Aylin Nazlıaka’dan Gökçen Enç ve AKP'li kadın vekillere suç duyurusu

Aylin Nazlıaka’dan Gökçen Enç ve AKP'li kadın vekillere suç duyurusu

Aylin Nazlıaka’dan Gökçen Enç ve AKP'li kadı... Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçeleyen bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, AKP'li Gökçen Erdoğan Enç ve İlknur İnceöz ve diğer AKP'li kadın vekiller hakkında...

Anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında kendisini Meclis kürsüsündeki mikrofona kelepçeleyen bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, AKP'li Gökçen Erdoğan Enç ve İlknur İnceöz ve diğer AKP'li kadın vekiller hakkında 'kelepçeyi açmaya çalışırken kendisini darp ettiği gerekçesiyle' suç duyurusunda bulundu.

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, geçtiğimiz hafta Meclis Genel Kurulunda anayasa değişikliği görüşmeleri devam ederken kendisini kürsüdeki mikrofona kelepçeledi. AKP’li kadın milletvekilleri kelepçeyi açmaya çalıştığı sırada çıkan kavgada CHP’li Şafak Pavey ile HDP’li Meclis başkanvekili Pervin Buldan ve AKP’li Gökçen Erdoğan Enç yaralanmıştı.

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka; Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi, Ankara Barosu Gelincik Projesi Temsilcileri, Halkevleri Temsilcileri ve birçok kadın destekçisiyle birlikte başta Gökçen Özdoğan Enç ve İlknur İnceöz olmak üzere saldırıya müdahil olan tüm AKP kadın milletvekillerine yönelik Ankara Adliyesi’nde suç duyurusunda bulundu.

unnamed-(1)-131.jpg

Nazlıaka; 19.01.2017 tarihinde gerçekleştirdiği demokratik protesto hakkı sonrasında saldırıya uğrayan ve tek bileği Meclis mikrofonuna kelepçelenmiş olmasına rağmen kendisine şiddet uygulamaya devam eden tüm AKP’li kadın milletvekillerinden şikayetçi oldu. Aylin Nazlıaka’nın olayın görüntü kayıtları ve darp raporuyla birlikte verdiği dilekçe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından işleme konuldu. Kasten yaralama (TCK 86) ve re’sen tespit edilecek maddeler kapsamında değerlendirilecek olan dosyada Nazlıaka’ya destek olmaya gelen diğer muhalif milletvekillerinin de adı geçiyor.

Nazlıaka, dilekçede üzerine gelen kalabalığın amacının kürsüdeki kelepçeyi çözmek ve eylemini sonlandırmak değil, muhalif görüş ve fikirleri fiziksel şiddet kullanarak susturmaya çalışmak olduğunu belirtti.

unnamed-167.jpg

Aylin Nazlıaka kadın destekçileriyle birlikte yaptığı suç duyurusu sonrasında şöyle dedi:

“Başkanlık sisteminin oylaması Meclis’ten büyük bir dayatmayla ve telaşla geçirildi. Meclis adeta boks ringine dönüştü. Daha önce erkek şiddetine birçok kez tanıklık etmiştik ancak ilk kez kadının kadına hunharca şiddet uyguladığı anlar yaşadık. Üstelik de bu saldırı bir erkek talimatıyla gerçekleşti. “Ben senin saçını başını yolarım'' tarzıyla kendisine partisinde siyasi kariyer oluşturmak için canhıraş çabalayan kadınlardan utanç duyuyorum. Uzaktan kumandalı bu kişiler kadın kılığına bürünmüşler, ancak onlar Meclis’te kadınları temsil etmiyor. Kendilerini köleleştirecek bir rejim değişikliği için gösterdikleri gayretin milyonda birini kadın hakları için sarf etselerdi, bugün başka bir Türkiye’de yaşıyor olurduk. Oysaki özgürlükler için mücadele eden tek bir kadın, esarete teslim olmuş binlerce kadından daha güçlüdür. Biz bugün kadın arkadaşlarımla şiddeti kınamak ve özgürlüğümüze sahip çıkmak için buradayız. “ dedi ve şunun altını çizdi:

“Sokakta, iş yerinde, otobüste şiddete uğrayan kadın artık Meclis’te de şiddete uğruyor. Topluma örnek olması gereken Milletin Meclis’i AKP milletvekilleri nedeniyle şiddeti yeniden üretiyor. Bundan sonra yaşanacak tüm şiddet vakaları AKP’nin yarattığı sarmalın bir devamıdır. Bu süreç Başkanlık sisteminin provasıdır.''

">

"Aylin Nazlıaka’dan Gökçen Enç ve AKP'li kadın vekillere suç duyurusu" haberi, 26 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 26 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Aylin Nazlıaka’dan Gökçen Enç ve AKP'li kadın vekillere suç duyurusu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Aylin Nazlıaka’dan Gökçen Enç ve AKP'li kadın vekillere suç duyurusu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:23 Home and Away Yıldızı Orpheus Pledger, Saldırı İddiasıyla Tutuklandı
  2. 11:22 Doğu Perinçek'in danışmanı tutuklandı
  3. 11:18 CHP'den bayram ikramiyelerinin artırılması için kanun teklifi
  4. 11:17 26 Nisan 2024 akaryakıt fiyatları
  5. 11:16 Orman Gülü: Doğanın Sağlık ve Güzellik Mucizesi
  6. 11:15 İstanbul Valiliği, 28 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı duyuruldu
  7. 11:12 Çin Dışişleri Bakanı: ABD İle İlişkilerdeki İyileşme Tehlikede!
  8. 11:08 Honda, Ontario'da Dev Elektrikli Araç Fabrikası Kuruyor
  9. 11:03 Trump'ın Çapraz Sorgusu: National Enquirer'in Rolü ve Eleştiriler
  10. 10:59 Yemen'den İsrail'e Füze Saldırısı: Kızıldeniz'deki Gerilim Artıyor
  11. 10:58 Kerem Bürsin'den kas şov
  12. 10:54 ABD Üniversitelerinde İsrail Karşıtı Protestolar Yayılıyor
  13. 10:52 Esra Erol'da çocuk gelin skandalı: 14 yaşındaki kız, başlık parasıyla satılmış
  14. 10:47 Evde Kolayca Hazırlayabileceğiniz Toz Tutmayan Sprey Tarifi!
  15. 10:45 CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı
  16. 10:43 Mangal Kömürü ve Limon: Evinizdeki Lekelere Son Veren Pratik Temizlik Yöntemi!
  17. 10:40 AK Parti İbrahim Efe için disiplin süreci başlattı
  18. 10:37 Mars'ın Yüzeyindeki Gizemli Örümcek Şeklindeki Oluşumlar: ESA'nın Keşfi
  19. 10:34 Günlük Burç Yorumları: 26 Nisan 2024
  20. 10:30 Mehmet Şimşek talimat verdi: 500 makam aracı satışa çıkarıldı
Politika Haberleri