Yüzlerce akademisyen açığa alındı

Yüzlerce akademisyen açığa alındı

Yüzlerce akademisyen açığa alındı Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversitede görev yapan 32'si akademik, 5'i idari olmak üzere toplam 37 personelin daha görevden uzaklaştırıldığı...

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden (AKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından üniversitede görev yapan 32'si akademik, 5'i idari olmak üzere toplam 37 personelin daha görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Böylece AKÜ'de darbeden sonra yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan personel sayısının 92'ye yükseldiği kaydedildi.

Uşak Üniversitesi'nde 22 akademisyen açığa alındı

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında 5 doçent, 8 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 5 araştırma görevlisi ve 5 idari personelin daha açığa alındığını bildirdi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kuruluşlarında operasyonlar süüryor. Operasyon kapsamında Uşak Üniversitesi'nde 22 akademisyen açığa alındı. Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik açığa alınmalar hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Çelik, darbe girişiminin ardından üniversite bünyesinde yürüttükleri idari soruşturma hakkında açıklama yaptı.

Çelik, soruşturmada, 5 doçent, 8 yardımcı doçent, 4 öğretim görevlisi, 5 araştırma görevlisi ile 5 idari personelin açığa alındığını belirtti.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde 20 akademik personel gözaltında

Bolu'da, darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) görevli 20 akademik personel gözaltına alındı.

Soruşturma doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, daha önce açığa alınan akademisyenlerin evinde arama yaptı.

Aralarında profesör ve doçentlerin de yer aldığı 20 akademik personel gözaltına alındı.

Darbe girişimiyle ilgili AİBÜ'de 30 akademisyen ile 4 idari personel görevden uzaklaştırılmıştı.

Balıkesir'de 31 öğretim üyesi açığa alındı

Balıkesir Üniversitesi'nde darbe girişiminin ardından 6'sı profesör olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılarak açığa alındı. Ayrıca üniversitede görevli 143 öğretim elemanı yürüttükleri idari görevlerinden istifa etti

Balıkesir Üniversitesi'nde 143 öğretim elemanı yürüttükleri idari görevlerinden istifa etti. Darbe girişiminin ardından 6'sı profesör, olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi açığa alındı. Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Anayasal düzene karşı faaliyetlerde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) iddialarıyla ilgili olarak üniversitemizde 6'sı profesör, 15'i doçent, 10'u yardımcı doçent olmak üzere toplam 31 öğretim üyesi hakkında soruşturma açılarak açığa alınmıştır. Bu kapsamda devletimizin ve üniversitemizin güvenliği için gerekli soruşturma ve açığa alma işlemleri ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca üniversitemizde 143 öğretim elemanı, yürüttükleri idari görevlerinden istifa ettirilmiştir." 

Balıkesir Üniversitesi'nde daha önce de 10 dekan YÖK'ün isteği ile istifa etmişti. Yine Rektör Yardımcısı Yılmaz Arı da istifa edip, görevinden ayrılmıştı. Balıkesir Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Adıgüzel ise açığa alınmıştı. Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi değiştirilirken, ÖSYM İl Koordinatörlüğü'nün değiştirilmesi için de ÖSYM Merkezi'ne başvuruda bulunulmuştu.

Selçuk Üniversitesi'nde 177 kişi açığa alındı

Konya'daki Selçuk Üniversitesi'nde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında 167'si akademisyen olmak üzere 177 kişiyi açığa alındı.

Selçuk Üniversitesi, 48’i profesör, 37’si doçent olmak üzere 167 akademisyen, 8 fakülte sekreteri, 1 daire başkanı ve 1 müdürün açığa alındığını açıkladı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, açığa alınan personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını açıklarken şöyle dedi: "Rektörlüğümüzce titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında açığa alınan tüm personel hakkında idari soruşturma başlatılırken, bazı öğretim üyeleri ve çalışanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. FETÖ/PDY ile üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirilen mücadelemiz aynı titizlikle ve kararlılıkla sürdürülecektir."

ESKİ REKTÖR DE, AÇIĞA ALINDI

Açığa alınanlardan bazıları hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Açığa alınan akademisyenler arasında eski Rektör Prof.Dr. Hakkı Gökbel'in de olduğu ortaya çıktı. 1 dönem rektörlük görevini üstlenen Gökbel, geçen yıl 17 Aralık günü yapılan rektörlük seçimlerine katılmamış ve rektörlük görevini bıraktıktan sonra da Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı'nda öğretim üyesi olarak görevine devam etti.

"Yüzlerce akademisyen açığa alındı" haberi, 27 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Yüzlerce akademisyen açığa alındı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Yüzlerce akademisyen açığa alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  2. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  3. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  4. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  5. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  6. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  7. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  8. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  9. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  10. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  11. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  12. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  13. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  14. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  15. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  16. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  17. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  18. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
  19. 10:27 Sermaye Piyasası Kurulu’ndan iki şirketin halka arzına onay
  20. 10:27 Fenerbahçe'nin Yıldızı İrfan Can Kahveci, Sevilla'nın Hedefinde!
Gündem Haberleri