Ahmet Hakan yine vakfı savundu, Aile Bakanı'nı eleştirdi

Ahmet Hakan yine vakfı savundu, Aile Bakanı'nı eleştirdi

Ahmet Hakan yine vakfı savundu, Aile Bakanı'... Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Ensar Vakfı'na sahip çıkmaya devam ederken Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu "Vakfın bile gerisinde" olmakla suçladı. Ensar Vakfı Başkanı'yla röportaj yaptığını söyleyen Hakan,...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde Ensar Vakfı'na sahip çıkmaya devam ederken Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu "Vakfın bile gerisinde" olmakla suçladı. Ensar Vakfı Başkanı'yla röportaj yaptığını söyleyen Hakan, "Vakıf Başkanı, yeterli bulun ya da bulmayın, en azından bir özeleştiri gayreti içinde" dedi.

"Bakan Hanım, Ensar Vakfı'nın bile gerisinde" başlıklı yazıda Hakan, "Onlarca şubesi, on binlerce gönüllüsü bulunan bir vakfın şubelerinden birinde gerçekleşen korkunç bir tecavüz ve istismar olayı karşısında... O vakfa bir biçimde bulaşmış, o vakfın bir şekilde kıyısından köşesinden geçmiş, tecavüz olayıyla hiçbir biçimde ilgisi ve sorumluluğu olmayan on binlerce kişinin 'tecavüzcü' ilan edilmesine karşı çıktım. Aynı yerdeyim!" dedi.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili kısmları şu şekilde:

'BUNLARIN ALAYI TECAVÜZCÜDÜR DİYENLER...'

"Vakfın yandaş ya da karşıt olması... Vakfın imtiyazlı olması ya da olmaması... Vakfın dindar olması ya da olmaması... Vakfın devlet tarafından korunması ya da korunmaması... Beni zerre kadar ırgalamaz. Böyle bir olay karşısında... 'Bunların alayı tecavüzcüdür' diyenlerin dertleri, asla tecavüz falan değildir. 'Bunların alayı tecavüzcüdür' diyenlerin dertleri, tecavüzü bahane ederek siyasi hasımlarını yerle bir etmeye çalışmaktır. Demek ki neymiş? 'Bunların alayı tecavüzcüdür' denmeyecekmiş."

"Ensar Vakfı Başkanı ile röportaj yaptım.  Ve gördüm ki... Vakıf Başkanı, yeterli bulun ya da bulmayın, en azından bir özeleştiri gayreti içinde... Ve bu korkunç olayın ağırlığı altında ezilmekte... Ensar Vakfı’nın başındaki isim bile bu korkunç olay nedeniyle kendi sorumluluklarının altını çizerken ve özeleştiri yapmaya çalışırken..."

'AİLE BAKANI ENSAR VAKFI'NI YETKİLİLERİNDEN BİLE FAZLA KORUMAYA ÇALIŞIYOR'

"Çocukları korumakla görevli olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ne yapıyor? Şunu yapıyor: Ensar Vakfı’nı Ensar Vakfı yetkililerinden bile daha fazla korumaya çalışıyor. 'Ensar Vakfı, sorumluluğunun bilincinde olmalı ve özeleştirisini vermeli' demiyor. 'Böyle dindar bir vakıfta nasıl olur da böylesi korkunç bir olay gerçekleşebilir, bunun üzerinde durmalıyız' demiyor. 'Bu adam, bu vakfa nasıl girmiş? Her isteyen bu vakıflarda görev alabiliyor mı?' demiyor. 'Bu korkunç olay, bu vakıfların çalışma düzenini tepeden tırnağa yeniden ele almamızı gerektiriyor' demiyor. 'Bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için bu vakıflarda denetimlerimizi arttıracağız' demiyor."

"Bunların yerine... 'Ensar Vakfı sütten çıkmış ak kaşıktır' diyor, başka da bir şey demiyor. Devletimizin koca Bakan’ı, bu haliyle Ensar Vakfı’nın Başkanı’nın bile fersah fersah gerisinde. Bakan Hanım bu haliyle... 'Benim görevim tecavüze ve istismara kurban gitmiş çocukları değil, Ensar Vakfı’nı koruyup kollamaktır' demekte. Ve hem kendisine hem de korumakla sorumlu olduğu çocuklara çok ama çok yazık etmekte." Yazının tamamı

"Ahmet Hakan yine vakfı savundu, Aile Bakanı'nı eleştirdi" haberi, 25 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ahmet Hakan yine vakfı savundu, Aile Bakanı'nı eleştirdi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ahmet Hakan yine vakfı savundu, Aile Bakanı'nı eleştirdi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:28 Koray Aydın: ‘Özü başına’ doğru değildi, ittifak ve işbirliklerine açığız
  2. 11:28 26 Nisan 2024: Altın Fiyatlarında Güncel Değişimler
  3. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  4. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  5. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  6. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  7. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  8. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  9. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  10. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  11. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  12. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  13. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  14. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  15. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  16. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  17. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  18. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  19. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  20. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
Gündem Haberleri