CHP'li Canpolat: Birlikte mücadele edeceğiz

CHP'li Canpolat: Birlikte mücadele edeceğiz

CHP'li Canpolat: Birlikte mücadele edeceğiz CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat bugün "darbe mağdurları" olarak adlandırdığı kalabalık bir grupla birlikte parti il merkezinde basın toplantısı düzenledi. Aralarında açığa alınan ya da görevden uzaklaştırılan...

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat bugün "darbe mağdurları" olarak adlandırdığı kalabalık bir grupla birlikte parti il merkezinde basın toplantısı düzenledi. Aralarında açığa alınan ya da görevden uzaklaştırılan öğretmen, polis, yargıç, savcı ve diğer devlet memurları ile tutuklu yakınlarının bulunduğu yaklaşık 200 kişinin katıldığı basın toplantısına CHP İstanbul Milletvekili ve Hukuk Komisyonu Başkanı Dursun Çiçek de katıldı.

"NE DEĞİŞTİ?"

Kendilerine İstanbul'da 4355 başvuru yapıldığını ve bunların yüzde 98'nin masumiyetine inandıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Büyük bir kısmının darbeyle ilgisi olmadığını tespit ettiğimiz mağdur edilen kamu görevlileri ve onların yakınlarıyla ilgili yaptığımız tespitleri Genel Merkezdeki hukuk komisyonuna sunduk" dedi. Canpolat, iktidara seslenerek, "Ne değişti, hangi anlayış değişti, sizin göklere çıkardığınız grupla ilgili ne değişti de şimdi böyle bir kıyım yapıyorsunuz" diye sordu..

BANK ASYA İDDİALARI

Bank Asya'nın açılışında çekilen fotoğrafı gösteren Canpolat, "Bank Asya'nın açılışını yapanlar, bugün Bank Asya'ya para yatıranların terör örgütü üyeliğinden yargılanmasına imza koyanlardır" dedi. Tepkisini sorularla sürdüren Canpolat şöyle devam etti: 

"Eğer Bank Asya'daki para transferleri terör örgütüne hizmet ediyorsa, niye önünü açtınız, niye teşvik ettiniz. İBB'nin paralarını Bank Asya'ya yatırdınız mı? İBB Başkanının talimatıyla, Bank Asya'ya belediyenin bütün maaşlarını ödettiniz mi ? Devletin hangi kurumlarının, maaşlarını Bank Asya'ya ödettiniz. Ödetenlerle ilgili hangi soruşturmayı başlattınız? Sadece Bank Asya'ya çocuğunun taksitini yatırdı diye gerekçe olarak 17 Aralık'tan sonrayı göstermek ne hukukidir, ne insanidir, ne de ahlakidir."

ÇİÇEK YAŞADIKLARINI ANLATTI

Sadece 3 yıl önce FETÖ militanı olarak tanımladığı hakim ve savcıların kendilerini müebbete mahkum ettiğini hatırlatan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek de "Karar duruşmasında dedik ki; 'bu salonlara sahip çıkın. Burada esas suç örgütü sizsiniz'. Bize gülmüşlerdi. Türkiye öyle değişen bir ülke ki, mağdurlar olarak bize geldiğinize göre, hepinizin mağdur olduğuna inanıyoruz. Yoksa suçlu olanlar, CHP il başkanlığına gelmez" dedi.

"ENİNDE SONUNDA ADALET GERÇEKLEŞECEK"

Bu mağduriyeti bize yaşatanlardan mutlaka bunun hesabını soracağız" diyen Çiçek, mahkum yakınlarına önerilerde bulundu. Çiçek şöyle konuştu:

"Hem maddi hem de manevi anlamda kesinlikle bir ümitsizlik olmasın. Ümitsizlik içine girenler bizim yaşadıklarımızı, hepsi kitaplaştı, okusunlar. Hatta cezaevinde tutuklu olan kardeşlerimiz varsa onlara götürsünler, bunları okutsunlar. Eğer masumsak, buna inanıyorsak eninde sonunda adalet gerçekleşecek ve haklarımızı alacağız."

"KARARNAMEYLE ATTIKLARINI KARARNAMEYLE GERİ ALACAKLAR"

Bir taklit imza yüzünden 5 yıla yakın hapiste kaldığını söyleyen Çiçek, "Bu mağduriyetler o kadar sürmeyecek. Çünkü şu an yargının içinde bu FETÖ örgütünün militanları ayıklanıyor. Daha sonraki aşamada yargı ayağa kalkıp, ikinci kez dosyaları inceleyince büyük ölçüde tutuklular azalacak. İlk defa muhalefetin siyasi baskısıyla önümüzdeki dönemde göreceğiz, bu iktidar kararnameyle attığı insanları kararnameyle geri almak zorunda kalacak" diye konuştu.

ÇİÇEK'TEN ÖNERİLER

"Suçluların da adil yargılanmasını istiyoruz. Darbeye kalkışanların da adil yargılanmasını istiyoruz" diyen Çiçek, "Hatta bu mahkemelerin canlı yayınlanmasını istiyoruz. Bütün millet bu insanlık dışı zihniyeti görsün, bir daha bu tip sapık zihniyetlerle ülkemize ihanet etmeyelim" dedi. Soruşturmaların kumpas davalarının başlangıcına kadar gideceğini öne süren Çiçek,şöyle devam etti0

"Bu süreçte iktidarla, bu örgütün işbirlikleri de soruşturma konusu olacak. Yargı ayağa kalkmaya çalışıyor. Bu mağduriyetlerin süresinin uzamasını sıkıntı yapmayacağız. Eğer gün sayarsanız bu sağlık sorunlarını doğurur."

'İLKER PAŞA İLE BEN SAZ ÇALMAYI ÖĞRENDİK'

Cezaevindekilere mektup yazmalarını ve masumiyetlerini anlatmalarını öneren da Çiçek, "Hep birlikte, Türkiye'deki süreci yeniden hukuk ve adalet sürecine çevireceğiz" dedi.

Çiçek, tutukluların kitap okumalarını ve bir müzik aleti çalmayı öğrenmelerini önererek, "Ben ve İlker Paşa (Başbuğ) bilen arkadaşlardan sac çalmayı öğrendik" dedi.

"SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"

Basın toplantısına katılan bazı vatandaşlar da söz alarak yaşadıklarını, karşılaştıkları hukuksuzlukları ve mağduriyetlerini anlattı. Mağdur yakınları toplumdan kendilerine sahip çıkılması için yardım istedi. Bunun üzerine yeniden söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, "Kim mağdur olursa olsun, düşüncesi ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, biz CHP olarak mağdur olan, haksızlığa uğrayanların yanındayız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"CHP'li Canpolat: Birlikte mücadele edeceğiz" haberi, 29 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan CHP'li Canpolat: Birlikte mücadele edeceğiz haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. CHP'li Canpolat: Birlikte mücadele edeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  2. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  3. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  4. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  5. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  6. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  7. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  8. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  9. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  10. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  11. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  12. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  13. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  14. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  15. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  16. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  17. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  18. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  19. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  20. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Politika Haberleri