AB Türkiye temsilcisinden Ekrem İmamoğlu'na 'hamsili pilav' daveti

AB Türkiye temsilcisinden Ekrem İmamoğlu'na 'hamsili pilav' daveti

AB Türkiye temsilcisinden Ekrem İmamoğlu'na ... İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyetle

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki heyetle Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu’nda bir araya geldi. Oldukça samimi bir havada gerçekleştirilen görüşmede İmamoğlu konuğu Berger’e, “Sizleri İstanbul’un en güzel yerlerinden birinde ağırlamaktan büyük onur duydum” dedi. Kayınpederi Trabzonlu olan Christian Berger ise, İmamoğlu’na, “Hamsili pilavı çok iyi yaparım. Bir akşam sizi yemeğe bekliyorum” sözleriyle davette bulundu.

AB’nin Türkiye’ye bakışını çok önemsediklerini vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Bugün yaptığımız görüşme ile bundan sonra daha sıkı bir işbirliğimizin olacağına inanıyorum. AB’nin, Türkiye’nin şehirlerine ve hele hele iki kıtanın birleştiği İstanbul’a bakışı çok önemli. Şehirleri çok önemsiyoruz. Bu noktada bütünüyle, tüm düşüncelerimizin gerçekleşeceği başlangıç noktası, kentlerdir ve yerel yönetimlerdir. Bu yeni dönemde, tümüyle düşüncelerimizi ortaya koyacağımız politikalarımızı, özellikle AB ile beraber kuracağımız sağlıklı masalarda geliştirmek, üretmek ve iş birliği yapma konusunda çok hassas ve itinalı olacağız. Aynı zamanda çok hızlı davranan bir yönetim olacağımızı sizlerin bilmesini isterim.”

AB’nin ön gördüğü standartları çok değerli bulduğunu da kaydeden İmamoğlu, “Bu ortamda tümüyle insani ve çevre düzeni açısından, insan hayatını kolaylaştıracak birçok kavram adına şehirdeki düzenlemeleri yapabilmek, bizim için çok önemli hedefler ve standartlardır” dedi.

'İSTANBULLARIN ÖNCELİKLİ SORUNU: ULAŞIM'

İmamoğlu, İstanbullunun hayatını kolaylaştıracak projelere öncelik vereceklerini kaydederek şöyle devam etti:

“İstanbul’da sokağa çıkıp kime sorsanız, öncelikli konusu ulaşım. Ama ulaşımı sadece araçta veya vasıtalar üzerinden değil, gerçekten insani açıdan ele alan, insanı önceleyen kavramlarla hem sağlığı önceleyen, hem de insanların ulaşımını kolaylaştıran öncü işlere imza atmak istiyoruz.

Örneğin sadece gençler ve çocuklar üzerinden düşünürsek; günde sadece 4 milyon civarında öğrenciyi hayata katan ve okullarına gönderen yine okuldan eve dönüşünü sağlayan otobüsler, metro, deniz ulaşımı değil, aynı zamanda çocukların ve gençlerin yürüyebildiği, bisikletiyle ulaşım imkanlarını sağlayabildiği bir bölgesel çalışmayı İstanbul’a kazandırmak istiyoruz.”

BERGER: ÜZERİNİZDE BÜYÜK BİR YÜK VE SORUMLULUK VAR

Büyükelçi Christian Berger de, Başkan İmamoğlu’na görüşme yeri olarak Fethi Paşa Korusu’nu seçtiği için teşekkür etti.

Berger, Ankara ve İstanbul ile güzel ilişkiler kurduklarını belirterek, “Sadece rakamlara bile bakarsak, İstanbul birçok Avrupa ülkesinden büyük bir yer. Dolayısıyla belediye başkanlığı seçimlerinden dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda bu makamların sizin üzerinize eklediği farklı, ağır bir yük ve sorumluluk var. Dolayısıyla büyükşehirlerde özellikle vatandaşlarla doğrudan irtibatta olmak çözüm oluşturur” dedi.

'İSTANBUL’UN SORUNLARINA MÜLTECİLER DE EKLENDİ'

İstanbul’un önemli sorunlarından biri olan ulaşımın yanına mülteci sorunun da eklendiğini kaydeden Berger konuşmasına şöyle devam etti:

“Problemleri çözmek için, ‘bunları en yakın nasıl başarabiliriz’ anlayışından da ziyade problemlerin ne olduğunu anlayan insanlarla çalışmak çok önemli bizim için. Bu bağlamda ülkenizin bir çok yerinde yakın ilişkiler kuruyoruz. Sorunlarınız arasında mülteciler de eklendi. Dolayısıyla sizin de bahsettiğiniz gibi iş birliği yapabileceğimiz çok fazla alan var.”

Berger, İmamoğlu’nun ulaşım sorununu çözmek için yeni yöntemler denenmesi düşüncesine değinerek, “Tabi ki ulaşım imkanlarının geliştirilmesi ekonomi açısından da büyük önem arz ediyor. Aynı zamanda trafik sıkışıklığı çok büyük maliyeti olan bir durum. Sadece İstanbul’da 2 milyar euroluk ek masraf var. Bu çok yüksek bir rakam. Bu sadece İstanbul’da değil, dünya çapında karşılan bir durum” ifadelerini kullandı.

HAMSİLİ PİLAV YEMEYE DAVET ETTİ

Heyette bulunan Berger’in eşi Marilena Georgiadou Berger de babasının Trabzonlu olduğunu ve çok eski yıllarda Yunanistan’a göç ettiğini söyledi. Bilekliğini İmamoğlu’na gösteren Berger, “Trabzon’dan aldım. Son 20 yıldır da Trabzon’un eski fotoğraflarını ve tarihi belgeleri biriktiriyorum” dedi. İmamoğlu da, “Bir akşam bu konuda oturup konuşmak isterim” karşılığını verdi.

Büyükelçi Berger’de kayınpederinin Trabzonlu olduğunu hatırlatarak, “Çok iyi hamsili pilav yaparım. Bir akşam sizi akşam yemeğine bekliyorum” diyerek İmamoğlu’nu davet etti.

"AB Türkiye temsilcisinden Ekrem İmamoğlu'na 'hamsili pilav' daveti" haberi, 17 Eylül 2019 tarihinde yazılmıştır. Politika kategorisi altında bulunan AB Türkiye temsilcisinden Ekrem İmamoğlu'na 'hamsili pilav' daveti haberi 2019 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. AB Türkiye temsilcisinden Ekrem İmamoğlu'na 'hamsili pilav' daveti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:33 Sağlık Deposu Kuru Üzüm: Doğanın Mucizesi
  2. 05:27 İsrail-Gazze Savaşı İçin AB’den Siyasi Baskı Çağrısı!
  3. 05:21 Gençlerin Geleceği:Chp Başkanı Özgür Özel Beka Sorunu ve Siyasette Yeni Dönem Üzerine Konuştu!
  4. 05:12 Kraliyetin Sessizliği: Kate Middleton’un Akıbeti İnsanları Neden Endişelendiriyor?
  5. 05:05 Elektrikli Araçlar: Şarj Altyapısının Geleceği Belirsiz
  6. 05:02 Trump Davası: Cezaya Tepki ve Finansal Engeller
  7. 04:57 Hızlı Teşhis, Etkili Tedavi: Tayland’da Yapay Zeka’nın Rolü
  8. 03:37 Biden'dan Netanyahu'ya Refah iletisi: "Refah'ın işgali hata olur"
  9. 03:37 İsrail basını duyurdu: İsrail ve Hamas arasında esir takası gerçekleşecek mi?
  10. 01:56 Nvidia, yeni yapay zeka çipini duyurdu
  11. 01:56 Para sayma görüntülerine ilişkin Canan Kaftancıoğlu "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı
  12. 01:17 İsrail Şifa Hastanesi'ne Dördüncü Kez Baskın Düzenledi: 20 Ölü, 200 Tutuklu!
  13. 01:12 İzlanda'da Olağanüstü Hal İlan Edildi: Son Üç Ayda Dördüncü Patlama Yaşandı!
  14. 01:00 Canan Kaftancıoğlu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
  15. 00:54 Murat Kurum: İstanbul Depreme Hazır Değil, İmar Barışı Tartışması
  16. 00:48 Borsa İstanbul'da dört hafta sonra bir ilk yaşandı!
  17. 00:47 Meteorolojiden uyarı! 19 Mart hava durumu: Bir tarafa yağmur bir tarafa kar yağışı
  18. 00:47 Bakan Göktaş’tan Kadın İstihdamına Destek: Güçlü Adımlar Atılıyor!
  19. 00:47 Nepal Bayrağı: Mirası ve Geleceği Yansıtan Sembol
  20. 00:38 Erbakan ve Kılıç’tan AKP’ye Tepki: Yerel Seçimlerde Siyasi Şantaj!
Politika Haberleri