Demirtaş: Barış imzacılarının gözaltı sayısı IŞİD'inkinden fazla

Demirtaş: Barış imzacılarının gözaltı sayısı IŞİD'inkinden fazla

Demirtaş: Barış imzacılarının gözaltı sayısı... BAKIRKÖY Halk Pazarı'ndaki mitinge katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği'nin organizasyon ettiği...

BAKIRKÖY Halk Pazarı'ndaki mitinge katılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği'nin organizasyon ettiği Bakırköy Halk Pazarı'nda gerçekleşen mitinge katıldı. Diğer katılımcılarla sahneye çıkan Demirtaş, mitinge gelenleri selamladı. 

"ÇÖZÜM MÖZÜM YOK DİYEN BAŞBAKAN BUNDAN SONRA ÖLÜM VAR, KAN VAR DEMEK İSTİYOR"
Ardından sahneden inen Selahattin Demirtaş, sahne kenarında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Demirtaş, "Kürt sorunu Türkiye'nin en önemli ve en eski sorunudur. Sadece bir başlıkta ele alınabilecek bir mesele olmadığını artık Türkiye'nin tamamı biliyor. Konunun siyasal, sosyal, ekonomik ve kültürel yönleri vardır. Her biri bütünlüklü bir paket çerçevesinde ele alınıp hayata geçirilirse eminim ki çok kısa sürede bu sorunu çözebiliriz. Konunun sadece ekonomik boyutunu görüp, diğer boyutlarını es geçmek, Başbakanın deyimiyle 'Çözüm mözüm yok kardeşim' anlayışının resmidir. 'Çözüm mözüm yok' diyen bir Başbakan, bundan sonra var, ölüm var, kan var demek istiyor. HDP olarak biz bunu kabul etmediğimizi yüksek sesle ifade ediyoruz. Türkiye'nin her yerinde yoksul, ekonomik geri kalmışlık var. Doğu'da Kürtlerin yaşadığı coğrafyada ekonomik yoksullu çok daha fazla var. Ama sorun yoksulluk sorunu değildir. Bu yaklaşım geçmiş bütün hükümetler tarafından denendi. Şuana kadar Diyarbakır'da ekonomik paket açıklamayan hiçbir Başbakan yoktur. Fakat meselenin bu kadar tek yönlü ele alınması sorunu çözmedi ve çözmeyecek" dedi.

"ÜLKEDE YÜZLERCE IŞİD HÜCRESİ VE EVİNİN OLDUĞU BİLİNİYOR"
Cerablus'taki operasyonuyla ilgili de konuşan Demirtaş, "Hükümet DAİŞ'e karşı sınır ötesinde operasyon yapma konusunda inandırıcılığını ispatlamak istiyorsa Türkiye'nin içinden başlasın. Bakın barış bildirisine imza atmış akademisyenlerin, gazetecilerin işten atılma ve tutuklanma oranları Türkiye'de IŞİD teröristlerinin tutuklanma oranından daha yüksektir. Türkiye'deki devrimci muhaliflere yönelik tutuklamalar ve operasyonlar IŞİD'den daha fazladır. Öncelikle Türkiye'nin içindeki IŞİD hücrelerine karşı hükümet ne yapıyor görmek isteriz. Ülkede yüzlerce IŞİD hücresi ve evinin olduğu biliniyor. Cerablus operasyonu tümüyle Kürtlere karşı düşmanca bir tutumdur. Bunu asla kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKIRKÖY HALK PAZARI'NDA 'BARIŞ MİTİNGİ'
DİSK, KESK, TMMOB,TTB, HDP, EMEP, DBP, ESP, Haziran Hareketi, Halkevleri, İHD ve ABF'nin de aralarında olduğu çok sayıda meslek örgütü, siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün oluşturduğu "Emek ve Demokrasi için Güç Birliği" tarafından Bakırköy Halk Pazarı Meydanı'nda "Faşizme, darbelere ve savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz" başlıklı miting düzenlendi.

MİTİNGE DEMİRTAŞ DA KATILDI
Miting alanına giden yollar polis demir bariyerleri ile kapatılırken, vatandaşlar 3 ayrı arama noktasından geçtikten sonra alana alındı. Mitinge aralarında HDP Eş Genel Başkanı Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Garo Paylan, Sezai Temelli, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanları Lami Özgen ve Şaziye Köse, TTB Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, 78'liler Girişimi'nden Celalettin Can ve sanatçı Pınar Aydınlar'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

AÇIKLAMA TÜRKÇE VE KÜRTÇE OKUNDU
Mitingde Türkçe ve Kürtçe olarak ortak basın açıklaması okundu. Emek ve Demokrasi için Güç Birliği adına ortak açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Fadime Koçak, "Ülkemizin dört bir yanında darbeleri ve savaşı durdurmak için, OHAL'i kaldırmak için, sesimizi daha çok yükseltmeliyiz. Demokrasiyi, laikliği, bağımsızlığı, barışı, özgürlüğü, eşitliği, adaleti savunmak için omuz omuza olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Miting, Grup Bajar'ın verdiği konserin ardından sona erdi.

"Demirtaş: Barış imzacılarının gözaltı sayısı IŞİD'inkinden fazla" haberi, 04 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Demirtaş: Barış imzacılarının gözaltı sayısı IŞİD'inkinden fazla haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Demirtaş: Barış imzacılarının gözaltı sayısı IŞİD'inkinden fazla 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:52 ABD'de Yılın İlk Banka İflası: Republic First Bank Kapanıyor
  2. 04:06 Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
  3. 04:02 15 dakikada hazır: Tavada çıtır çıtır su böreği
  4. 03:56 Haziran ayına kadar köşeyi dönecek 4 burç: Bir anda zengin olacaklar
  5. 03:53 Yapay zeka, ünlü Raphael şaheserinde saklı gizemli detayı tespit etti
  6. 03:51 Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
  7. 03:41 Türkiye'de kaçacak yer kalmadı! 6'lık bir deprem Kayseri'den Mersin'e kadar etkili olabilir
  8. 03:40 27 Nı̇san 2024 günlük burç yorumları: Korkunuzu keşfederek kendinizi koruyun!
  9. 03:36 Bakan Hakan Fidan, belirli büyükelçilikler için yeni görevleri bildirdi
  10. 03:35 İşte topuk çatlağını silip geçen pratik yöntem!
  11. 03:34 İsrail ordusu, Beyt Lahiya'daki su kuyularının yüzde 70'ini hasara uğrattı
  12. 03:33 Beklenen KDV zammı geldi!
  13. 03:30 Toyota Avrupa, 2024'ün başında yüzde 10 büyüme kaydetti
  14. 03:30 Resmi Gazete'de bugün: 27 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 03:24 Yerli üretim Renault Duster için fiyat belirsizliği devam ediyor!
  16. 03:23 27 Nisan 2024 Günlük burç yorumları
  17. 03:22 Gününüze tat katacak Huriye tatlısı tarifi: Sadece 4 malzemeli!
  18. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  19. 03:19 Mercedes Benz S Serisi ve BMW 7 Serisi'ne Çin'den rakip geliyor
  20. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
Politika Haberleri