Yeni çıkan kitaplar / 24 Nisan 2017

Yeni çıkan kitaplar / 24 Nisan 2017

Yeni çıkan kitaplar / 24 Nisan 2017 ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.Editörlerimizin...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

YENİ ÇIKANLAR

0001689176001-1-001.jpg

Stefan Zweig

BİR ÇÖKÜŞÜN ÖYKÜSÜ

İş Bankası Kültür Yayınları

Bu son derece çarpıcı çöküş öyküsü, XV. Louis döneminde Fransız sarayında epey etkili olmuş aristokrat bir kadının gerçek yaşamına dayanır. Madame de Prie günün birinde gözden düşer ve kral tarafından Normandiya'ya sürülür. İktidar sahibi ve ilgi odağı olduğu hareketli ve eğlenceli Paris günlerinden sonra, ne kadar süreceği belli olmayan, kendisiyle baş başa kalacağı bir sürgün dönemi beklemektedir onu. Ancak iktidar savaşları, entrika ve eğlenceden ibaret boş saray hayatı varoluşuna anlam katan tek şeydir. Hem kendini hem çevresindekileri sürekli kandırma eğilimindeki bu sığ ve kibirli kadın, malikânesinde gösterişli eğlenceler düzenleyerek Paris'teki hayatını yeniden canlandırmaya çalışır. Giderek mantıklı düşünme yetisini bütünüyle yitiren Madame de Prie, yeniden bütün dikkatleri üzerine çekebilmek için inanılmaz bir plan yapar.

56 s. İstanbul 2017

0001698664001-1.jpg

Hal Edward Runkel

BAĞIRMAYAN ANNE VE BABA OLMAK

Aganta Kitap

Anne babaların aileleri için istediği aşağı yukarı aynıdır: sakin, karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı bir aile ortamı. 

Bağırmayan Anne Baba Olmak şiddetsiz iletişimi anlatıyor. Hal Edward Runkel dünyayı ilişki ilişki, tek tek sakinleştireceğine inanıyor. Yeni bir metot, “üç günde çocuğunuzu nasıl muma çevirirsiniz'' türünden bir ebeveynlik yöntemi sunmuyor. Aksine, kendinize odaklandığınızda ve böylece sakin kalabildiğinizde yaşamakta olduğunuz sorunları hiç yaşamayacağınızı söylüyor.

Önerileri uygulamak size sadece çocuklarınızla ilişkilerinizde değil, tüm ilişkilerinizde faydalı olacak. Yeni bir bakış açısı kazanacaksınız ve bu pencereden baktığınızda sizi zorlayan sorunlar bambaşka görünecek.

Bağırmadan, öfkelenmeden, “hadi'' demeden çocuk büyütmek mümkün, denemeye ne dersiniz?

182 s. İstanbul 2017

0000000683901-1.jpg

Ender Arat

TÜRKLERE GÜVENDİLER

Tarihçi Kitabevi

Tarih boyunca Türk topraklarına sığınanlar: Macarlar, Polonyalılar, Museviler, Almanlar, Avusturyalılar, Fransızlar, İtalyanlar, Estonyalılar, İspanyollar, Ruslar, Arnavutlar, Kırım Tatarları, Çerkesler,  Abhazalar, Romenler, Gürcüler, Azeriler, Hintliler, İranlılar, Suudi Arabistanlılar, Kazaklar, Afganlar, Cezayirliler, Tunuslular, Moritanyalılar, Boşnaklar, Karadağlılar, Hıristiyan Topluluklar, Sırplar, Yunanlılar, Irak'tan kaçan Kürtler, Suriyeliler

456 s. İstanbul 2017

0001695893001-1.jpg

Özgür Çiçek, Irmak Ertuna Howison

JANE AUSTEN VE ADAB-I MUAŞERET

Doğan Kitap

Hepimiz Jane Austen’in Kızlarıyız! Ölümünün 200. yıldönümünde Jane Austen kadar sivri dilli, hınzır iki genç kadın eşliğinde, 18. yüzyıl İngiliz taşrasının adab-ı muaşeret kurallarından günümüzün popüler kültürüne, gündelik hayatına ve beyazperdedeki yürek hoplatan Austen karakterlerine eğlenceli bir yolculuğa çıkacaksınız. Ve ihtimaldir ki yolculuk bitiminde hep bir ağızdan haykıracaksınız: Evvel zaman içinde tarih, savaşlar, ihtilaller, yıkımlar, ölümler ve zaferlerle örülürken, kadınlar kimsenin anlatmadığı eviçlerinde sessiz sedasız yaşarlardı. Oysa dilsiz eviçleri nasıl da kalabalıktı, nasıl da şenlikli. Doğumlar, ölümler, evlilikler, aşklar, gündelik hayatın tüm ritüelleri, yatak odaları, salonlar… Fakat kim cüret edebilirdi, gündelik hayatın sıradanlığıyla büyük kahramanlıkların görkemini boy ölçüştürmeye? Tabii ki Jane Austen! O dilsiz eviçlerini sivri dili, hınzır ironisiyle dile getiren Jane Austen. Artık “evlenme çağına gelmiş her genç kadın'' zengin bir kısmet bulmanın inceliklerini ad›m ad›m ö€reniyor, Austen’ın adab-ı mua?eret kurallar›yla dö?edi€i mutlu izdivaç yolunda emin adımlarla yürüyordu. Aşk mı dediniz? Evet elbette aşk da vardı. Gururlu erkeklerin, önyargılı kadınların oturduğu devasa malikânelerde “aşk'' da oturuyordu.

192 s. İstanbul 2017

0001698096001-1.jpg

Georges Perec

MEKAN FEŞMEKAN

Everest Yayınları

“İsterdim ki sabit, hareketsiz, dokunulamaz, dokunulmamış ve neredeyse el su¨ru¨lemez, hareket ettirilemez, köksu¨z yerler olsun: referans, çıkış noktası, kaynak vazifesi görecek yerler: doğduğum u¨lke, ailemin beşiği, doğmuş olduğum ev, bu¨yu¨du¨ğu¨nu¨ gördu¨ğu¨m (babamın ben doğduğum gu¨n diktiği) ağaç, çocukluğumun el değmemiş hatıralarla dolu tavanarası...''

- Georges Perec

Mekân Feşmekân, Georges Perec'in yapıtının tüm stratejilerini yeniden üreten, sonradan ortaya çıkacak kitapları birer düşünme alıştırması, fantezi, koza, potansiyel olarak barındıran olağanüstü bir laboratuvar.

Perec boş sayfa ile başlayıp yatak, oda, daire, apartman, sokak, mahalle, şehir, sayfiye, ülke, dünya ve uzay sıralamasını izleyen, iç içe halkalar oluşturarak adım adım genişleyen kitap boyunca yaşamöyküsel verilerin mekânlarla ilişkisi; yararsızlık, sıradanlık, ikamet edilebilir, yaşanabilir olan; pencereler, ölçüler, sınırlar; yerlerin bellekle kurduğu tuhaf etkileşim üzerine düşünüyor, düşlüyor, yeni projeler, biçimler üretiyor, sorular soruyor: 

Bir odada ikamet etmek ne demektir? Bir yer neden ve nereden itibaren bütünüyle bize ait olur? Bir odada yatağın yerini değiştirecek olursak, oda değiştirmiş olduğumuzu söyleyebilir miyiz? Hiç nasıl düşünülür? Neden otobu¨sler falanca yerden filanca yere gidiyorlar? İnsan kendi şehrini nasıl tanır? Du¨nyaya dair ne bilebiliriz?

Yeni başlayanlar için mekâna ilişkin notlar, çıkmalar, ödevler, bakma, görme alıştırmaları, planlar, takıntılar, sınıflandırmalar, listelemelerden oluşan bir mekân kullanma kılavuzu; “bir mekân kullanıcısının günlüğü.''

348 s. İstanbul 2017

0001698797001-1.jpg

Ernest Heminway

TÜM ÖYKÜLERİ

Bilgi Yayınevi

Nobel Ödüllü yazarın tüm öykülerinin bir arada olduğu tek eser. Ernest Hemingway'in tüm kısa öykülerinin toplandığı bu bütünsel eserde okurlar hem Kilimanjaro'nun Karları, Beyaz Fil Tepeleri, Aydınlık ve Temiz Bir Yer gibi çok sevilen klasiklerle buluşacak hem de ilk defa bu seçkide yayımlanan yedi yeni öyküyü keşfedecek.

Tüm Öyküler, Hemingway hayranları için paha biçilmez bir hazine. Ernest Hemingway, Ingilizce yazında, yirminci yüzyılda yaşamış herhangi bir yazardan çok daha büyük bir değişim yaratmış, bu nedenle 1954 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştür. Hemingway kısa, net cümleler yazar, sert ve etkileyici üslubuyla tanınır.

Güneş de Doğar ve Silahlara Veda ile Hemingway, yirminci yüzyılın en büyük edebi kişilikleri arasında yerini almıştır. Gazetecilik ve Birinci Dünya Savaşı'nda ambulans sürücülüğü gibi işlerle uğraşmış olan yazar, 1920'lerde Paris'te gönüllü sürgünlerden oluşan yazar çevresinin bir parçası olarak uluslararası ün kazanacağı bir kariyere imza atmıştır. Hemingway, boğa güreşine ve avcılığa meraklıdır, ana karakterleri fiziksel ya da psikolojik olarak zarar görmüş, cesur ve kararlı erkeklerle kadınlardır.

Çanlar Kimin Için Çalıyor'da Ispanyol Iç Savaşı'ndan söz etmiş, Ikinci Dünya Savaşı'na da değinmiştir. Klasik kısa romanı Yaşlı Adam ve Deniz ile 1953 yılında Pulitzer Ödülü kazanan Hemingway, 1961 yılında ölmüştür.

868 s. Ankara 2017

0001699484001-1.jpg

Svetlana Aleksiyeviç

ÇERNOBİL DUASI

GELECEĞİN TARİHİ

Kafka Yayınevi

2015 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi Svetlana Aleksiyeviç'in büyük eserlerinden Çernobil Duası, Çernobil Nükleer Felaketi ve sonrasında yaşananlara dair can acıtıcı bir sözlü tarih çalışması…

İsveç Akademisi, Svetlana Aleksiyeviç'e Nobel Ödülü verdiğinde yazarın “yeni bir edebi tür'' yarattığını belirtmiş, eserlerini de “duyguların ve ruhun bir tarihi'' sözcükleriyle betimlemişti. Aleksiyeviç uzun bireysel monologları farklı seslerin duyulduğu bir kolaja dönüştüren özgün dokümanter tarzıyla, kendilerine nadiren konuşma fırsatı verilen, yaşantıları da çoğu zaman ülkenin resmi tarihine karışarak yitip giden sokaktaki insanların hikâyelerini kayıt altına alıyor.

Çernobil Duası'nda Aleksiyeviç, 26 Nisan 1986'da meydana gelen tarihin en feci nükleer reaktör kazasını odağına yerleştirerek trajediyi yaşamış insanların bireysel tanıklıklarını aktarıyor. Masum yurttaşlardan itfaiye erlerine, Parti yöneticilerinden askerlere onlarca insan, anlattıkları hikâyelerle halen yaşamakta oldukları korku, öfke ve belirsizliği gözler önüne seriyor. Monolog biçimindeki röportajlardan oluşan Çernobil Duası, duygusal gücü ve dürüstlüğüyle hem unutulmaz bir sözlü tarih çalışması hem de almak isteyen için sayısız ibretler barındırıyor.

460 s. İstanbul 2017

0001699502001-1.jpg

Cengiz Aytmatov

FUJİ-YAMA

Nora Kitap

Hikâye ve romanlarıyla tanınan Cengiz Aytmatov, bir tiyatro oyunuyla karşımıza çıkıyor bu kez.

Çok yönlülüğüyle dikkat çeken bu eserin dar alanında, savaş sırasında arkadaşlarını ihbar ederek sürgüne gönderilmesine neden olan kişiler arasındaki dostluk, hak, adalet, güven, sevgi gibi duygular sorgulanır. Daha geniş alanında ise insanoğlunun saflığı, toplumdaki konumu, toplum ve zaman önündeki sorumluluğu gibi meseleler etrafında tartışılır ve sanata dair çok çeşitli sorulara yanıt aranır. Sürgüne gönderilen ve bunun sonucunda yeteneğinden olan arkadaşları Sabur'un vaktiyle sorduğu soru, eserin de temel sorusudur aslında: İnsan nasıl insan olmalıdır?

104 s. İstanbul 2017

0001699441001-1.jpg

Barbara Mujica

FRİDA

Zeplin Kitap 

Düşlerimi Ya Da Kâbuslarımı Değil Kendi Gerçekliğimi Resmediyorum.'' 

Frida Kahlo kimdi? Dünyaca ünlü bir ressamdı, bir komünist, bir feminist, bir âşık ve her şeyden öte, bir ablaydı. Frida’da, ünlü ressamın hayat hikâyesini küçük kız kardeşi Cristina’nın gözünden okuyacaksınız. Tablolarında kendi gerçekliğini yaratan Frida gibi, Cristina da ablasını anlatırken kendi gerçekliğini yaratır ve okurları sihirli bir yolculuğa çıkartır.
 
Bárbara Mujica, romanın merkezine Cristina ve Frida Kahlo’yu alarak bizlere kıskançlıkla, ihanetle ve kardeşler arası rekabetle dolu bir aşk hikâyesi sunarken; tutkulu, hayatı boyunca acılar çekmiş ve olağanüstü yetenekli bir kadının zihnine ayna tutuyor. 

480 s. İstanbul 2017

0001699016001-1.jpg

Neil Gaiman

AMERİKAN TANRILARI

İthaki Yayınları

Yayımlandığı anda çoksatan listelerine giren, Hugo, Nebula, Locus, Bram Stoker ve SFX gibi ödülleri kazanarak zoru başaran Amerikan Tanrıları, bu kez yazarın tercih ettiği metinle karşınızda.Kitabın onuncu yılı için hazırlanan bu özel çalışma, sadece yeni önsöz ve sonsözlerle değil, metne yapılan eklemelerle de genişletildi ve Neil Gaiman'ın hayal gücünü gözler önüne seren bu başyapıtın benzersiz bir edisyonu ortaya çıktı.

Gölge son üç yılını hapishanede geçirmiştir ve tahliyesine iki gün kala karısının ölüm haberini alır. Cenazeye katılmak için uçağa biner. Yanına en masum tanımla “esrarengiz'' denilebilecek Bay Çarşamba oturur. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. “Artık Gölge on yaş daha yaşlı. Amerika da öyle. Ve Tanrı­lar beklemede.''

712 s. İstanbul 2017

untitled-4-002.jpg

Derleyen: Mehmet Mert Çam

İTTİHAT VE TERAKKİ DÜŞERKEN: KOD ADI KAMİL

İlgi Kültür Sanat Yayınları

Harbe girişimiz ve Ermenileri “Sevk ve Yeniden İskân Kanunu'' hakkında gerçekler ne idi?
-Malta esaretinden İttihatçıların kaçışının perde arkasında neler yaşandı?
-Son İttihat ve Terakki Kongresi’nde yurt dışına çıkma kararı nasıl alındı, Kimler bu karara itiraz etti?
-Talat Paşa Almanya’daki Müslümanlarla neler konuştu, İslam Cemiyetleri İttihadı Örgütü neden kuruldu?
-Enver Paşa ile Bahaeddin Şakir Bey’in uçağı düşürüldü mü?
-Talat Paşa’yı şehit eden Soghomon Tehlirian aslında kimdi?
-Enver Paşa Türkistan’da nasıl şehit düştü, nasıl teşhis edildi?

Üzerinden bir asır geçmesine rağmen hakkında ortak bir mutabakata varılamayan, geniş kitleler tarafından koşulsuz sevildiği gibi bir o kadar da tenkit edilen, müspet, menfi etki ve yansımalarını günümüzde halen yaşadığımız İttihat ve Terakki Cemiyeti’ne dair eski bir İttihatçının yüzleşmesi olan bu çalışma hakkında Bahaeddin Şakir Bey şöyle demiştir:
“İttihat ve Terakki Cemiyeti’nin tarihi henüz yazılmamıştır. Bu tarihi tam doğru olarak yazacak olan kişi ne bir muharrir, ne bir müverrih ve ne de bir inkılâpçıdır. Bu tarihi ancak bir İttihatçı yazacaktır...''

424 s. İstanbul 2017

"Yeni çıkan kitaplar / 24 Nisan 2017" haberi, 24 Nisan 2017 tarihinde yazılmıştır. 24 Nisan 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar / 24 Nisan 2017 haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar / 24 Nisan 2017 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  2. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  3. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  4. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  5. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  6. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  7. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  8. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  9. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  10. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  11. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  12. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  13. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  14. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  15. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  16. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  17. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  18. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  19. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  20. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
ABC Kitap Haberleri