Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”

Erdoğan:

Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze'ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze'ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor," ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi Vahdettin Köşkü'nde ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak bir basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye'deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz," ifadelerini kullandı.

Ak Parti'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Başbakan'la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze'ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye'nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK'nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim," diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington'da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, "Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın," dedi. 

"NATO'NUN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR"

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, "Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze'deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna'daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO'nun güney kanadının Türkiye'ye ihtiyacı var, Türkiye'nin liderliğine ihtiyacı var," diye konuştu. 

"Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”" haberi, 26 Nisan 2024 tarihinde yazılmıştır. 26 Nisan 2024 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” haberi 2024 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 07 Mayıs 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Kaynak:İHA

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:45 Uzmanlar açıkladı: Günün hangi saatinde duş almak daha sağlıklıdır?
  2. 16:45 Mersin'de Dev Yatırım: Sabancı Holding ve Çimsa, Dünya Pazarına Açılıyor!
  3. 16:43 Tam ekmek banmalık soslu et kavurma tarifi: Lokum gibi yumuşacık pişiyor
  4. 16:42 Eve kilo kilo brokoli aldıracak brokoli serme tarifi!
  5. 16:41 Aston Villa'nın Ernest Muci İsrarı: Beşiktaş'ın Kapısını Tekrar Çalacak!
  6. 16:40 Fırında şipşak karışık kızartma tarifi: Diyette bile bol bol yiyebilirsiniz
  7. 16:38 Maya kullanmadan puf puf kabarıyor: İşte 3-2-1 poğaça tarifi
  8. 16:36 Savunma Bakanlığı'nın Sistemi Hacklendi: Çin'in İzleri mi?
  9. 16:36 Benzin ve motorine indirim geldi
  10. 16:33 Göktaş açıkladı: 150 bin TL evlilik kredisi ne zaman ödenecek?
  11. 16:31 İşletmelerden yüksek fiyatlara karşı çözüm yolu: O yöntemle maliyetler yarı yarıya düşecek!
  12. 16:30 İsrail Ordusu, Gazze'deki Refah Bölgesine Saldırarak Mısır Sınır Kontrolünü Ele Geçirdi
  13. 16:27 Galatasaray'da Heyecan Dorukta: Gelecek Sezon Kombine Satışları Başladı!
  14. 16:26 Nebahat Çehre'den korkutan haber geldi! Kalbine stent takıldı!
  15. 16:22 İçişleri Bakanı: Narkoçelik-15 Operasyonunda 363 Şüpheli Tutuklandı
  16. 16:18 Türkiye'nin 'yapay zeka' raporu: 20 yılda şirket sayısı 5'ten 1.195'e çıktı!
  17. 16:16 Türkiye'de işsizlik yüzde 30 olacak: Tarih verildi!
  18. 16:15 TCMB'nin Swap Hariç Net Rezervleri Tarihi Bir Artış Kaydetti
  19. 16:14 Dünyanın yalnız %1’ini oluşturuyor: En zengin adlar bu 3 burçtan çıkıyor!
  20. 16:11 Konut satışlarında ibre tersine döndü: Bu haberi okumadan ev almayın!
Politika Haberleri