Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 20 Haziran 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 20 Haziran 2016

Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri /... ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:abcgazetesikitap@gmail.com-------------------------------------------ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.'Profesör'...

ABC Kitap'a ulaşmak için iletişim:
[email protected]

-------------------------------------------

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için "Yeni çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı / ABC En Çok Satanlar Listesi" oluşturdular.

'Profesör' ünvanı taşıyan akademi yöneticilerinin cehalete övgüler düzdüğü ve okuyan sayısının artışı karşısında 'hafakanlar bastığını' açıkladığı günümüz Türkiyesinde, kitaba ve kitabın aydınlığına daha çok ihtiyacımız olduğu çok açık!

Ülkemizin sürüklenmeye çalışıldığı karanlığa karşı en etkili direniş alanlarından birinin 'okumak' olduğunu düşünüyor ve sizlere daha aydınlık günlerde daha çok kitaplı gelecek günler diliyoruz.

Editörlerimizin seçkisinde edebiyattan, tarihe, inceleme-araştırma kitaplarından politik eserlere ve hatıra kitaplarına kadar pek çok türde okunmaya değer kitaplar ve yayınevlerinin okurlarla buluşturdukları yeni eserler yer alıyor.

Kitap dünyasındaki son gelişmelerden haberdar olmak için ABC Kitap sayfalarını takip etmeniz sizin için yeterli.

ABC Kitap sayfalarını okumadan kitapçı ve sahaf turuna çıkılmaz.

ABC izleyicilerine keyifli okumalar diliyoruz.

YENİ ÇIKANLAR

walser.jpg

Gonçalo Manuel Tavares
JOSEPH WALSER’İN MAKİNESİ&BİR ADAM: KLAUS KLUMP

Kırmızı Kedi Yayınları

Portekiz edebiyatının son yıllardaki en üretken ve ayrıksı ismi Tavares, ödüllü "Krallık" dörtlemesine merkezleri aynı iki anlatı olan Joseph Walser'in Makinesi ve Bir Adam: Klaus Klump ile devam ediyor.

Bir yanda tuhaf bir adam: Dünyanın en sıradışı koleksiyonuna sahip, çalıştığı fabrikadaki gizemli makinesine büyük bir tutkuyla bağlı, çalışma rutininin en küçük dişlisi. Diğer yanda işgal altındaki bir kentte, sürdürülemez hale gelen eski alışkanlıklar ve kopan ilişkiler. Gonçalo M. Tavares, siyasi entrikalar, yıkılan evlilikler ve sıradanlaşan şiddetin gölgesindeki bireylerin günlük yaşam döngüsündeki kırılmayı edebiyata kusursuzca aktarmayı başarıyor.

"Tavares büyük bir ustalıkla çok özel bir dil kullanıyor, ve bu özel dili öyle bir uyguluyor ki onun artık bir kriter olduğunu söylemek abartı sayılmaz; artık kurmaca yazında Gonçalo öncesi ve sonrasından söz ediliyor. Sanırım ona sunabileceğim en büyük övgü bu. Bence otuz yıl sonra, hatta belki daha da önce Nobel Ödülü'nü alacaktır, bu bir kehanet ama sanırım doğru çıkacak. Ancak ödülü aldığında onu kucaklamak için buralarda olamayacağıma üzülüyorum."
-José Saramago, Defterler-

232 s. İstanbul 2016

aziz.jpg

Ataol Behramoğlu
AZİZ NESİN’Lİ ANILAR
Tekin Yayınevi

Aziz Nesin büyük bir yazardır. Mizah (gülmece) yazınının dünya ölçüsünde eşsiz bir ustasıdır. Gülmece öğeleriyle duygululuğu, her ikisiyle de toplumsal işlevselliği bağdaştırmayı başarmış ender bir ustadır. Ona ilişkin anılarımı, gözlemlerimi, izlenimlerimi kimi kez eleştiriden de yoksun olmayan düşüncelerimi ve 1980'lerdeki yurt dışı sürgünümde bana gönderdiği mektupları içeren bu kitapçık, bu eşsiz insana saygımın, hayranlığımın, gönül borcumun, bir küçük kardeş olarak bağlılığımın "karınca kararınca" bir ürünüdür. 
-Ataol Behramoğlu, Nisan 2016-

Çok Sevgili Ataol,
Bu "çok sevgili" herkesin alışık olduğu o beylik seslenme kalıbı değil. Benim için gerçekten çok sevgilisin; iyi yanlarınla, kötü yanlarınla, olumlulukların ve olumsuzluklarınla... Seni salt bir arkadaş gibi değil gerçek bir küçük kardeş ve oğul gibi seviyorum.
-Aziz Nesin-

144 s. İstanbul 2016

estetik.jpg

Necmi Karkın
ESTETİĞİN ÇAĞDAŞ RETORİKLERİ
Ekin Yayınları

Modern yüzyıl Duchamp'ın "Kaçınılması gereken en büyük zevk estetik zevktir" deyimiyle sanat ve estetik arasındaki yol ayrımını belirleyen bir yüzyıldır. Bu bakımdan Modern yüzyılın belirleyici bir kavşak noktası olması önemlidir. Çağdaş yüzyıl, mantığı ve içeriği öngörülen kavramlar, nesneler, metalar ve enformatik durumlar nedeniyle estetiğin asal değerlerinden uzaklaşıldığı süreçtir.

Bu süreçte, estetik bir anlam üretmekten çok, bilgi ve kavramın öne çıktığını göstermekte ve estetik değer yargıların sanatın dışında arandığı gözlenmektedir. Bu nedenle konumuz, estetiğin asal değerleri'nin sanatın çağdaş retoriklerinde ifade bulduğunu göstermek gerektiğidir. Bazı çağdaş sanatçıların çalışmalarında yansıyan güzellik, beğeni yargıları ve diğer kültürel formlara (semboller, iğrençlik, bilinçdışı, algoritma ve katharsis vb) yönelik duydukları ilgi ve sonucundaki deneyimler, estetik değerlerin retoriksel olarak yansımasını göstermektedir.

176 s. İstanbul 2016

katherine.jpg

Katherine Mansfield
SEÇME MEKTUPLAR
Cümle Yayınları

Katherine Mansfield'ın mektuplarının bu yeni seçkisi ilk kez 1903'te öğrenciyken yazdığı mektuplardan, Fontainebleau'da Gurciyef'in merkezinde, tüberkülozun pençesindeyken yazdığı mektuplara kadar uzanır.

Vincent O'Sullivan, Wellington'daki Victoria Üniversitesi'nde İngilizce profesörüdür. Margaret Scott ile beraber Katherine Mansfield'ın Toplu Mektupları'nı derlemiştir. "Odun Ateşiyim Ben"deki mektuplar, onun hazırladığı Seçme Mektuplar adlı kitabın tamamı ve bütünüdür. Bu yayında, O'Sullivan'ın "Sunuş" yazısında belirttiği gibi, Mansfield'ın mektuplardaki kendine özgü yazım tasarrufları korunmuştur. "Mansfield'ın mektupları, öyküleri gibi, bu yüzyılın en iyi yazıları arasında. Mektuplar, tutkulu, nükteli, dramatik, algısal, duyarlı; kişileri, mekânı ve ruh hâlini görünür kılıcı nitelikte."
Jeffrey Meyers, New Statesman

"Mansfield'ın mektuplarındaki yoğunluk, öykülerinin yalın yüzeyinin altındaki psikolojik karmaşıklığın sinyallerini veren şeyle aynı."

Frances Spalding, Sunday Times "Mansfield'ın mektupları, keskin gözlemleriyle parlıyor… Bu mektuplar insanı büyülüyor çünkü sanatını, evliliğin ve anneliğin geleneksel taleplerinin önüne koyan, isyankâr bir orta sınıf kadınının hayatından görüntüler taşıyor."
Val Hennessy, Daily Mail

502 s. İstanbul 2016

suclukim.jpg

Aleksandr Herzen
SUÇLU KİM?
Yordam Yayınları

Klasik Rus edebiyatının başyapıtları arasında yer alan Suçlu Kim?, Rus edebiyat tarihinde, saf anlamda ilk "toplumsal" roman olarak değerlendirilmektedir.
Ünlü eleştirmen Belinski, romanı, çağdaş Rus yaşamını toplumsal ve psikolojik açıdan ele alması bakımından çok önemli bulmuştur.

İngiliz felsefeci Isaiah Berlin ise "Herzen'in romanı 1840'ların düşünsel mayalanmasında ciddi bir rol oynadı. Toplumsal ve ahlaki anlamda önemli bir yapıttır ve Herzen'in kişiliğinin de mükemmel bir ifadesidir" demiştir.
Aleksandr Herzen'in "Benim yayınlanmış ilk romanımdır. 1841'de Novgorod'da sürgünken başladım yazmaya ve epey geç, Moskova'da bitirdim," dediği romanı, 1845-46 yıllarında gazetede tefrika edildikten sonra 1847'de kitap olarak yayınlanmıştır. Rusya'da toprak sahibi zenginlerin hantal ve bayağı yaşantılarını hicvederek eleştirdiği için Çarlık sansürüne de uğrayan Suçlu Kim?, bir yanda gününü gün eden sorumsuz toprak beyleri, diğer yanda mutluluğu arayan genç bir çift özelinde Rus toplumunun panoramasını sunarken, "gayrimeşru ilişkileri" sorgulayarak yolunda gitmeyen beraberliklerdeki asıl suçluyu da aramaktadır...

304 s.İstanbul 2016

neden-001.jpg

Leszek Kolakowski
NEDEN HİÇBİR ŞEY YOK DA BİR ŞEY VAR?
Jaguar Kitap

Son yüzyılın son filozoflarından Kolakowski ile, soruların yörüngesinde ilginç bir felsefe yolculuğu: Neden Hiçbir Şey Yok da Bir Şey Var? 

Leibniz'in meşhur sorusunu kitabına başlık olarak seçen Leszek Kolakowski, felsefe tarihinin otuz büyük ismini mercek altına yatırmaktan daha çok, onlara âdeta bir çiçek dürbününden bakıyor: Her filozofu, felsefe tarihine kazandırdığı sorusu ışığında inceliyor. Sıkı metinler sunuyor, ama okurunu sıkmıyor. Hatta, her filozofun kusursuzmuş gibi görünen felsefi sistemini anlattığı yazılarını sorularla bitiriyor ve böylece okurlarını da felsefi bir sürece davet ediyor. 

Kolakowski, özellikle Avrupa'da son zamanların en sevilen felsefe kitaplarından biri haline gelen denemeler toplamına bir uyarıyla başlıyor bu nedenle: Amacım size hap şeklinde bir felsefe tarihi sunmak değil. Bu küçük kitap, çok yoğun bir ders kitabı, ansiklopedi veya sözlük olsun düşüncesiyle hazırlanmadı. Eğer bir öğrenci bu denemeler ışığında bir sınava girmeye kalkarsa hayal kırıklığına uğrayacak ve sınavdan kalacaktır. Felsefeyle ilgili bir sürü iyi ders kitabı, ansiklopedi ve sözlük var ve benim niyetim Platon'u, Descartes'ı ya da Husserl'i "özetlemek" değil, ki bu saçma bir heves olurdu. Bunun yerine, bu büyük filozoflara, her birinin felsefesindeki bir düşünceye -önemli bir düşünceye, felsefi yorumlarının temeli olan ama aynı zamanda bugün hâlâ anlayabildiğimiz bir düşünceye, sadece bir düşünce parçası olmayan fakat içimizi titreten bir düşünceye yoğunlaşarak yaklaşmak istiyorum. Her denemeyi okura yöneltilen sorularla bitirmeye çalışacağım: O filozofun felsefesinden kaynaklanan, hâlâ önemli olan ve hâlâ çözümlenmemiş sorularla.

250 s.  İstanbul 2016

karadeniz.jpg

Derleyenler:Deniz Yıldırım-Evren Haspolat
DEĞİŞEN KARADENİZ’İ ANLAMAK
Phoenix Yayınevi

Siyaset Bilimci Deniz Yıldırım ve Evren Haspolat, daha önce yine yayınevimizden çıkan Değişen İzmir'i Anlamak başlıklı derleme çalışmalarında izledikleri yöntemi bir kere daha izliyor ve bu kez Karadeniz'in dönüşümünü sosyal, ekonomik ve siyasal yönleriyle anlamamıza katkı verecek, güncelle teoriyi harmanlayan bir bakışla birbirini bütünleyen makaleleri okuyucunun dikkatine sunuyor. Bu açıdan Değişen Karadeniz'i Anlamak, Değişen İzmir'i Anlamak'tan sonra serinin ikinci kitabı olarak da görülebilir. 

Karadeniz'in değişimini sadece coğrafi bir bölgeye sıkıştırmayan, Karadeniz'i bugün Türkiye siyasetinde, özellikle de AKP iktidarı devrinde kazandığı siyasal ağırlıkla ve bunun nedenleriyle de tartışan, basmakalıp Karadeniz analizlerinin ötesine geçerek hem dönüşüme hem de Karadeniz'in geçmişten bugüne uzanan itiraz tarihine odaklanan bir kitap elinizdeki. Değişen Karadeniz'i Anlamak, bugünkü Türkiye'yi anlama yolunda bilimsel ve bütünlüklü bir girişim; varolan çalışmaların ördüğü duvara yeni bir tuğla koyma denemesi.

560 s. Ankara, 2016

elif.jpg

Elif Şafak
HAVVA’NIN ÜÇ KIZI
Doğan Kitap

İnanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuk... Ben ne annem gibi dindarım, ne babam gibi kâinatın, beş duyumla kavradığım şeylerden ibaret olduğuna kaniyim. Öyleyse ben neredeyim? Ne mutlak dindarlığa, ne de mutlak akılcılığa dahil olmak isteyenler için bir başka yaklaşım, yeni bir varoluş şekli yok mu acaba? Bir üçüncü yol mesela? Kim bilir?

Şirin, Mona ve Peri… Günahkâr, İnanan ve Şaşkın. Münkir, Mümin ve Mütereddit… Böylesine farklı üç genç kadın nasıl bir araya gelebilir? Arkadaş olabilirler mi sahi? Hatta kız kardeş? 

Tanrı, bilim, kimlik, aidiyet, Doğu-Batı tartışmalarının tam ortasında hiç kimselere benzemeyen, karizmatik bir adam, sarsıcı bir skandal ve sıra dışı bir aşk... yarım kalan... seneler sonra yeniden canlanan...

Elif Şafak büyüleyici dili ve sağlam olay örgüsüyle inanca, inançsızlığa, arayışa, farklı kadınlara ve aşka dair baş döndürücü bir yolculuğa çıkarıyor bizleri. 

Havva'nın Üç Kızı Türkiye ile Avrupa, dün ve bugün arasında gidip gelen güncel bir hikâye anlatıyor. 

Yüzyılımızın en çok tartışılacak konularından birini kışkırtıcı kahramanlar aracılığıyla ele alan, temposu hiç düşmeyen, kolay kolay unutamayacağınız bir roman.

424 s. İstanbul 2016

hemingway-001.jpg

Ernest Hemingway
YA HEP YA HİÇ
Bilgi Yayınevi

Ya Hep Ya Hiç, ailesini ekonomik olarak ayakta tutabilmek için Küba ve West Adası arasında kaçakçılık yapmak zorunda kalan dürüst bir adamın,  Harry Morgan’ın hüzünlü hikâyesi. Yaşam onu, bölgeye akın eden zengin ve sefahat düşkünü yatçıların dünyasına götürür ve alışılmadık bir gönül ilişkisinde rol oynamasına neden olur.

Son derece gerçekçi ancak yine de Hemingway’in eserleri arasında en incelikle işlenmiş ve etkileyici ilişkilerle bezenmiş örneklerden olan Ya Hep Ya Hiç en iyi serüven kitaplarından biri. 

244 s. Ankara 2016

oz.jpg

Adam Fawer
OZ
April Yayıncılık

Dorothy ilk defa öldüğünde on iki yaşındaydı. 
En azından bana söylediği buydu. 
Delirdiğini düşünmüştüm ama şimdi ona inandığım için esas deli ben miyim diye merak ediyorum. 
Öyleysem bunların hiçbirinin önemi yok demektir. 
Ama değilsem… 
Eh, o zaman dünya benim düşündüğüm gibi bir şey değil demektir.
Üstelik tek bir dünya yok.

Kafanız karıştıysa canınız sıkılmasın. Benimki de karışmıştı. 
Okuyun, anlayacaksınız. Sonra karar verirsiniz: 
Ben mi delirdim yoksa siz mi?

Hortum seni sürükledi. 
Şimdi hikâyeye baştan başlayacaksın. 

Aklını, kalbini, duyularını karıştıracak bir dünyayla karşı karşıyasın. 
Bu diyarda gündüzler karanlık turuncu, güneş siyah, geceler bembeyaz.
Büyünün yerini bilim aldı.
Hatırladığın herkes, her şey artık çok daha güzel, korkunç, acımasız. 

Yeniden keşfetmeye hazırlan: OZ'u ya da kendini!

384 s. İstanbul 2016

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

arif.jpg

Arif Tekin
SUMERLER’DEN İSLAM’A KUTSAL KİTAPLAR VE DİNLER
Berfin Yayınları

Arif Tekin, Sumerler'den İslam'a Kutsal Kitaplar ve Dinler, adlı incelemesinde, kutsal kitapların tarihteki izini sürerken, Sumer tabletlerinden ve birçok kaynaklardan yararlanarak okuru aydınlatıyor. 

Kâinatın, insanın yaratılış efsanesini; cennet, cehennem inancını, eğitim, adalet, demokrasi ve de yaşamın birçok kavramını kutsal kitaplardan ve öncesinden araştıran yazar, karşılaştırmaları en uç noktalara taşıyarak yeni bir tartışmanın kapısını aralıyor. 

Sorgulamalarını beşbin yıllık belgeler ışığında yaparken, yanıtlarıyla birçok karanlık noktanın da aydınlanmasını sağlıyor. Dinsel öğelerin, günümüz koşullarındaki kimliğini çözümleyen "Sumerler'den İslam'a Kutsal Kitaplar ve Dinler" kitabı, kutsal kitapları ve peygamberleri insanla yanyana getirirken, dinlerin eski inançların üzerine kurulduğunu belirtiyor. 

Arif Tekin, daha önceki çalışmaları olan "Kur'an'ın Kökeni" ile "Kur'an'da Kadın ve Hz. Muhammed'in Hanımları"nı "Sumerler'den İslam'a Kustal Kitaplar ve Dinler" ile bir adım daha ileriye taşıyarak Aydınlanma hareketimize omuz veriyor.

245 s. İstanbul 2016

yoluluk.jpg

Figen Gündüz Letaconnoux
İNSANLIĞIN BEŞİĞİNE YOLCULUK
Oğlak Yayınları

"Gezdiğim yerlerdeki insan-mekân-zaman bileşkesinin, okuyucuyla sahici bir biçimde ve yaşanmışlıklarla iç içe paylaşıldığında daha etkili, daha kalıcı olacağına inanıyorum.

Gelişmiş ülkelerin yüzlerini Afrika'ya çevirdiği günü-müzde, hâlen keşfedilmeyi bekleyen bölgeleriyle Etiyopya ve Cibuti Cumhuriyeti'nin tarihini, engin coğrafyasını, zor yaşam koşullarını, günümüz sömürgecilik biçimlerini, yaşa-dığımız ilginç olaylarla birlikte anlatmaya çalıştım."

2006-2015 yılları arasında Afrika'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan, yazar ve fotoğraf sanatçısı Figen Gündüz Letaconnoux, anılarını 400'ün üstünde, birbirinden çarpıcı fotoğrafla derlediği İnsanlığın Beşiğine Yolculuk'ta okuru muazzam bir şölene davet ediyor. 

Bu şölene hazırsanız, haydi o zaman, gezginlerin piri Evliyâ Çelebi'nin dediği gibi. 
"Seyahat yâ Resûlallah!"

484 s. İstanbul 2016

mumtaz.jpg

Ahmet Mümtaz İdil
ŞEYTANLA ÇORBA İÇENİN KAŞIĞI UZUN OLUR
Destek Yayınları

Dünyanın en somut ama en akılda kalan bilmecelerinden birini William Shakespeare, Kral Lear tragedyasında Lear'ın ağzından Edmund'a söyler: "İliklere kadar işleyen bu azgın fırtınayı sen bir şey sanıyorsun. Sana göre belki de öyledir. Ama asıl büyük illetin bulunduğu yerde küçüğü pek hissedilmez. Bir ayı ile karşılaşsan kaçarsın tabii, ama yolun gürleyen denize çıkıyorsa, döner ayıyla kapışırsın."

Bir yazar, entelektüel, düşünür, bilim ve sanat insanı için yukarıdaki alıntı her zaman geçerlidir. Onların yolu hep "derya köpük" denize açılır ve bir mağarada koşmaktadırlar. Eğer kendilerini bir ayı kovalıyorsa, uçuruma atlamaz döner ayıyla boğuşurlar. Bu kitap, ayıyla boğuşmayı göze alan insanları anlatıyor...

328 s. İstanbul 2016

siyasalakimlar.jpg

Derleyenler:Evren Haspolat & Deniz Yıldırım
TÜRKİYE’DE YENİ SİYASAL AKIMLAR (1980 SONRASI)
Siyasal Kitabevi

Siyaset Bilimci Evren Haspolat ve Deniz Yıldırım'ın bu derleme çalışmasında kendi makaleleriyle de yer alıyorlar.

Türkiye'de siyasal akımlar, yaygın olarak siyasal hareketler üzerinden incelenir. Oysa siyasal ideolojilerin, döneme ve coğrafyaya özgü birer alt yönelimi olarak gelişen siyasal akımları, hareket olarak gelişimlerinin ötesinde düşüncel çerçevesi üzerinden de görebilmek, hem o siyasal hareketi hem de Türkiye siyasetinin seyrini daha iyi anlamak açısından önemlidir. İşte bu nedenle elinizdeki kitap özel olarak siyasal akımlara odaklanıyor. Onların ideolojik özlerini, bu özün zaman içerisindeki dönüşümünü, toplumsal zeminini anılan siyasal hareketlerin gelişim seyri üzerinden inceliyor.

Özellikle de 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrasında ortaya çıkan yeni siyasal akımları araştırmanın merkezine alarak tarihselle günceli harmanlayan bir çerçeve öneriyor. Anılan mantıktan yola çıkan kitap, öncelikle Osmanlı'nın son yüzyılından 1980'e kadar gelişen siyasal akımlar üzerinden bir tarihsel arka plan oluşturuyor ve ardından 1980 sonrası yeni siyasal akımları irdelemeye başlıyor. Sosyal Demokrasi, Liberal Sol, Bahçeli Dönemi Türk Milliyetçiliği, Demokratik Ulusçuluk ve Radikal Demokrasi, Yeni-Osmanlıcılık, Sol-İslamcılık, Gülencilik, Ulusalcılık, İkinci Cumhuriyetçilik, Muhafazakâr Demokrasi akımları kitabın ana eksenini oluşturuyor. Güncel Türkiye siyasetine yön veren yeni akımları anlamak isteyenler için de bir başucu kaynağı olmayı başarıyor.

568 s. Ankara 2016

"Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 20 Haziran 2016" haberi, 21 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kitap kategorisi altında bulunan Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 20 Haziran 2016 haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yeni çıkan kitaplar ve editörün seçtikleri / 20 Haziran 2016 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kitap konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
ABC Kitap Haberleri