rusya'da belirlediği seçim stratejisi bugüne de ışık tutuyor mu; bu stratejik yaklaşımın Tahrir'den Gezi'ye son yıllarda başlayan toplumsal muhalefetle ilişkisi nasıl kurulabilir? Çağdaş Marksist yazında ve sosyalistler arasında, Lenin'in seçimlere ve parlamentoya dönük yazıları ve yaklaşımı konusunda neden derin bir sessizlik söz konusu? Yunanistan'daki Syriza deneyimi bize neler anlatıyor?

August H. Nimtz'in eşsiz çalışmasının ikinci cildi, hem birinci ciltte kaldığı yerden devam edip 1905'ten 1917'ye uzanıyor, Üçüncü ve Dördüncü Duma deneyimlerini, Alman sosyal demokrasisi ile yaşanan ayrımları, Birinci Dünya Savaşı koşullarını, sovyetlerin parlamentoya göre üstünlük ve farklılıklarını, Troçki ve Stalin'in Lenin'in seçim stratejisi karşısındaki konumlarını, Komintern'de yaşananları vb. anlatıyor, hem de birkaç örneğini verdiğimiz bu güncel soruların yanıtlarını arayıp tartışıyor.

“Nimtz ilgi çekici ve tartışmaları ateşleyecek bir tez atıyor ortaya: Lenin, pek çok şey arasında, seçimleri Rusya'daki devrimci stratejisinin merkezine yerleştirdi. Nimtz'in, Lenin'in düşüncelerinin Marx ve Engels'in teorik ve pratik politik katkıları üzerinde yükseldiğine işaret eden iyi belgelendirilmiş bakış açısı eksiksizdir. Bilimsel ve politik tartışma ortamına parlak bir katkı...'' Paul Le Blanc

704 s. / İstanbul 2018

kitap7-001.jpg

Pasi Sahlberg

EĞİTİMDE FİNLANDİYA MODELİ

Çeviren: Cansen Mavituna

Metropolis Yayınları

“Finlandiya'nın göz kamaştırıcı eğitim sistemini dünyaya tanıtan Pasi Sahlberg, hangi ülkeden olduğu fark etmeksizin tüm eğitim liderlerinin faydalanabileceği dört dersi ortaya koyuyor. Sahlberg'in açık, ikna edici ve sohbet havası taşıyan bu etkili çalışmasına kulak vermenin tam zamanı.''

- Prof. Howard Gardner, Harvard Üniversitesi

“Çağı yakalamak ve modern ülkeler arasında ''hak ettiğimiz' yeri almak için çocuklarımızın eğitiminin çok önemli olduğu konusunda hemfikiriz. Ancak, yıllardır devamlı vites değiştirip zikzak yaptık. Eğitim konusunda izleyeceğimiz uzun vadeli yolu, yani politikaları, bir türlü tespit edemedik; ideolojik tercihlerin esiri olduk. Oysa çalışmadan, akıl kullanmadan, iyi örneklerden ders çıkarmadan, verilere önem vermedenhiçbir şeygerçekleştirilemez, ''hak edilemez.'

Bu kitapta okuyacağınız fikirlerin eğitim dünyamıza yeni ve taze bir soluk getireceğini düşünüyorum. Pasi Sahlberg, ABD'de John Dewey, Howard Gardner gibi düşünür ve bilim insanlarının geliştirdiği eğitim kuramlarının Finlandiya eğitim sistemini nasıl başarıya taşıdığını bu kitapta son derece akıcı bir anlatımla bizlere sunuyor.''

- Prof. Dr. Üstün Ergüder, Eğitim Reformu Girişimi Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı

128 s. / İstanbul 2018

kitap8-001.jpg

Haruki Murakami

RÜZGARIN ŞARKISINI DİNLE

Doğan Kitap

Herkes yürektenverdiğinin karşılığını alır.

Kesinlikle güzel biri değildi. Ancak “güzel biri değildi''demekle ona haksızlık etmiş olurum. “O, kendine yakışır güzelliğe sahip biri değildi'' demek daha doğru bir ifade olur.Tek bir fotoğrafı var bende. Fotoğrafın arkasında tarih ve not da var; 1963 Ağustos. Başkan Kennedy'nin başından vurulduğu yıl. Yazlık bir yerlerde gibi, sahildeki dalgakırana oturmuş, biraz keyifsiz bir şekilde gülümsüyor.

Saçı Jean Seberg modelinde kısacık kesilmiş, kırmızı çizgili kumaştan, uzun kollu bir elbise giymiş. Hem biraz tuhaf,hem de güzel görünüyor.İnsanın yüreğine dokunan bir güzellik bu.Kız arkadaşımın neden öldüğünü kimse bilmiyor.Kendisinin bilip bilmediğinden de şüpheliyim nedense.

Haruki Murakami'nin yirmili yaşlarının sonunda yazdığı,çevrilmesine yıllar sonra izin verdiği ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle Murakami okurlarını şaşırtacak ipuçlarıyla dolu…

168 s. / İstanbul 2018

kitap9-001.jpg

Victor Serge

GÜCÜMÜZÜN DOĞUŞU

Çeviren: Gülen Aktaş

Ayrıntı Yayınları

Victor Serge'in Gu¨cu¨mu¨zu¨n Doğuşu adlı epik romanı esas olarak İspanya ve Rusya'da; 1917-1919 yıllarının çalkantılı devrimci ayaklanma yıllarında geçmektedir. Serge'in muntazam anlatısı tarihsel bir dönu¨m noktası olarak Birinci Du¨nya Savaşı'nın hendeklerinde gerçekleştirilen kanlı kitle kıyımlarının u¨çu¨ncu¨ yılıyla; yani 1917 yılı ile açılır. 1917 baharı aynı zamanda Rusya ve İspanya'da birdenbire ortaya çıkan devrimci kabarmalar dönemidir de. Her ne kadar İspanya'daki ayaklanma fiyaskoyla sonuçlanmış olsa da, Rusya'da işçiler, köylu¨ler ve askerlerin oluşturduğu devrimci örgu¨tlu¨lu¨k iktidarı ele geçirebilmiştir.

Victor Serge'in resmettiği “iki şehrin hikâyesi'' devrimcilerin iktidarı almakta başarısız oldukları Barcelona ile karşı-devrimci Beyaz Ordu tarafından kuşatılmış, açlıktan kıralan, tu¨rlu¨ sorunlarla boğuşan, Rus Devrimi'nin başkenti olan Petrograd arasındaki tezatlık u¨zerine kurulmuştur. Yazarının Stalin'in devrimi boğmaya varan diktatörlu¨k uygulamalarına açıkça karşı çıktığı için yarı-tutuklu bulunduğu bir dönemde, Leningrad'ta kaleme aldığı bu romanda birbirleriyle bağlantılı iki tablo ustaca sunulur: Bir yanda bol gu¨neşli İspanyol başkentindeki radikalleşmiş işçilerin kendi iktidarlarını kurmak u¨zere kalkıştıkları devrimci eylemlerin “romantik'' tablosu; diğer yanda ise Rusya'nın soğuk ve karanlık devrimci su¨reçlerinin anlatıldığı katı ve acımasız bir “gerçekçi'' tablo vardır...

224 s. / İstanbul 2018

kitap10-001.jpg

John R. Searle

BİLİNCİN GİZEMİ

Çeviren: Eyüp Süzgün, İlknur Karagöz İçyüz

Küre Yayınları

Çağımızın yaşayan en önemli ve etkili düşünürlerinden biri olarak kabul edilen Amerikalı filozof John R. Searle, bu son derece derinlikli kitapta Francis Crick, Gerald Edelman, Roger Penrose, Daniel Dennett, David Chalmers ve Israel Rosenfield gibi tanınmış bilim adamları ve filozofların bilinç konusundaki pozisyonlarını dikkatli bir analize tabi tutuyor.

Zihnin bir bilgisayar gibi çalıştığı ve beyin işlevlerinin bilgisayar programları tarafından yeniden üretilebileceği iddialarıyla hesaplaşan Searle, sağlam bir mantıksal analizle ikicilik, maddecilik ve yapay zeka yaklaşımlarının içine düştüğü çelişkileri tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Böylece, herhangi bir karışıklığa meydan vermeden ve çelişkiye düşmeden, bugün hem felsefenin hem de biyolojik bilimlerin en önemli sorunu olarak görülen bilinci nasıl açıklayabileceğimizi derinlemesine bir bakışla irdeliyor.

172 s. / İstanbul 2018

tele1-kitap-banner.jpg

"Yeni çıkan kitaplar - 21 Mayıs 2018" haberi, 21 Mayıs 2018 tarihinde yazılmıştır. 21 Mayıs 2018 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar - 21 Mayıs 2018 haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar - 21 Mayıs 2018 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
ABC Kitap Haberleri